Криминални досиета

• 578 772
  • 13 489
  •   276
Отговори
# 12 720
Прочетох, че има форуми на планинари, любители пещерняци и други подобни, така както има и форум бг мама. Които са пишели, още от отдавна смятат и имат впечатление, че Ламата има психични отклонения. Пише се на много места, че е имал мания за величие. Само да поясня, тази мания е симптом на психично разстройство. Името му е психоза. Това от мен.
Дано да разберем, коя от версиите е вярна. Побъркахме се цялата държава и общественост с този случай.
Според мен идва и момент от "религията" за тая мания за величие.
Както казах познавам точно такъв човек (почти съм сигурна, че са се познавали) и той е такъв - егоцентричен.

# 12 721
С пелети не можеш да запалиш пожар
 Също така дървото от конструкцията, когато е студен и влажен въздухът не гори, а тлее. Затова не са могли да изгорят хижата, както и че тя се е самозагасяла.
 Ако е имало повече мебели и покъщина, дрехи, особено синтетика, е щяло да гори силно, но явно е било аскетично мебелирано

# 12 722
Свършиха ми лайковете. Те си знаят кои са.
Точно това е правилната тема и няма нужда от друга.
И пак се бърза - ама не бързайте. Има още много работа да се върши по случая. Има още много хора за разпитване. Няма как да се изнася много информация. Хората, които очакват да бъдат разпитани не бива да разполагат с много информация по случая, нали се сещате?

# 12 723
Диагнози, състояния, проблеми, положения. още нещо от речника? И какви са те всъщност? Какво е било толкова особеното, което е наложило предаването на тези деца извън семейството им в абсурдно несемейна, странна и смахната обстановка?
Най-първото, което ми идва на ум е наркотици.
Допускам подобна възможност, без това да е оправдание за ничии действия по веригата. Не твърдя, че задължително е вярно. Сериозен проблем, който наистина може да доведе семейството до отчаяние и съответно отчаяни и странни действия.
Наркотици и 8 и 10 годишно дете? С какви пари си ги набавят?
Хексе, пак ще повторя, че няколко поста по-нагоре обясних откъде идват тези мои размисли.
Казах, че вероятно не във всички случаи става въпрос за това, но че според има и такива случаи.
Леон е бил на 8, когато е пратен при тях. Не визирам него.

# 12 724
  • София
Свършиха ми лайковете. Те си знаят кои са.
Точно това е правилната тема и няма нужда от друга.
И пак се бърза - ама не бързайте. Има още много работа да се върши по случая. Има още много хора за разпитване. Няма как да се изнася много информация. Хората, които очакват да бъдат разпитани не бива да разполагат с много информация по случая, нали се сещате?
Като има тооолкова много работа, защо се изсипва такава пумия по Клушев и сектата? Най-важното е свършено, нали, той е убиеца. Кой ден е убил децата? Колко време е обикалял докато полицията е дремела?

# 12 725
  • София
Не съм чела назад, нямате изчитане, извинявам се ако е слагано:
МВР опроверга информацията за 4-те джипа, не са минавали такива според камерите.
https://glasove.com/novini/mvr-oproverga-versiyata-za-chetirite- … K3n9Lis0QP9IB7NjQ

# 12 726
  • Разпиляна във въображението
По новините казаха, че роднините продължават да отказват съдействие на разследването.

Двата джипа на дружеството са минали по пътя към хижата 13,50 ч. Значи мъжете са ходили някъде и са се върнали.

# 12 727
Интересно, потребителите убедени в тъмната страна на хора, които не познават, се позовават на твърдението, че няма как да познаваш някакви хора напълно и истински. Но те явно ги познават...
Не, не го познавам, къде съм твърдяла с категоричност, че знам какъв точно е бил и какво точно е правил? Изказвам само предположения според информацията, която има до този момент и според моите усещания. Сигурно е бил ценен приятел,  сигурно е помагал, но това, заради което сме се събрали тук, са 6 жертви и всичко сочи, че той е бил двигателят на тези ужасяващи събития! Сам е избрал да разкрие третото си сърце.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 19:53 от mantissa

# 12 728
  • Варна и...духом на Босфора
Цитирам Хексе-"Има нещо важно неразкрито".
И нещо,което се знае,но не се изнася като информация.

Писмото.
Думите,изразите,глаголните времена.

Записите. Джиповете.

Мотивът!!!!!

Но си разсъждавам,само.
Като овчарка,тръгнала да си нагледа "летният егрек".
И като майка на трима сина.

# 12 729
На мен историята с кучетата ми е странна. Не мога да си представя собственик на куче да запали пожар и да го затвори умишлено да изгори живо. Ако ще се самоубива, по-логично е да го убие първо него. Тази част никак не ми е достоверна.

# 12 730
Защо не вярваме в "зависимостите" на децата, оставяни там? Ами защото едното, което се е спасило, е било на 8 години. На тези години нито едно дете от София не се разхожда някъде самостоятелно, камо ли някой да го зариби и то да се друса. Пълен абсурд.
Четеш ли изобщо? Или само скачаме колко абсурдно е всичко, което не твое мнение?
За момента знаем за едно дете на 8. Знаем и че не било единственото дете там.
Никъде не съм написала, че детето на 8 е зависимо.
Няколко пъти вече казвам, че най-вероятно не всички са били зависими, а че допускам и смятам за възможно да е имало и такива.

# 12 731
По-скоро имах предвид информация свързана с дейността им, с какви хора са общували, за какво, къде. Такъв тип информация.
Финанси. Имоти. Ей такива неща. Разрешителни за оръжие - кой ги е дал, кога и т. н.

# 12 732
Някъде четох, че кучетата да били застреляни, преди да изгорят. Но не помня къде

# 12 733
Birdflower, просто тези лагери за “загубени и  проблемни млади души”  (Ники така от тригодишен) предизвикват много въпроси. Иначе и ние сме чували за деца с проблеми. Добре, какви са те? Аутизъм? Наркотици? И какви са? Нито спектърът, нито наркотиците са нещо нечувано и срамно.

# 12 734
  • Разпиляна във въображението
Доколкото разбрах първо са убити. Ако са решили да се самоубиват, да палят, кучетата щяха да са им пречка.

Общи условия

Активация на акаунт