Криминални досиета

• 569 845
  • 13 072
  •   115
Отговори
# 12 855
В другата тема е скучно, дъвчат стара информация и са се събрали единомишленици, няма интрига.
В самото начало бях твърдо убедена, че са се самоубили ритуално, вярвали са в някакво прераждане, убедил ги е ламата. Вече започвам да си мисля, че самоубийството е заради нещо в което ги е въвлякъл Иво и ще се разбере скоро.
Аз съм от вярващите в институциите, работят си хората, сигурно денонощно.
Много ми е болно за децата, фактически родителите са ходели на свиждане и са се обаждали само по повод, може да е имало правила, без контакти и говорене по телефони. И да, родителите май са от сподвижниците на сектата. Още в началото обясняваха, не помня кой, че са ходели там приятели на мъжете, приятели на техни приятели, без да плащат, като в частен дом. Възможно е ламата да си е набелязвал деца и да е обработвал родителите да ги оставят при него. Не говоря за педофилия, имам предвид да си моделира роби от деца.

# 12 856
Тази тема за Lama Ivo of Bulgaria от 2013г. пускана ли е?
Хората, които са го познавали, сами пишат, че е полудял и че е по-добре да се стои далеч от него.

https://www.dharmawheel.net/viewtopic.php?t=14181

Днес още не беше, иначе около 100 пъти.

Добре, че за днес съм първа Joy
Колко да е добре 🥱

# 12 857
  • Враца
Намерено в нета и копирано дословно!
автор Минчо Стоянов :
1. Сблъсъкът (Петрохан, събота срещу неделя)
Всичко започва в хижата. Ивайло и неговата група („патрулите“) засичат нещо с дроновете си – вероятно мащабна нелегална сеч или трансферен пункт на мафията. Тъй като теренът е висок и недостъпен за камиони, там вероятно се е случвало нещо друго – прехвърляне на „стока“ (наркотици или оръжие) през билото. Професионални килъри (охрана на канала) нападат хижата. На Петрохан са оставени три трупа и три пистолета за „декорация“, за да изглежда като вътрешна престрелка.
2. Заложниците и Кемперът (Понеделник)
Ивайло, Николай и 15-годишният Алекс не „бягат“, те са отвлечени със собствения им кемпер. Килърите ги отвеждат на юг, към къщата на Ивайло в Странджа. Защо? Защото професионалистите търсят нещо конкретно – записите от дроновете, пароли за криптирани устройства или парите от касата. СМС-ът до майката е изпратен под дулото на пистолет, за да се спечели време и полицията да тръгне по фалшива следа за „семейна драма“.
3. „Невидимият“ рейд (Вторник – Събота)
В Странджа групата е държана в плен, докато килърите разчистват следите в къщата му (която съседите виждат разбита). След като получават каквото им трябва, те решават да „върнат“ труповете там, където започна всичко, за да затворят случая удобно за МВР. Кемперът се качва на платформа/автовоз (за да не го хванат камерите) и се транспортира обратно към Врачанския Балкан. Шофьорът е засечен от ТОЛ камерите на отиване, според форуми, но е бил с маска и очила и полуспуснати щори, а номерата – сменени.
4. Финалната инсценировка (Събота вечер – Неделя)
Кемперът е вкаран дълбоко в храстите под Околчица – място, което килърите познават добре. Там се извършва финалната екзекуция със заглушител. Използва се 22-ри калибър или оръжието на самия Ивайло. Жертвите са подредени така, че да изглежда, че Ивайло е убил децата и себе си. Телефоните са „почистени“, а неизпратеният СМС (черновата) остава като последен, неуспешен опит на Ивайло да посочи убийците.
5. „Удобният“ край (Неделя)
Овчарят „случайно“ намира кемпера точно когато напрежението в държавата е на макс. МВР веднага излиза с версията за „секта“ и „психическо разстройство“, за да не се налага да обяснява как издирвана машина пресича България два пъти под носа им. Те затварят случая с „виновният е мъртъв“, а истинските поръчители – или дървената мафия или по-вероярно трафикантите – остават в сенките на планината.
Това не е просто убийство, това е „чистка“. Заличаване на една неудобна организация, която е почнала да вижда твърде много през обективите на дроновете си.

# 12 858
Пратени добре, но с години ли? Ники е пораснал там, толкова ли не се излекува.

Е да де. Пратили го и го оставили там щото да не пуши примерно.

# 12 859
Зловещи са съобщенията и хвалбите с 5часа в някакви пози.

# 12 860
Какво стана сега, заключиха другата тема, защо?

# 12 861
  • Варна
Намерено в нета и копирано дословно!
автор Минчо Стоянов :
1. Сблъсъкът (Петрохан, събота срещу неделя)
Всичко започва в хижата. Ивайло и неговата група („патрулите“) засичат нещо с дроновете си – вероятно мащабна нелегална сеч или трансферен пункт на мафията. Тъй като теренът е висок и недостъпен за камиони, там вероятно се е случвало нещо друго – прехвърляне на „стока“ (наркотици или оръжие) през билото. Професионални килъри (охрана на канала) нападат хижата. На Петрохан са оставени три трупа и три пистолета за „декорация“, за да изглежда като вътрешна престрелка.
2. Заложниците и Кемперът (Понеделник)
Ивайло, Николай и 15-годишният Алекс не „бягат“, те са отвлечени със собствения им кемпер. Килърите ги отвеждат на юг, към къщата на Ивайло в Странджа. Защо? Защото професионалистите търсят нещо конкретно – записите от дроновете, пароли за криптирани устройства или парите от касата. СМС-ът до майката е изпратен под дулото на пистолет, за да се спечели време и полицията да тръгне по фалшива следа за „семейна драма“.
3. „Невидимият“ рейд (Вторник – Събота)
В Странджа групата е държана в плен, докато килърите разчистват следите в къщата му (която съседите виждат разбита). След като получават каквото им трябва, те решават да „върнат“ труповете там, където започна всичко, за да затворят случая удобно за МВР. Кемперът се качва на платформа/автовоз (за да не го хванат камерите) и се транспортира обратно към Врачанския Балкан. Шофьорът е засечен от ТОЛ камерите на отиване, според форуми, но е бил с маска и очила и полуспуснати щори, а номерата – сменени.
4. Финалната инсценировка (Събота вечер – Неделя)
Кемперът е вкаран дълбоко в храстите под Околчица – място, което килърите познават добре. Там се извършва финалната екзекуция със заглушител. Използва се 22-ри калибър или оръжието на самия Ивайло. Жертвите са подредени така, че да изглежда, че Ивайло е убил децата и себе си. Телефоните са „почистени“, а неизпратеният СМС (черновата) остава като последен, неуспешен опит на Ивайло да посочи убийците.
5. „Удобният“ край (Неделя)
Овчарят „случайно“ намира кемпера точно когато напрежението в държавата е на макс. МВР веднага излиза с версията за „секта“ и „психическо разстройство“, за да не се налага да обяснява как издирвана машина пресича България два пъти под носа им. Те затварят случая с „виновният е мъртъв“, а истинските поръчители – или дървената мафия или по-вероярно трафикантите – остават в сенките на планината.
Това не е просто убийство, това е „чистка“. Заличаване на една неудобна организация, която е почнала да вижда твърде много през обективите на дроновете си.

Може да мине за сценарий за треторазряден екшън, ама екшън комедия. Стил Боливуд.

# 12 862
  • София
Какво стана сега, заключиха другата тема, защо?
Еми "Храма на обречените", ще си медитираме тука...

# 12 863
  • Другата България
Merri_An, навсякъде говориш за факти и доказателства, което е така. Трябва да има такива.
Кой за тебе са доказаните факти до този момент, освен очевидния, че има 6ма загубили живота си?

ПС: Не питам, за да се заяждам, наистина ми е интересно да чуя мнението ти, като човек който държи на доказателствата по случая.
Знам, че не се заяждаш. Казвам го отново, защото днешния ми пост е забърсан, което не ми е дерт - нито е първия, нито ще е последния.
Та, на въпроса ти, който честно казано ме затруднява доста. Защото наистина ми е трудно да реша за себе си кое от “доказателствата“ за момента е истинско. И колко са доказателства всъщност.
Мисля писах, че винаги съм била против да се хвърля тиня по човек, който не може да се защити. Независимо за какво. Мисля писах и че /след неделя/ ще ни представят версия Калушев убиец и самоубиец. Гледам точно това се случва, не съм гледала и слушала подробно новини днес, но това го чух. До днес бях склонна да повярвам с условности на версията самоубийство /коментирам Петрохан, не Околчица/. След днес вече все повече мисля, че ни пускат по пързалката.
Минавам оттам поне по два пъти в седмицата. Днес минах отново. Все още има патрулка и джип на жандармерията, които не пускат никого по историческия път. В новините чух и че “работата, огледите и дъра бъра продължават“. Девети ден!!! Девет дни все още оглеждат и търсят. Което е нормално, вероятно. Обаче! Как на този фон се вписва единия ден над Враца, в който и намериха кемпера, и оглед направиха, накрая за капак лицето Х се качи  на него и на самоход го докара от планината до МВР, което само по себе си е безумно? Един ден! И вече /след още един/ има и резултати от аутопсия, дори и неофициална информация кой кого убил и кога. И едните в планина, и другите в планина. Да, районът около хижата е доста голям, но пък за там има и “доказателства“ - записи. Които удобно внушават версията самоубийство. Също неофициално. Отново с толкова условности, и то без да е нужно да си професионалист, или да търсиш под вола теле. Прегръщат се и се разделят някакви хора, съвсем приятелски. После част от тях стоят съвсем целенасочено в обсега на камерата /случайно само тя е работела, и те го знаят/, водят някакъв недвусмислен разговор и дори показват средни пръсти към нея. Прекалено явно, прекалено показно. Ако ще се сбогуваш с някого и ще се подготвяш за отвъдното, защо да е навън пред камера? При наличие на толкова стаи вътре в хижата? И това часове, доста часове преди да я запалиш и посред нощ да се гръмнеш в главата? Да, да, знам - били са на гъби, дрогирани, пияни, неадекватни, медитирали са....всякакви версии прочетох. Но на мен лично не ми изглеждат така. И въпреки това бях склонна да приема, че сами са сложили край на живота си. Вече не знам. Не мога да приема тези записи за достатъчно достоверно доказателство, което да ме убеди, че се е случило точно това. Може би е редно да спомена и за “овчаря“ от Околчица, когото всички видяхме ден след намерения кемпер, в новините. Някой някъде да е чул нещо за свидетеля, намерил труповете на Петрохан? Да се е изказал, показал, да се говори за него? Мъж от Гинци, с жена мексиканка. Отново неофициално. Разбира се, не е длъжен да се показва, просто правя паралел между двата случая.
И понеже питаш за доказателство - вярвам на записа от камерата /частна/, от Бързия, която показва кемпера на 1ви вечерта, движещ се посока Берковица. И това мисля писах - че за мен още тогава Калушев и младежите са тръгнали насам, не към морето, и че са под Околчица още оттогава. И това се оказа вярно. А през всичкото това време слушахме как камери на АПИ са ги засекли посока Бургас и полицията търсеше в бургаско село.
Отплеснах се, но наистина вместо да стават ясни нещата, поне за мен, а гледам не само за мен, логиката на доста от изнесеното я няма никаква. За сметка на това удобно се опитаха, и успяха да внушат на обществото версията за педофилия и секти, и то съвсем официално казано, без да предоставят каквото и да е в подкрепа на това твърдение. Да, възможно е да е така - не го отричам, не отричам и будистките практики, и децата, и всичко, за което има официално инфо. Това, че нещо не разбирам не означава, че го отричам. Не го приемам, не е моето, но знам, че има различни от моите възприятия за нормалност хора. Това обаче не ги прави автоматично убийци. И за мен няма връзка със случая.

# 12 864
  • София
Защо заключиха другата тема? Всички трябва да четем, за диагнози на деца, къде учат и какви да им проблемите, дали Леон се напикава или използва дрога...

# 12 865
Сега защо пък заключиха другата тема? Да се върна тук, понеже някой ми беше отговорил, че меморандума бил нещо като нищо и нямал значение. Хора, задавате грешните въпроси. Замислете се. Ако няма значение за покойниците, защо са го направили? А и то в рамките на колко беше, две седмици след учредяването на дружеството? Едва ли е толкова лесно да се добереш до там.

Било е в техен интерес да оставят впечатлението, че са легитимна държавна служба, която упражнява контрол над определена територия.

На мен клипчетата не ми се видяха въобще подозрителни. В първото тръгват няколко човека с кемпери и се разделят, във второто някакви хора в добро настроение си говорят за края на нещо, да, но по никакъв начин не ми изглежда като подготовка на самоубийство, в третото пък вече съвсем нищо не виждам, дори не съм сигурна кое е огънят, а пък силуетите са твърде неясни.

Само да вметна, че аз работя основно от вкъщи и като отида в офиса, колегите казват, че е чест за тях да ги удостоя с присъствието си, а като си тръгвам вечер - че е било чест да ме видят😅😂 Ами не се готвим за групово самоубийство.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 22:17 от Firebird26

# 12 866
Може би защото се дублира, ама вероятно нова тема Криминални досиета трябва да се направи, понеже тази ще мине 1000страница при всички положения.

# 12 867
Вероятно по простата причина, че се дублира с тази, която си е чудесна, просто не може да отговори на вкусовете на всички, които не могат да прескочат постовете, които не са им интересни и считат темата за личен психотрилър преди лягане.

# 12 868
  • София
Защо заключиха другата тема? Всички трябва да четем, за диагнози на деца, къде учат и какви да им проблемите, дали Леон се напикава или използва дрога...

Ако не искате да се обсъждат диагнозите на децата, престанете за се въртите около темата полудискретно и да подмятате недомлъвки. Или я кажете тая велика потайна информация, или ни оставете да приемаме, че Калушев просто е промил мозъка на майката до нужната степен да му връчи осемгодишно.

# 12 869
  • София
Не знам дали Калушев е манипулирал, но МВР и прокурора извън мандата със сигурност го правят и доста шарани им клъвнаха.

Общи условия

Активация на акаунт