Криминални досиета

• 578 808
  • 13 490
  •   285
Отговори
# 13 065
Интересно. Както предполагах, там бащата е натискал да дадат детето на К., майката е била против, но явно не е имала достатъчно съпротивителни сили, за да го спре, а след това и да измъкне детето. Жалко за детето.

# 13 066
Аз не разбирам как се очаква от властите и разследващите да „спуснат” за зрителите и публиката цялата налична информация от разследването. Това не е криминале, не е сериал по Нетфликс. Реално е. Не се случват по този начин никъде нещата.

Разследват се всякакви варианти и хипотези, като никоя не може да бъде абсолютно изключена. Сарафов направи грешка и вероятно си е „изял шамарите” (метафорично) зад кулисите, защото на такъв ранен етап не се правят подобни директни изказвания.

В психологическата литература, подготовка, изследвания, ако щете, съществува отделен „дял”, свързан с паметта и уменията ни за „обучение” що се касае за криминални случаи. Eyewitness testimony, misinformation effect, source effect: всяко нещо, изнесено, по какъвто и да е начин от властите, може съвсем действително да повлияе най-вече на свидетелите, „паметовите им следи”, отношението им. Да не допълвам, че детайли се крият или публиката се „води” в друга посока, за да е възможно някой ключов свидетел да се изпусне за същия този детайл (защо само той ще знае за него, откъде има информация?).

Това не е медиен скандал. Това е криминално разследване с множество свидетели, вероятно някои от тях са изключително ключови; изчакват се всякакви елементи на „девиация” от това, което е достояние и за нас.

# 13 067
flambe, да, това вече и аз си го мисля. Една цяла група около него от "избрани". Те и за това защитават с такъв плам, защото го правят за собствените си убеждения, а не защото са толкова верни приятели или познават някого кой знае колко добре. Особено, когато този някой обича да страни и да живее изолирано.

# 13 068
Аз нямам съмнение, че ИК е бил хахавелник пълен, че се е опитвал да основе култ, но това не изглежда да е причина за смъртта на тези хора. Прилича си на хладнокръвно убийство, и да следваме пътя на парите. Те са имали скъпи хобита, от имоти и такси не могат да се набавят толкова пари.

# 13 069
  • София
Как са намерили гилзи от револвер Колт, след като се вадят ръчно от барабана? Отново лъжат.

# 13 070
Как са намерили гилзи от револвер Колт, след като се вадят ръчно от барабана? Отново лъжат.
Е никой не е дал подробности къде са ги намерили. След стрелба винаги има гилзи.

# 13 071
10 дена след първото клане нямаме отговори кой по кого е стрелял. Ако някой от тримата е стрелял по другите защо не го казват ????  Но имаме напоителни кадри преди и след смъртта на тези хора.

# 13 072
  • София
Вероятно са се надявали, че ще ги намерят живи.
Сега ми изглежда по- добре да ги беше извел ламата извън страната, отколкото този кошмар.

Ох, а възможно ли е, това да е бил плана. Защото той е можел да ги изведе, имал е къде да отиде. И да не го е направил, защото е видял, че е обвинен от държавата за убийства, които не е направил. И е решил да си замине с децата, ама не в чужбина, а в отвъдното. Между другото подозирам, че му е пукало за децата, не е било просто бизнес. Негови последователи. На снимките изглеждат щастливи децата с него. Николай например. На нас ни изглежда непонятно всичко това, но може да е самата истина. Да са виждали родителите на децата, каква силна връзка имат с него, за това казва бащата не съм си променил мнението за него, а майката и всичките му приятели и на цялата група, говорят добри неща само за тях. Дори подозирам, че връзката им е била толкова силна, че децата доброволно са се съгласили, да поемат заедно с него в отвъдното. Твърдят че няма следи от насилие и борба в кемпера, ами дори по време на ритуал е убито момчето, което предполага негово съгласие. Това дето го говорят всички не може да се обясни само със облъчване и сектантство. Очевидно Калушев е имал силна родителска връзка с тия деца. Направо ме ужасява мисълта, че всъщност държавата с действията си уби тези деца. Защото това е единствената логика, Калушев да не се самоубие на хижата заедно с другите. В началото плана му не е бил да се самоубива. Но като е разбрал че ще бъде обвинен в тройно убийство, си е променил мнението.

Ти, сериозно ли го пишеш всичко това?

# 13 073
Скрит текст:
Аз не разбирам как се очаква от властите и разследващите да „спуснат” за зрителите и публиката цялата налична информация от разследването. Това не е криминале, не е сериал по Нетфликс. Реално е. Не се случват по този начин никъде нещата.

Разследват се всякакви варианти и хипотези, като никоя не може да бъде абсолютно изключена. Сарафов направи грешка и вероятно си е „изял шамарите” (метафорично) зад кулисите, защото на такъв ранен етап не се правят подобни директни изказвания.

В психологическата литература, подготовка, изследвания, ако щете, съществува отделен „дял”, свързан с паметта и уменията ни за „обучение” що се касае за криминални случаи. Eyewitness testimony, misinformation effect, source effect: всяко нещо, изнесено, по какъвто и да е начин от властите, може съвсем действително да повлияе най-вече на свидетелите, „паметовите им следи”, отношението им. Да не допълвам, че детайли се крият или публиката се „води” в друга посока, за да е възможно някой ключов свидетел да се изпусне за същия този детайл (защо само той ще знае за него, откъде има информация?).

Това не е медиен скандал. Това е криминално разследване с множество свидетели, вероятно някои от тях са изключително ключови; изчакват се всякакви елементи на „девиация” от това, което е достояние и за нас.
Tочно защото е така, се породиха съмненията при даден уклон на третия ден в една насока. Можеха да спестят, но е далеч по-лесно да се манипулира разделено общество.

Последна редакция: ср, 11 фев 2026, 08:46 от Tsugumi_

# 13 074
Сега ми излезе пост във ФБ, че от тримата в Петрохан единият има деца, а другия съпругата му е починала и към момента е имал приятелка. Ако това е вярно, толкова  с теориите че, били отшелници и сектанти, които не се интересуват от жени, което беше основния аргумент на педофилската теория тук в темата.

Не обсъждам темата за духовно извисяване, чрез сексуални практики намерени в телефона, защото тази информация сама по-себе си не значи нищо, още по-малко е доакзателство за нещо нередно. Не виждам как се свързва с убийствата, когато изнасят толкова лична о формация, трябва да е ясно с какво допринася за разследването. Поднесена така цели само да внушава отново нещо нередно и извартено. Не е нормално толкова тълкувания на внушения и някакви уж косвени доказателтва, когато все още липсат преките такива.
Тази глупост вече беше пусната. Една жена каза в фейсбук не е достоверна информация.

# 13 075
  • софия
Нещо интересно: извлекли са файловете, които Калушев е използвал за своя персонализиран ChatGPT.
Тук може да намерите анализ на файловете, а в коментарите и самите файлове: https://www.facebook.com/share/p/1BxiXwGVuQ/?mibextid=wwXIfr
Какъв анализ? На ИИ.
Както някой е написал в коментар: "Добре, че е ИИ, че някои хора сами не могат да мислят. Ако питаш ИИ какво мисли за такива хора, ще каже, че са тъпи 😁"
Коментарите отдолу са показателни за "анализа". Хора, които това работят.

Може да прочетеш и инструкциите, които Калушев е дал на чата на база текстовите файлове, които е въвел на тема будизма. За мен са доста скандални.
Потвърждава, че Калушев е изповядвал определена философия, в което никой няма съмнение.
Не мога да давам оценка дали е скандално или не, нямам познания в областта на религиите и религиозните учения.
Ако ще ползваме чата:
Отново според ChatGPT:
Прощално съобщение ли е?
По-скоро да, но не в драматичния смисъл.
Това не е:
❌ „краят на света“
❌ „нещо страшно ще се случи“
❌ призив за бягство или отчаяние
А е:
✅ затваряне на проект
✅ оттегляне от публичност
✅ лично разочарование + философско примирение
✅ типично за човек, който смята, че „условията вече не са благоприятни“
Много прилича на „излизам от сцената, който ме разбира – ще разбере“.
В контекста на Петрохан и Околчица
Важно е да не ги смесваме насила. Текстът не намеква за конкретно събитие, план или действие. Той е:
абстрактен
философски
адресиран към „практикуващи“, не към широката публика

# 13 076
  • София
Потвърждава, че е използвал всички форми на манипулация.

Това са деца и след като ги е излирал от социума, обаче остават мобилните телефони, лап-топи и разбира се Чат гпт.

Със съответните настройки се доказва манипулация в полза не неговите тези.

Не е толкова сложно.

А сравненията със женски семинари и ретрийти на Кобилкина и всякакви женски пилатес, йога, шопинг и прочее, направо ме убиха.

# 13 077
Мен силно ме впечатли, как момчето стоеше встрани от “сбогуващите” се, като изключен, може би все още недостоен йерархически, позата му издаваше подчинение и зависимост. Много тъжно.
Изглежда уплашено. Всички са уплашени. Не се взима лесно такова решение, а още по-трудно се изпълнява. Ужасното е, че двама от участниците не са имали никакъв избор, не само за края, а от самото начало, за всичко...
Отвратително престъпление, продължавало с години, със знанието на доста хора изглежда, които сега се държат агресивно и арогантно в опит да се защитят...

# 13 078
В интервюто с Борис Митов, около 55 минута се прави много точен анализ на думите на Сарафов (откъде тръгнаха инсинуациите) за "сектантска мрежа с педофилия"  и че сами са си виновни родителите (с изместване на акцента от органите).

# 13 079
Скрит текст:

Tочно, защото е така, се породиха съмненията при даден уклон на третия ден в една насока. Можеха да спестят, но е далеч по-лесно да се манипулира разделено общество.
Не, далеч по-лесно е да се манипулира общество, което смята, че е „манипулирано”. От всякакви интерпретатори, знайни и незнайни криминални ентусиасти, новоизлюпили се детективи, „психолози” и лица без образование в сферата.

Неграмотността е повсеместна и целокупна, не говорим за тривиално разделение, за да се владее нещо (незнайно какво). Толкова си можем.

Общи условия

Активация на акаунт