Сега ми изглежда по- добре да ги беше извел ламата извън страната, отколкото този кошмар.
Ох, а възможно ли е, това да е бил плана. Защото той е можел да ги изведе, имал е къде да отиде. И да не го е направил, защото е видял, че е обвинен от държавата за убийства, които не е направил. И е решил да си замине с децата, ама не в чужбина, а в отвъдното. Между другото подозирам, че му е пукало за децата, не е било просто бизнес. Негови последователи. На снимките изглеждат щастливи децата с него. Николай например. На нас ни изглежда непонятно всичко това, но може да е самата истина. Да са виждали родителите на децата, каква силна връзка имат с него, за това казва бащата не съм си променил мнението за него, а майката и всичките му приятели и на цялата група, говорят добри неща само за тях. Дори подозирам, че връзката им е била толкова силна, че децата доброволно са се съгласили, да поемат заедно с него в отвъдното. Твърдят че няма следи от насилие и борба в кемпера, ами дори по време на ритуал е убито момчето, което предполага негово съгласие. Това дето го говорят всички не може да се обясни само със облъчване и сектантство. Очевидно Калушев е имал силна родителска връзка с тия деца. Направо ме ужасява мисълта, че всъщност държавата с действията си уби тези деца. Защото това е единствената логика, Калушев да не се самоубие на хижата заедно с другите. В началото плана му не е бил да се самоубива. Но като е разбрал че ще бъде обвинен в тройно убийство, си е променил мнението.