Криминални досиета

• 568 508
  • 13 047
  •   99
Отговори
# 12 915
  • София
Искам тениска с печат "АЗ ВЯРВАМ САМО НА ТОЗИ ЧОВЕК"

# 12 916
Дунчев е умно момче.
В профилът му няма публикации от 2024г,но сега е пуснал коментар, който е оставил под тази статия от 2022г за организацията
https://360mag.bg/posts/132457

# 12 917
  • София
Покойниците са регистрирали сдружение с име, звучащо като държавен орган - поне на такива непросветени като мен така им звучи, успели са в рамки на няма и две седмици да подпишат фиктивен меморандум, който те знаят, че не им дава никакви права, нито им носи парични облаги, но са искали автограф от тогавашния министър и снимка с него за лично самочувствие?

За мен те са били митомани, или поне Калушев, а оттам и подчинените. Споразумението с МОСВ например е един хвърчащ лист, но те на мига са се взели за истински рейнджъри с пушки и страховити правомощия. Наплякали лога, партньори на страницата си, все едно са най-важната служба в тия гори. Емблемата им е копирана пък от Министерство на отбраната, лепната върху яка униформа, камуфлаж, черна маска. Снимките са... И нататък: Калушев рекламира школата от 1992 г., с хиляди уж деца, засега един не видях да каже - бях/пратих детето на школа, на лагер две седмици, ходихме по пещери, гмуркахме се, супер беше. Нула. От 92 година. Децата май са тия, дето ги дискутираме тук, и още едно-две непознати - като например това злощастно момиче - които ги е страх и срам да се покажат. Пред хората - велик спелеолог, еколог и откривател, с бизнеси и школи в Мексико и къде ли не, участник в международни организации, "с подкрепата на..." и т.н. И паралелно - дребнав егоцентричен "будист", изпокаран с цялата общност, провъгласил се за Учител с мисия, обградил се със самотни (но поне в началото богати, разбира се) мъже със сериозни професии (за разлика от самия него) и проблемни деца; човек с неясни доходи, неясни (но сигурно много успешни) фирми и сдружения с липсващи финансови отчети, висок стандарт, постигнат очевидно с нечии чужди пари...
Горното казано са факти, пък формираната обща картинка дали за вас е извод, или внушение, не знам. За мен е извод. Този човек е бил измамник, манипулатор и нарцис. Конкретните термини ги оставям на психиатрите. Диагноза има, те някои от тях и я предположиха, макар че бяха бързо обявени за некомепентни и говорещи наизуст - предполагам от писачи и фенове на трилъри тип Дунчев. И такива разстройства, така да го кажа, като неговото, спокойно могат да цъфтят и избуяват с години и биват заподозирани само от много малко хора, обикновено по-далечни и неможещи да въздействат пряко така или иначе. Да, толкова тежко претсъпление, хеле пък по нашите стандарти, може да не е най-честият свършек на такива като него, но не е невъзможен. Няма да е първият пророк, преселил себе си и околните в по-хубавия свят, има даже по-продуктивни от него в това отношение.

# 12 918
  • София
И аз чакам линк с клипа, за който говори Аида.

На мен това ми беше интересно.

https://www.google.com/search?sca_esv=3ef4ee282b12278c&rlz=1C1GC … :qnbOxs8u9yM,st:0

# 12 919
Барса, аз съм по живота, така си възпитавам и децата, животът е един и се живее на макс. Надявам се това да ни спаси от лами, пречистване, духовно извисяване и т.н. не ги разбирам тези хора и смятам, че са били супер нещастни и не разбирам как са се докарали до тук. Нито ламата Калушев разбирам, при толкова имоти, да продаде един и да пробва на Бали или Филипините, а не да се самоубива.

# 12 920
  • София
...иначе аз логично следствие да се води-не виждам.
По-лошото е, ако го виждаш. Викат му улично правосъдие...

# 12 921
Firebird26, копирах от закона. На какво да прилича? Сега не ми се дири наредба , но се твърди, че Иванов е адвокат, и то читав. Знаел е докъде иска да го добута. Защо му е било е отделен въпрос.
Flip, не е хвъчащ лист. Първа стъпка по придобиване права да издават актове за нарушения по ЗООВ

# 12 922
Аз прочерох няколко доста сериозно дълги поста, които описват изключително сложната организация за убийството на шестимата.
Още обаче не намирам отговор на въпроса, защо при толкова усилия да бъдат ликвидирани, са оставили телата?
Ако някой ще прави организация да отвлича едните, пък с това да принуди другите да ги пуснат, пък да застрелят едните в хижата, пук другите да ги скрият, пък да намерят овчар да ги намери ....
Ако имаха капацитет за всичко това, защо просто не ги убиха и не ги изчезнаха?
Говори се за протекции, чадъри, участие от високите етажи, мафия.
Кои от гореизброените иска да вдигне такъв шум около себе си с целия този цирк. Защо е тази показност и изпълнение достойно за роман на Агата Кристи?

# 12 923
Друг резонен въпрос, за тримата в кемпера, е наистина ако не е убийство + самоубийство измежду тях (не от външен човек), какво се е случило и кога? Още нямаме информация кога според разследващите са починали, докато за кемпера знаем, че е бил в района още в неделя около обяд. Тук ми става много трудно да измисля версия различна от официалната. Ако е убийство, може да са ги отвклекли - но според видеото те сами тръгват на някъде, или са знаели, че някой не им мисли доброто и са искали да се скрият? Но тогава защо не са потърсили закрила от полицията? Някой да ги е пресрещнал и инсценирал самоубийство и убийствата на младежите също ми е твърде много като от филм.

NOmerci, е, да де, аз точно това казвам. Това е въпросът, защо му е било така и по този начин. Дали за това което казва, или като параван за нещо друго.

# 12 924
Защо е тази показност и изпълнение достойно за роман на Агата Кристи?
Това е показна наказателна акция.
За другите. Да си знаят, че няма милост ако не внимават.

# 12 925
Информираха ни как е убито детето, кой го е убил и в каква поза е било.  Толкова от следствието, нищо, че има 3 жертви от преди седмица. Все едно "натриха носа" на баща му, иначе аз логично следствие да се води-не виждам.

Наистина е много странен, и направо гнусен факта, че изнесоха информация само за детето, без да се съобразят с родителите, същевременно не казват нищо за труповете в хижата. Взели ли са им да речем барутен нагар, би трябвало, и знаят ли вече, какво е станало. Или казваш всичко, или казваш нищо. Следствена тайна докато приключи разследването.

# 12 926
  • София
Това е показна наказателна акция.
За другите. Да си знаят, че няма милост ако не внимават.

А сектата и педофилията тогава за какво са, кой какво "си знае" в тая мътилка сега? Показните убийства са тип италианска мафия или Шарли Ебдо. Влизат килърите, избиват всичко живо и напускат на мига. Посланието е оставено, няма партенки и конспирации.

# 12 927
никаква показна наказателна акция не е това. Още като прочетох писмото до майка му, интуитивно усетих че ще се самоубие и ще убие децата "добрия" Лама. То така и стана, за съжаление.

# 12 928
Интересно ново интервю на Асен Йорданов:

https://youtu.be/2twJEIjtmgQ?si=OzPoHJtF1OGLW-dm

Има интересен коментар за разрешителните за оръжие и че са закрили РПУ-то едновременно с нанасянето им в района, непопулярността им сред екосредите. Коментира и записите - защо не са показали касите за оръжие.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 23:11 от Tsugumi_

# 12 929
  • my own world....
До защитничките на свети ламата: има разлика между регистрация на оръжие в КОС и подаване на уведомление за въздушни пушки.... Иначе да, прави сте имал връзки човека - регистрирали му.

Четене с разбиране е важно : На името на Ивайло Иванов на 23 август 2021 г. от органите на МВР е издадено разрешение за притежание на 16 броя огнестрелни оръжия...

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 23:09 от Lady_A

Общи условия

Активация на акаунт