Криминални досиета

• 579 363
  • 13 525
  •   313
Отговори
# 13 170
Мисля, че ако криминалистите разполагат с телефоните, лаптопите на групата и успеят да извлекат всичката информация ще се придобие някаква представа и за мотивите. Въпреки че аз вече си имам някаква версия за тях - невъзможност да продължат целите си, защото нали всичко тук е кочина; хората, които в началото са ги подкрепяли и са им разрешавали доста неща са се дистанцирали, или пък вече не са на позиции, че да го правят; имали са намеци от трети лица външни да внимават, защото ги наблюдават и следят.
Но все си мисля, че трябва да се провери и през последните два месеца с кого са се срещали и разговаряли - лично и по телефон.
И пак да си кажа - физическата смърт на тези хора не е причинена от външни лица.

# 13 171
Ако детето е било свидетел на нещо и всички са решили да разкажат на всеослушание какво е ставало. Защо се изключва да се забъркали в схема, трафик на хора, наркотици..Имаме поток на много пари, имаме сръбска мафия и български политици, с близки контакти.
Не знам как изобщо ви хрумва идеята за поръчково убийство? Ако има убиец, което е малко вероятно, той ще е седми човек към групата на шестимата. Те нито са важни с нещо, нито у нас мутрите убиват деца, нито е нужно да убият 6 човека, заради някаква си хижа. Достатъчно е ако им пречат да ги сплашат и ще се ометат за Мексико или другаде на мига.

# 13 172
  • София
red soul, тази психоложка свързана ли е със случая или е поредната, която търси някакви минутки слава.
Аз вече трудно следя целия поток от информация, но не помня официално да се споделяло повече от това, че жертвите са били навън, пред хижата.
Как изведнъж всички разбраха, че са наредени демонстративно?
Аз още нямам отговор на въпроса тези професионални убийци защо са се занимавали да слагат стихове на Ботев, да пишат прощално писмо до майката на Калушев? Тази психоложка дали споделя това обичайна практика ли е при наказателните убийства?
Няма и да имаш. Маса хора са в отрицание, не ми е ясно защо. Мога да разбера за близки и приятели на убитите, но за останалите....

Гледах Референдум, много ми хареса подбора на гости. Ланджев беше брилянтен, зададе някои правилни въпроси и насочваше към темата, която всички избягват. Имам чувството, че в момента масово всички сме стреснати и засрамени като общество, направо не смеем да назовем това, което се е случвало в хижата. Хареса ми и разследващия журналист Кирил Борисов, много адекватни коментари.
Ето за негледалите: https://bnt.bg/news/sluchayat-petrohan-mezhdu-fakti-i-vnusheniya-346211news.html

# 13 173
И все пак, той винаги ще намери начин да се свърже с майка си, където и да е. Защо ще ѝ казва да бъде свободна и че я обича… неща, които тя знае, обаче се казват сякаш да ги чуе като за последно. Поне на мен наистина така ми звучи.

П.П. Ако са отишли право на Околчица след сбогуването, това значи ли, че 7дни са седяли там и чак на 8мия са решили да се самоубият? Това ми е интересно. Какво са чакали, ако приемем, че не са се самоубили още същия ден. Да видят общественото мнение ли или какво?

# 13 174
Под натиск на обществото МВР-то и Прокуратурата признаха, че 2 техни джипа са ходили някъде, пак половинчато, видели ги на камерите в 13:50 ч.
Но не казват дали се връщат или отиват, колко време ги е нямало, къде са ходили и т.н.

Писна ми да ни представят манипулативно откъслечна информация!

# 13 175
  • София
Смятам, че това с момичето е димна завеса, целяща да опровергае слабостта му към малки момченца.
Тази слабост не е била никаква тайна за всички, които са били с критично мислене и са го познавали.

Дали е мислел, че има някаква форма на изход и бягство и не е бил наясно доколко примката се е стегнала около врата му, ми е трудно да предположа.

Но, признавам, допускам и, че е бил обект на някаква разработка на службите.

Мисля, че и местните хора са били наясно, че не се случват хубави неща в тази хижа и независимо от изолацията, оръжията и страха, аз съм убедена, че в селото се е говорело, в средите на пещерняците и дайвърите също- а не забравяйте, че дайвингът е много скъп спорт и го практикуват заможни хора.

Също не забравям и децата от частните училища и техните родители.

# 13 176
  • софия
Стресната съм, но не съм засрамена. Засрамените трябва да са други. В нормалните държави действат ясни механизми, които контролират и пресичат незаконните дейности. Не е задължение на отделния индивид да следи за спазване на обществените норми и правила спрямо тези около него.

# 13 177
Майката на Калушев много добре знае всичко, била е наясно и какво мисли да направи синът и, но никога няма да го каже и до някъде я разбирам.

# 13 178
Тя мафията на некадърниците и нищоправещите е замесена, че е допуснала всичко това да се случва.
Другите вярващи в извънземни, но гордо присмиващи се тия дето си мислят, че ги пръскат самолетите са друг проблем.
Да наистина. Едните вярват в плоската земя, другите четкат имидж на лама, завлякъл в личния си култ пет човека. Това е засега политиката на нашата многострадална родина. Самият лама я беше нарекъл кочина, но е възвишен иначе

# 13 179
Това с момичето не е никаква димна завеса. На брифинга казаха, че са установили момичето и са го разпитали. Реално е имало такова момиче.

# 13 180
Въоръжена до зъби духовно извисена Лама, чака да разбере съратниците му да ли са живи и после става убиец на деца последни свидетели на делата му и накрая си тегли куршума. Все си мислех,,че духовните хора не си играят с бойни оръжия, но явно съм жиряла в паралелна вселена.

# 13 181
Абе какви духовни хора… тия духовни практики са били параван, средство също, чрез което са привличани деца и чрез тях и родители, дарявали имоти и какво ли още не.

# 13 182
  • София
Засрамени имах предвид доколкото става въпрос за този срам, който е заради някой друг.

Мисля, че и местните хора са били наясно, че не се случват хубави неща в тази хижа и независимо от изолацията, оръжията и страха, аз съм убедена, че в селото се е говорело, в средите на пещерняците и дайвърите също- а не забравяйте, че дайвингът е много скъп спорт и го практикуват заможни хора.

Също не забравям и децата от частните училища и техните родители.
Местните, по-широкия кръг, много хора са го виждали, говорело се е, доколкото разбрах. В селото хората направо си го казаха... питаха ги дали смятат, че става въпрос за детска проституция и те... точно засрамени бяха, с половин уста изговаряха нещата.
Според мен ако се разпитат по-широк кръг хора доста неща ще излязат.
И не е възможно, а и не е нужно МВР да ни излива цялата информация, то и на час по лъжичка е стресиращо,, какво остава всичко.
В такъв момент си давам сметка какво е да си разследващ полицай, да се нагледаш на ужаси. Нито искам да гледам клипове, нито да ми показват трупове, достатъчни са и брифингите.

# 13 183
  • София
със сигурност нестабилна щом като е държала детето да слуша тежкия разговор с родителите й, заплашвала бащата, че ще го напусне и няма да си вижда по-малкото дете, ако и се противопостави...

Тя не го е държала да слуша, карала го е да участва. Да декламира пред баба и дядо, че той, Л., ги моли да оттеглят жалбата, защото ще "бъде разбито неговото семейство и ще пострадат близките му хора". Осемгодишното ги рецитира тия пред баба и дядо. Това същото, дето било в истерии, не можели да го овладеят, аутист било и всякакви други "вие не знаете какво му е". За мен ако един човек е способен да промие мозъка на майка да подлага на това детето си, значи спокойно може да промие мозъка на друг да се самоубие. Не виждам пречка никаква.

# 13 184
  • София
Защо приехме, че това е съобщение на самоубиец? А ако е планирал да се изнесе от България?

Положението на жертвите пред хижата, описано от кмета на Гинци, се подкрепя от последваща информация, вкл. написаното от Иван Бакалов.

мързеливка, Дунчев не твърди, че държавата се справя със задачата. Той казва, че това е нейната роля, а не на външни организации. Тяхната роля е да следят и информират обществеността.

Да, ето какво казва Дунчев, който от години е държавен служител и е  изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите към Министерството на земеделието, горите и храните  :
"Защитата на природата като държавен обществен запас може да се прави законно само от държавни органи, а ние жителите и публичните организации имаме само право да следим за нарушавания да сигнализираме и да караме държавните институции да работят."
И аз питам , за толкова години какви са резултатите, произтекли от сигнали на граждани и публични организации.
Все по-лошо става.  https://www.youtube.com/watch?v=_meROyr_9Z4&t=64s
 И пак да питам - Дунчев като е такъв природозащитник, не знае ли , че рейнджърски организации има по цял свят,  с мисията за да подпомагат държавата ???
Ето  една статия  как са "опазени" горите  в БГ.       
 https://www.svobodnaevropa.bg/a/31086263.html

Последна редакция: ср, 11 фев 2026, 11:13 от мързеливка

Общи условия

Активация на акаунт