Криминални досиета

• 584 279
  • 13 772
  •   283
Отговори
# 13 185
  • София
Ако детето е било свидетел на нещо и всички са решили да разкажат на всеослушание какво е ставало. Защо се изключва да се забъркали в схема, трафик на хора, наркотици..Имаме поток на много пари, имаме сръбска мафия и български политици, с близки контакти.
Не знам как изобщо ви хрумва идеята за поръчково убийство? Ако има убиец, което е малко вероятно, той ще е седми човек към групата на шестимата. Те нито са важни с нещо, нито у нас мутрите убиват деца, нито е нужно да убият 6 човека, заради някаква си хижа. Достатъчно е ако им пречат да ги сплашат и ще се ометат за Мексико или другаде на мига.
Ние сме мафиотска държава, в която се въртят милиарди през търговия с оръжие, наркотици и какво ли не и рядко има и убийство на един от тези, а камо ли шестима, пък и показни. Мислите ли, че никога никой в тези цитирани от мен дейности  не е видял нещо, но не се налагат убийства, страхът е достатъчен. Отделно като мафията  е във властта и да поиска някой да се оплаче или да свидетелства ще го потулят още на ниво полиция. Просто вече си фантазирате без връзка с реалността и логиката. И докато самоубийствата тук и цялата история е неразбираема за нормален човек, поне теориите с мафия трябва да стъпват на реалността, в която има причина подобни неща да не се случват, защото няма нужда да се случат.

# 13 186
Ако го беше върнал на родителите, детето щеше да е живо, който и да го е убил.

# 13 187
Оф, може и нищо да не е, но на мен някак тази част от историята си ми остава съмнителна. Просто ако се вярва на това, че спирали обикновени хора в гората и им искали лични карти… аз не знам някой освен органите на реда да има право да иска личен документ, нито пък аз да съм длъжна да давам или показвам. И ограждения, въоръжение били, зле се били държали…

Ники Дойнов в ефир пред цяла БГ поиска лична карта на жената на камерата да покаже, вие за пущинака.... може и глоби да са писали даже...

# 13 188
Гласове са пуснали още от разказа  пред следствието на свидетел. Този път момчето е Валери, но някак хронологично ми се свързва с първите лийкнати показния. Намс значение всъщност.

Скрит текст:
Това, кото веднага ми направи впечатление - това е времето когато продава къщата в Ботевградско и тръгва първо за Испания, после за Мексико(по спомен 2012).
Владо Йончев даде примера за продаването на къщата в Ботевградско като пример за бизнес нюха на ИК, а то се оказва, че човека оше тогава е знаел как да осребрява ореала си на запознат с източните учения.

"Майката на Валери среща Калушев покрай интересите й към спиритуални практики. През 2009 г. жената купува къща от Ивайло Калушев в ботевградското село Краево, за да може синът й да замине с „Лама Ивайло“ в чужбина. С парите от продадената къща Ивайло Калушев купува яхта, на която освен двамата, пътуват още един мъж и една жена. Следващата стъпка е продажбата на яхтата. „Като аз изтеглих пари от моята банкова сметка, които баща ми беше депозирал за следването ми в университет. Междувременно майка ми успя да изтегли доста от общите семейни пари с баща ми и ги преведе на Калушев – може би 100 000 евро“, разкрива Валери. „Пристигайки в Мексико, при нас идваха и отсядаха хора, част от които бяха нещо като ученици на спиритуалните техники. На практика лама, гуру беше Калушев. В Мексико живяхме около 5–6 години, като след това аз се прибрах в България, като заради това останалите ме изтриха от всички социални мрежи и техни домейни.
 Групата около Калушев спира общуването и с майката на Валери, защото отказала да спонсорира повече дейността им. Малко след това Калушев и групата му напускат Мексико и се прибират в България, където „Лама Ивайло“ купува бившата хижа „Петрохан“.

„Калушев беше гуруто и беше в основата на създадената секта. От друга страна, за пред външни хора организацията и йерархията умело се прикриваха - говорим за гмуркачи, пещерняци... Калушев беше доста добър манипулатор, поради което привличаше хора за сектата, като винаги го правеше с финес, имаше харизма. Винаги говори много добре, възпитано, обмисля думите си, като преценява човека отсреща. В същото време беше въвеждана дисциплина в организацията."

Леон е извадил късмет, убедена съм, че са го готвели за следващия ученик и само скандала от бабата й и дядото го е отървало. Всичко съвпада - майка, запленена от ню-ейджа, със сигурност нестабилна щом като е държала детето да слуша тежкия разговор с родителите й, заплашвала бащата, че ще го напусне и няма да си вижда по-малкото дете, ако и се противопостави...
Този разказ хвърля светлина върху духовните практити и сектата, и е напълно възможен, изобщо не го подлагам на съмнение.
Но не обяснява парите. Не може да са имали пари само от такива плащания от родители. Имало е и друга дейност, откъде са идвали големите пари.

Последна редакция: ср, 11 фев 2026, 10:53 от Birdflower

# 13 189
Така ламата е бил гадател, хипнотерапевт с два пистолета, живеещ с малки момчета в Мексико и България. Напускането на Мексико хич не е случайно, нищо чудно полицията там да го е погнала. Но иначе бил хубав човек, поздравявал.
Имайте малко човещина към децата, които е убил..

# 13 190
Изобщо не вярвам в тая версия да е искал да ги спаси от някого. Доказа се от експертизи, че е застрелял децата, но явно това не е достатъчно, че хората да повярват.
Що не ги заведе в някоя пещера? Там би трябвало повече да ги спаси, ако наистина имаше от кого да ги спасява?

# 13 191
Е, то само изтребител не е подкарал ИК. Голяма биография, голямо нещо.
Е, аз не казвам, че е той.
Просто давам познатия като...пример за това, че тези хора са...различни, но не и..да кажем глупави, неуки, прости...
Просто имат различно виждане за света, доста ирационално за мнозинството.
Оттам тези постове с чай, вода... са ми много познати. Връзката с природата, обучението на деца извън родната система, източни религии и прочие.
Никой не ги е нарекъл глупави, неуки, прости...
Различието е позволено дотам, докъдето не вреди на останалите. И в никакъв случай не може да бъде оправдание за престъпни действия.

# 13 192
Как няма да и иска в изненадващо включване, знае колко луди се упражняват по темата и дали някой няма да поиска да се изяви в ефир.

# 13 193
  • София

Ники Дойнов в ефир пред цяла БГ поиска лична карта на жената на камерата да покаже, вие за пущинака.... може и глоби да са писали даже...
Той обясни защо са я поискали. Обажда се някаква жена в новините и иска да я включат на живо, а никой не я знае коя е. По-добре ли щеше да е да включат някоя луда, която се представя за майката? Това са и били условията, да се включи в момента или никога. Трябвало е да се легитимира по някакъв начин.

# 13 194
Рейнджърите на запад не са като тези рейнджъри, само да вметна. Там не закупуват държавни земи на ниски цени, не ги ограждат, децата сред тях са по закона, който важи за всички, декларации, лицензи, обучения.
Тук, у нас, са рейнджъри само по име, а иначе са си бизнесмени, мое мнение.

# 13 195
със сигурност нестабилна щом като е държала детето да слуша тежкия разговор с родителите й, заплашвала бащата, че ще го напусне и няма да си вижда по-малкото дете, ако и се противопостави...

Тя не го е държала да слуша, карала го е да участва. Да декламира пред баба и дядо, че той, Л., ги моли да оттеглят жалбата, защото ще "бъде разбито неговото семейство и ще пострадат близките му хора". Осемгодишното ги рецитира тия пред баба и дядо. Това същото, дето било в истерии, не можели да го овладеят, аутист било и всякакви други "вие не знаете какво му е". За мен ако един човек е способен да промие мозъка на майка да подлага на това детето си, значи спокойно може да промие мозъка на друг да се самоубие. Не виждам пречка никаква.

Права си. Да добавя и шашардисването на бабата и дядото, че не могат да познаят дъщеря си.
Да са живи и здрави властната баба и дядо, аз в началоро бях скептична доколко е било правилно да се намесват, ама добре, че име стигнал куража.

# 13 196
Смятам, че това с момичето е димна завеса, целяща да опровергае слабостта му към малки момченца.
Тази слабост не е била никаква тайна за всички, които са били с критично мислене и са го познавали.

Дали е мислел, че има някаква форма на изход и бягство и не е бил наясно доколко примката се е стегнала около врата му, ми е трудно да предположа.

Но, признавам, допускам и, че е бил обект на някаква разработка на службите.

Мисля, че и местните хора са били наясно, че не се случват хубави неща в тази хижа и независимо от изолацията, оръжията и страха, аз съм убедена, че в селото се е говорело, в средите на пещерняците и дайвърите също- а не забравяйте, че дайвингът е много скъп спорт и го практикуват заможни хора.

Също не забравям и децата от частните училища и техните родители.
Чия димна завеса?
Нали на брифинга казаха, че момичето е установено, разпитана е, както и родители й.

# 13 197
Някой помни ли, че в началото беше съобщено за 7 човека, обитаващи хижата?

Аз не помня, кой го каза това?

# 13 198
  • софия
Изобщо не вярвам в тая версия да е искал да ги спаси от някого. Доказа се от експертизи, че е застрелял децата, но явно това не е достатъчно, че хората да повярват.
Що не ги заведе в някоя пещера? Там би трябвало повече да ги спаси, ако наистина имаше от кого да ги спасява?
Има ли резултати от натривките на ръцете?

# 13 199
Това е човек, който според думи на всички познаващи го, е способен да оцелява във всякакви ситуации и още повече познавал какви ли не места, за които никой не е чувал.
Обаче именно тоя човек, дето ще се е „опитал да спаси децата”, ще се качи на Околчица, като преди това ще мине през не знам си колко общински камери в района, с огромен кемпер, а няма да се завре някъде, където никой да не го намери….

Общи условия

Активация на акаунт