Криминални досиета

• 585 127
  • 13 813
  •   308
Отговори
# 13 275
Кучетата са били застреляни, преди да изгорят

# 13 276
О, колко хуманно и възвишено! Изроди.

# 13 277
  • София
Ако са били с ръкавици, с които преди това са палили хижата, ще им е трудно с натриевките. А всички знаем, че сложни неща нашите не могат да правят. Там се намесват европейски лаборатории и става бавно

Има ли доказателства, че те са подпалили хижата ?

А има ли доказателства, че са били с ръкавици , когато са се самозастреляли?

# 13 278
Върнах се да чета какво казал кметът на Гинци, че толкова много му се отдава значение. Ами нищо особено, нормален селски човек, като много от нас, попаднал в центъра на събитията посред скучната зима, който е бил потресен от видяното. Същото и за собственика на лятната кошара, големи анализи защо ходил посред зима, ами всеки, който има имот извън града ходи да го наглежда.
И потребителите, които живеят в региона, това чули, онова се говорело, много знаели, ама говорели само с факти и през десет страници пак същото.

# 13 279
От потвърдените факти излиза, че убийствата са осъществени набързо и без добър план, има много елементи, които не пасват и на двете основни версии, убийство и самоубийство. Няма време да се разпитат лица, тясно свързани със жертвите или мястото, няма медицински заключения, пускат се обработени видеозаписи, като цяло, нещо се замазва. Не мисля, че е поръчково убийство, щеше да протече много по-гладко и професионално. Ако не е димна завеса за политически цели, е въпрос на национална сигурност, така че няма да научим много повече от това, което вече е известно.

# 13 280
За мен е интересно, тези които познават педофили, да ни споделят какви хора са, от какво да се пазим? Защото аз не познавам нито един педофил или поне не знам за някой да има влечение към деца, от тези с които аз общувам...

# 13 281
От всичко изчетено и видяно в тази тема,от всичко чуто и гледано до сега, като оставим настрана гуруто с неговите влечения и практики, най-важният въпрос за мен си остава - кой е убил тези хора и защо? Какво са видели,какво са знаели,за кого са станали неудобни?  А от всичките тези,хипотези,фантазии и приказки, по-прозорливите и умните могат да отсеят истината от лъжата.

# 13 282
О, колко хуманно и възвишено! Изроди.

Те са убили 6 човека, две кучета не им е било проблем.
https://www.facebook.com/share/p/184VYmDMoV/

# 13 283
  • софия
Защо затваряш кучетата, ако си решил да ги застреляш? А себе си застрелваш навън?

# 13 284
За мен и бащата е направил грешка във възпитанието на сина си. Не е само майката. При положение че той очевидно е бил щастлив, бащата е ревнувал че явно младежа е обичал и приемал повече Калушев като баща, и вместо да се опита да изгради връзка със сина си подкрепяйки влечението и пристрастеноста му към екстремните спортове, той очевидно се е опитвал да си запази влиянието над сина си чрез борба и война с майката, и със самият младеж, срещу собственото му желание. Постигнал е съвършено обратният ефект, отчуждил е сина си от себе си.

Ти когато си си зарязъл семейството и си създал друго, е нормално да не гледа вече на теб по същият начин. Начина да възстановиш отношенията със сина си, не е война и борба, и противопоставяне на желаниета му. И то породени от собствените ти действия. Защото младежа в Калушев просто е намерил заместваща фигура на бащата, който е избрал да създава друго семейство.
От споделеното от бащата аз не мога да си вадя изводи за ревност от страна на бащата или война с майката. Все пак очевидно е дал съгласие и не е правил проблем за извеждането на детето. Нормално е да се тревожи какво прави детето му в Мексико с някакви непознати хора, защо не ходи на училище и т.н. Това не е ревност. Но не разбирам защо при толкова притеснения и червени флагове не е направил нищо, за да се опита да прибере детето в България.

Много е удобно майката да се сочи като зомбирана и неадекватна (каквато най-вероятно е), а бащата да се идеализира като жертва на измама. Но реалността е, че бащата носи същата отговорно и е допуснал това да се случи.

# 13 285
Защо затваряш кучетата, ако си решил да ги застреляш? А себе си застрелваш навън?
Е, как защо? Да не ги нападнат вълците след 22 часа!

# 13 286
Доста зациклихме. На мен, извън случая, ми е интересен и социалния феномен, който предизвика. Той е не по-малко чудовищен. Буквално тази трагедия се превърна в риалити формат, във вид игра - следи се всичко, всяка думичка, всяка снежинка, убийствата се превръщат в консумирано (почти) удоволствие от публиката, жертвите се дехуманизират.

Вижда се и създаване на паралелна реалност в главите на доста голяма част от "коментаторите", доизмислят се събития, приписват се личностни характеристики на хора, които не се познават. Има наличие на силно морализаторство и заклеймяване.

Конспиративни теории валят във всички посоки, като най-големият източник на конспирация са органите на реда! Само да отбележим пусната информация за позата, в която е загинало момчето...Що за жестокост? Или малоумие? Толкова показна некадърност рядко се вижда, дори и в България. Да ги възнаградим с още 50% увеличение на заплатите.

Вижда се и това завръщане към митологичното мислене, което се наблюдава и към други проблеми като ковид, ваксини, войната, еврото и пр. В този аспект слагам и политическата употреба, която доста видимо "хваща дикиш".

И най-страшното за мен - липсата на емпатия.

А важното, в случая е, къде, под ягодите, са институциите? Това са толкова много години....Некадърност, корупция, алчност, обикновен мързел...Това убива тези млади хора на в Околчица.

И затова много хора говорят за мафия - това не е някаква група за разстрел. Това са всички структури, които не са си свършили работата. И абсолютно имат основание да го мислят това. Както вече се писа: будизъм, оръжия, опазване на природата...това е мизансцен. Отзад има нещо много страшно. Което едва ли ще се промени скоро, защото никой нищо не прави, за да бъде променено.

# 13 287
  • софия
Е, как защо? Да не ги нападнат вълците след 22 часа!
Да не попилеят вълците телата из гората.

# 13 288
Изобщо не вярвам в тая версия да е искал да ги спаси от някого. Доказа се от експертизи, че е застрелял децата, но явно това не е достатъчно, че хората да повярват.
Що не ги заведе в някоя пещера? Там би трябвало повече да ги спаси, ако наистина имаше от кого да ги спасява?
Има ли резултати от натривките на ръцете?
Звънче, родителите вероятно вече са наели адвокати, ще платят за независима експертиза.
Може и повече от една.
И както каза един криминалист, че когато родителите разберат истината, тогава .....е много тежко за тях.
Няма овчар, кмет, снежинки и балеринки,

# 13 289
За скъсани дрехи и много кръв в хижата не съм чула. Кметът каза, че единият човек бил с обгоряла брада, а другият с обгоряла блуза, заради пожара.
Но това не навежда към наличие на борба преди смъртта им.
Хубаво. Горяла е половината хижа, те са с обгорени дрехи, ама са се самоубили не в хижата, а навън, на снега. Където преди това играха театрално уж сбогуване. И само се маркира, че едно се чува, друго се чете на субтитрите, ама понеже не в полза теория "самоубийсто", така се пропусна лекичко

Общи условия

Активация на акаунт