Криминални досиета

• 585 485
  • 13 826
  •   303
Отговори
# 13 290
  • Другата България
Върнах се да чета какво казал кметът на Гинци, че толкова много му се отдава значение. Ами нищо особено, нормален селски човек, като много от нас, попаднал в центъра на събитията посред скучната зима, който е бил потресен от видяното. Същото и за собственика на лятната кошара, големи анализи защо ходил посред зима, ами всеки, който има имот извън града ходи да го наглежда.
И потребителите, които живеят в региона, това чули, онова се говорело, много знаели, ама говорели само с факти и през десет страници пак същото.
Joy Ама разбира се, че “това чули, онова се говорело“. 90% от постовете от началото на дебата са такива.
Обаче за твое огромно съжаление и разочарование никога никъде не съм казвала, че “много знам“.
Точно защото държа на “факти и доказателства“ разни слухове и непотвърдена информация няма да е полезна за никого, освен разбира се за такива като теб, които влизат в темата “през десет страници“ без да кажат нищо по нея, а само за несполучлив опит за иронизиране и разбира се, коментари как това, което някой е казал официално някъде, не е “нищо особено“.
След показанията на бащата на Ники аз не знам ще има ли още хора, които отричат що за "птица" е бил Калушев и вярват, че някой очерня и демонизира тоя добър човек.

За това, което е видял като база в Мексико - точно такава обява имаше във фейсбук профила, за който се счита, че е на бившето момче Деян. Профилът е активен, но обявата изчезна. Миниатюрен имот, много луксозен и обграден от 4 страни с поне триметрова бетонна ограда и, подчертано в обявата, електрическа ограда и видеонаблюдение. Явно така са живели навсякъде. Много будистко, няма що.
Къде са тези показания, че явно /понеже влизам през десет страници в темата/ някъде между тези десет съм ги пропуснала? Ако има такива тук, ако не - къде да ги прочета?

# 13 291
  • София
Кучетата, та кучетата. По-важно е имаше ли сняг под колата или не. Close

Бащата на Алекс е бил наречен пияница? Много мило, а той така го брани тоя Калушев.

Другият баща, на Ники, разбира се, че носи отговорност. Оттегля пълномощното за пътуване на детето, грабва го и готово. Ама щял да му се сърди, ами добре. Сега щеше да е жив.
Но не му се е занимавало, предпочел е да се остави да бъде убеден. А и ново семейство има.

В крайна сметка какво се оказва? Ако семейството не е  твоята крепост и не те защити - обречен си. Та дори Калушев има майка, която застава зад него (нейно право е, тя не е длъжна да го уличава), но тези деца - не, нямат никого.

# 13 292
Един от първите трима убити от месеци е казвал, че не издържа повече на този начин на живот. Може Калушев да ги е натискал за още по-мръсни поръчки.
Според мен Калушев ги убива, пали хижата да затрие доказателства срещу него и бяга с децата. Може би осъзнава, след дълго пресмятане на вариантите, че жив няма да излезе от тази ситуация, убива младите и гърми себе си.
Може би тримата мъже да са искали да се оттеглят от Калушев. Не знам кой от всички, или всички от месеци са се подготвяли и са прехвърляли сметки към други банки.

# 13 293
  • София
Оф, може и нищо да не е, но на мен някак тази част от историята си ми остава съмнителна. Просто ако се вярва на това, че спирали обикновени хора в гората и им искали лични карти… аз не знам някой освен органите на реда да има право да иска личен документ, нито пък аз да съм длъжна да давам или показвам. И ограждения, въоръжение били, зле се били държали…

Ники Дойнов в ефир пред цяла БГ поиска лична карта на жената на камерата да покаже, вие за пущинака.... може и глоби да са писали даже...

Защо да не искат лични карти на бракониери  примерно...аз четох, че има случай в който са поискали лична карта  дори на човек от гранична полиция.  Освен това се знае, че са работили съвместно с гранична полиция заради каналите за имигранти.

# 13 294
  • София
Ох, само техните деца са хиперактивни, имат истерични кризи и какво ли не. Познавам семейства с деца с разни увреждания и състояния, някои нелечими и много тежки, всички познаваме. Трудно им е, голяма мъка, ангажимент и денонощно отдаване и притеснение, ама си гледат децата. Познавам жена със силно увреден, абсолютно неконтактен син, сама заряза град и всичко и отпраши към едно село да живее почти като отшелница, ама е с него. Няма системна и адекватна грижа за такива деца в България, още по-малко за родителите им. И пак не съм чула някой, освен тия тука, да си е дал детето на... Лама. И колко точно са били болни и проблемни тия деца, които говорят и са посещавали училище и спокойно си ходят по гмуркания и пещери с добрия чичо, който в някои случаи се е представял и за татко. Дотук само т.нар. Валери е признал, че е бил тръгнал "по лош път", вероятно наркотици, щото за мен поне само това оправдава такава отчаяна мярка. Всичко друго са оправдания просто, хиперактивен бил, не знам какъв, та го дадох на група луди. 

# 13 295
Кметът каза по една от емисиите, че в ръката на никой от 3мата не е имало оръжие. Интересно.
Друг свидетел потвърди, че са се чули викове. Ако са решили да се самоубиват, защо викат? Да се нахъсат за отвъдното?  
За мен това е убийство, което искат да ни внушат, че е самоубийство, познавайки нравите и навиците на убитите.
Навярно е някой техен партньор, който е моста между тях и големите средства и връзки във властта.
Кмета каза много неща. И после не се появи. Точно з атова и говорят в клипа, който капих от Свободна Европа. Аз също чух, че чул гърмежи и викове от към хижата. Че имало рани с нож и единият е прострелян два оъти. И са подредени труповете.Кмета е бил бъбрив. Затова и не се показа повече.

# 13 296
Доста зациклихме. На мен, извън случая, ми е интересен и социалния феномен, който предизвика. Той е не по-малко чудовищен. Буквално тази трагедия се превърна в риалити формат, във вид игра - следи се всичко, всяка думичка, всяка снежинка, убийствата се превръщат в консумирано (почти) удоволствие от публиката, жертвите се дехуманизират.

Вижда се и създаване на паралелна реалност в главите на доста голяма част от "коментаторите", доизмислят се събития, приписват се личностни характеристики на хора, които не се познават. Има наличие на силно морализаторство и заклеймяване.

Конспиративни теории валят във всички посоки, като най-големият източник на конспирация са органите на реда! Само да отбележим пусната информация за позата, в която е загинало момчето...Що за жестокост? Или малоумие? Толкова показна некадърност рядко се вижда, дори и в България. Да ги възнаградим с още 50% увеличение на заплатите.

Вижда се и това завръщане към митологичното мислене, което се наблюдава и към други проблеми като ковид, ваксини, войната, еврото и пр. В този аспект слагам и политическата употреба, която доста видимо "хваща дикиш".

И най-страшното за мен - липсата на емпатия.

А важното, в случая е, къде, под ягодите, са институциите? Това са толкова много години....Некадърност, корупция, алчност, обикновен мързел...Това убива тези млади хора на в Околчица.

И затова много хора говорят за мафия - това не е някаква група за разстрел. Това са всички структури, които не са си свършили работата. И абсолютно имат основание да го мислят това. Както вече се писа: будизъм, оръжия, опазване на природата...това е мизансцен. Отзад има нещо много страшно. Което едва ли ще се промени скоро, защото никой нищо не прави, за да бъде променено.

Съгласна съм с това.
Институциите. Но за започнем от Шерифа на Републиката, дето се потрисал. Ами че той изпадна в истерия, когато имаше " атентат" срещу другарчето му тогава Гешев. Щеше да търси израелци , специалисти по специални бомби. Този човек няма капацитет да се държи пред медии и да си обира приказките в качеството му на фигура, която с един клик ще има цялата информция. Комуникационен провал с обществото, това е.
Иначе, ето че е бил прав за събитията, явно му е докладвано. Но изказването му е толкова нелепо и скандално, че не зная какви думи да употребя.
И ето, оттук идват спекулациите - задал той сценария. Ами нищо подобно! Той няма капацитет да измисли такава сложност с елементи на мистика и поезия на Ботев, не, не. Не може да съчини сюжет , по - мистериозен от романите на Стивън Кинг и Джон Гришам, взети заедно.

Не може това лице да зададе подобна сложна конструкция, на която да подчини целия разследващ апарат.

Наистина се оказа, че става дума за неща, които по-голяма част от обществото трудно допуска, защото надвминава пределите на здравия разум, но това са фактите.

# 13 297
След показанията на бащата на Ники аз не знам ще има ли още хора, които отричат що за "птица" е бил Калушев и вярват, че някой очерня и демонизира тоя добър човек.

За това, което е видял като база в Мексико - точно такава обява имаше във фейсбук профила, за който се счита, че е на бившето момче Деян. Профилът е активен, но обявата изчезна. Миниатюрен имот, много луксозен и обграден от 4 страни с поне триметрова бетонна ограда и, подчертано в обявата, електрическа ограда и видеонаблюдение. Явно така са живели навсякъде. Много будистко, няма що.
Къде са тези показания, че явно /понеже влизам през десет страници в темата/ някъде между тези десет съм ги пропуснала? Ако има такива тук, ако не - къде да ги прочета?
Мери, тук
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/22265828

# 13 298
  • София
И нещо ново, за което стана дума, но сега прочетох, че отново се лансира в големите медии - ламата няма 21 имота... лъжат, а после се чудят що се съмняваме, че и сектанти ни наричат. Ама ламата е един, а хората на агент Буда са доста.

# 13 299
  • София
Мери, бащата на Николай https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/22265828

# 13 300

Мери Ан, извинявай, че не ползвам точния цитат, но не помня къде точно беше, а искам да отговоря на чуденката ти. Телата НЕ СА в кемпера, разбира се. На едно от видеата се вижда как "трупарката" (така наричат тази линейка) отива в посоката на кемпера, тоест, за да прибере телата.

Последна редакция: ср, 11 фев 2026, 13:04 от Florecita*

# 13 301
  • София
....
Може би тримата мъже да са искали да се оттеглят от Калушев. Не знам кой от всички, или всички от месеци са се подготвяли и са прехвърляли сметки към други банки.
Това звучи логично, но не е логично защо се самоубиват, ако са започнали да се събуждат и са търсели начин на оттегляне.

# 13 302
  • Другата България
А относно това, което “се знае“ тук и което имам предвид /за разочарование на разни хора/ е именно това, което се изнесе публично и което не е тайна - че имаше ограда, дори импровизирано КПП, камери, че хора са ги виждали въоръжени, че промениха маршрута на Ком - Емине заради въпросните заграждения, че отклоняваха туристи, които  си правеха обиколки на региона, все неща, които се писаха още в самото начало.
И че всичко това беше известно и на гранична полиция, и на другата полиция.

# 13 303

Ники Дойнов в ефир пред цяла БГ поиска лична карта на жената на камерата да покаже, вие за пущинака.... може и глоби да са писали даже...
Той обясни защо са я поискали. Обажда се някаква жена в новините и иска да я включат на живо, а никой не я знае коя е. По-добре ли щеше да е да включат някоя луда, която се представя за майката? Това са и били условията, да се включи в момента или никога. Трябвало е да се легитимира по някакъв начин.

Не пред цяла България. Достатъчно е да покаже само на редактора.
Тя е искала да бъде включена директно в ефир и веднага, никакви редактори и нищо друго. Какво е трябвало да направят? Да пуснат неизвестен човек в ефира на централните новини просто така?

Ох, стига, това е процедура за 2 секунди. Искала, много работи може да иска. Обади се ти и кажи, че си папата и искаш да те пуснат сега, ама веднага в ефир и пиши после как е минало.

# 13 304
От всичко ,което  видях и прочетох мога само да кажа, че такива професионалисти като родната полиция и всички разследващи органи няма никъде по света 😂 Те само за седмица разкриха шесторно убийство. На брифинга казаха, че работят по всички версии, но няколко пъти бе натъртено, че най- вероятно е убийство и последващо самоубийство, въпреки че аутопсията на тримата от кемпера още не беше готова. За тези от хижата още нищо не казват защото те най- вероятно са умрели след тези в кемпера и сега се чудят как точно да ги самоубият. После защо хората не вярват!

Общи условия

Активация на акаунт