Криминални досиета

• 585 266
  • 13 822
  •   330
Отговори
# 13 290
Съгласна съм с Red soul, записът е режисиран и манипулиран. Всичко днес по ТВ, и анализатори и коментатори, гърми в хор, че причината е в сектата. И как който не вярва на тази теория има проблем с приемането на действителността, такава, каквато са я разкрили "компетентните" органи. И да, с това ще си останем. Но пропускат момента, че това е жестоко престъпление, което ни беше поднасяно денонощно от 10 дни насам и за много хора не е въпрос на нездраво любопитство, а на лична съпричастност.
ПП: Чудя се кога ще филмират Петрохан (разказан от "компетентните органи"), че на страшния БГ сериал по БНТ ще му се срине рейтингът пред тази история.

# 13 291
Бащата на Ники си е имал ново семейство и две деца, ако е искал е могъл да си вземе детето от Мексико. Обаче е наясно, че няма кой да му го гледа, защото е било хиперактивно и трябва да му отделя много време и да си загърби новото семейство.
Тук давате често съвети, но реално не сте гледали трудно дете,ама аз съм гледала и знам какво говоря. Едно 15-16 години не бях общувала почти с никакви хора, и се занимавах основно и единствено с него. И това изчерпва психически много един родител, а тези двамата на Ники родителите,всеки е намерил човек с когото да продължат напред. Аз не ги обвинявам, защото ги разбирам, въпреки че аз не бих постъпила така, защото знам, че не бих преживяла да съм провал като родител, както майката на Калушев, не може да си преживее факта, че е оплескала най-важното, въпреки другите и успехи. И сега просто плюе по държавата, щото е най-лесно.
Родителите и на Ники и на Алекс са направили най-доброто според тях. И сега просто трябва да се примирят. Да не живеят с чувство за вина, няма смисъл.

# 13 292
На записа със субтитрите, от самото начало чувам "Е/Ще тръгваме (ли) пале", което отговаря и на следващото изречние "Няма да останат".
От тук вариантите са само два. 1. Подготвят се да изчезнат, като преди това палят хижата и в разговора изреченията умишлено не се довършват, за да няма никакви данни къде отиват или къде трябва да се срещнат с другите трима. 2. Подготвят се да "отпътуват" към следващия си живот. Без информация няма как да знаем, но към момента по-вероятен изглежда вторият вариант.
Ако се окаже, че тримата на Околчица не са загинали в същия ден, това вече би породило основателни съмнения, защото няма логика да стоят ден-два или повече в кемпера, освен ако не чакат някой, който така и не е дошъл.

# 13 293
Много яко!

# 13 294
Кметът каза по една от емисиите, че в ръката на никой от 3мата не е имало оръжие. Интересно.
Друг свидетел потвърди, че са се чули викове. Ако са решили да се самоубиват, защо викат? Да се нахъсат за отвъдното?  
За мен това е убийство, което искат да ни внушат, че е самоубийство, познавайки нравите и навиците на убитите.
Навярно е някой техен партньор, който е моста между тях и големите средства и връзки във властта.

# 13 295
На някого направи ли му впечатление какво е обяснил Николай на баща си за Александър??? Защо живее там и т.н.? Защото "БАЩА МУ Е ПИЯНИЦА И НЕ МОЖЕ ДА ГО ГЛЕДА"!!! 🤦‍♀️
Толкова много неща ми иде да кажа, че...

# 13 296
Отново стигаме дотам, че са спасени децата, за които е имало кой да се бори, да вдига шум, да пуска сигнали, да се изправя срещу агресията на далите ги на К. и т.н.

Последна редакция: ср, 11 фев 2026, 12:28 от EmmaT

# 13 297
  • София
Случаят се превърна във феномен заради силно разделеното политически общество. Името на кмета беше спусъкът - едните с настървение приписват всички грехове на една от партиите; другите с ярост се нахвърлят върху всяка дума на властта и настана какафония. Плюс неадекватните изяви на полиция и прокуратура и балонът се наду до пръсване. Политика+убийства+секта=перфектен взрив.
Преди няколко месеца имаше пак тройно убийство + самоубийство - дядо, баба и внук. Половината от разследващите тук не са и чули за него.

# 13 298
  • Другата България
Върнах се да чета какво казал кметът на Гинци, че толкова много му се отдава значение. Ами нищо особено, нормален селски човек, като много от нас, попаднал в центъра на събитията посред скучната зима, който е бил потресен от видяното. Същото и за собственика на лятната кошара, големи анализи защо ходил посред зима, ами всеки, който има имот извън града ходи да го наглежда.
И потребителите, които живеят в региона, това чули, онова се говорело, много знаели, ама говорели само с факти и през десет страници пак същото.
Joy Ама разбира се, че “това чули, онова се говорело“. 90% от постовете от началото на дебата са такива.
Обаче за твое огромно съжаление и разочарование никога никъде не съм казвала, че “много знам“.
Точно защото държа на “факти и доказателства“ разни слухове и непотвърдена информация няма да е полезна за никого, освен разбира се за такива като теб, които влизат в темата “през десет страници“ без да кажат нищо по нея, а само за несполучлив опит за иронизиране и разбира се, коментари как това, което някой е казал официално някъде, не е “нищо особено“.
След показанията на бащата на Ники аз не знам ще има ли още хора, които отричат що за "птица" е бил Калушев и вярват, че някой очерня и демонизира тоя добър човек.

За това, което е видял като база в Мексико - точно такава обява имаше във фейсбук профила, за който се счита, че е на бившето момче Деян. Профилът е активен, но обявата изчезна. Миниатюрен имот, много луксозен и обграден от 4 страни с поне триметрова бетонна ограда и, подчертано в обявата, електрическа ограда и видеонаблюдение. Явно така са живели навсякъде. Много будистко, няма що.
Къде са тези показания, че явно /понеже влизам през десет страници в темата/ някъде между тези десет съм ги пропуснала? Ако има такива тук, ако не - къде да ги прочета?

# 13 299
  • София
Кучетата, та кучетата. По-важно е имаше ли сняг под колата или не. Close

Бащата на Алекс е бил наречен пияница? Много мило, а той така го брани тоя Калушев.

Другият баща, на Ники, разбира се, че носи отговорност. Оттегля пълномощното за пътуване на детето, грабва го и готово. Ама щял да му се сърди, ами добре. Сега щеше да е жив.
Но не му се е занимавало, предпочел е да се остави да бъде убеден. А и ново семейство има.

В крайна сметка какво се оказва? Ако семейството не е  твоята крепост и не те защити - обречен си. Та дори Калушев има майка, която застава зад него (нейно право е, тя не е длъжна да го уличава), но тези деца - не, нямат никого.

# 13 300
Един от първите трима убити от месеци е казвал, че не издържа повече на този начин на живот. Може Калушев да ги е натискал за още по-мръсни поръчки.
Според мен Калушев ги убива, пали хижата да затрие доказателства срещу него и бяга с децата. Може би осъзнава, след дълго пресмятане на вариантите, че жив няма да излезе от тази ситуация, убива младите и гърми себе си.
Може би тримата мъже да са искали да се оттеглят от Калушев. Не знам кой от всички, или всички от месеци са се подготвяли и са прехвърляли сметки към други банки.

# 13 301
  • София
Оф, може и нищо да не е, но на мен някак тази част от историята си ми остава съмнителна. Просто ако се вярва на това, че спирали обикновени хора в гората и им искали лични карти… аз не знам някой освен органите на реда да има право да иска личен документ, нито пък аз да съм длъжна да давам или показвам. И ограждения, въоръжение били, зле се били държали…

Ники Дойнов в ефир пред цяла БГ поиска лична карта на жената на камерата да покаже, вие за пущинака.... може и глоби да са писали даже...

Защо да не искат лични карти на бракониери  примерно...аз четох, че има случай в който са поискали лична карта  дори на човек от гранична полиция.  Освен това се знае, че са работили съвместно с гранична полиция заради каналите за имигранти.

# 13 302
  • София
Ох, само техните деца са хиперактивни, имат истерични кризи и какво ли не. Познавам семейства с деца с разни увреждания и състояния, някои нелечими и много тежки, всички познаваме. Трудно им е, голяма мъка, ангажимент и денонощно отдаване и притеснение, ама си гледат децата. Познавам жена със силно увреден, абсолютно неконтактен син, сама заряза град и всичко и отпраши към едно село да живее почти като отшелница, ама е с него. Няма системна и адекватна грижа за такива деца в България, още по-малко за родителите им. И пак не съм чула някой, освен тия тука, да си е дал детето на... Лама. И колко точно са били болни и проблемни тия деца, които говорят и са посещавали училище и спокойно си ходят по гмуркания и пещери с добрия чичо, който в някои случаи се е представял и за татко. Дотук само т.нар. Валери е признал, че е бил тръгнал "по лош път", вероятно наркотици, щото за мен поне само това оправдава такава отчаяна мярка. Всичко друго са оправдания просто, хиперактивен бил, не знам какъв, та го дадох на група луди. 

# 13 303
Кметът каза по една от емисиите, че в ръката на никой от 3мата не е имало оръжие. Интересно.
Друг свидетел потвърди, че са се чули викове. Ако са решили да се самоубиват, защо викат? Да се нахъсат за отвъдното?  
За мен това е убийство, което искат да ни внушат, че е самоубийство, познавайки нравите и навиците на убитите.
Навярно е някой техен партньор, който е моста между тях и големите средства и връзки във властта.
Кмета каза много неща. И после не се появи. Точно з атова и говорят в клипа, който капих от Свободна Европа. Аз също чух, че чул гърмежи и викове от към хижата. Че имало рани с нож и единият е прострелян два оъти. И са подредени труповете.Кмета е бил бъбрив. Затова и не се показа повече.

# 13 304
Доста зациклихме. На мен, извън случая, ми е интересен и социалния феномен, който предизвика. Той е не по-малко чудовищен. Буквално тази трагедия се превърна в риалити формат, във вид игра - следи се всичко, всяка думичка, всяка снежинка, убийствата се превръщат в консумирано (почти) удоволствие от публиката, жертвите се дехуманизират.

Вижда се и създаване на паралелна реалност в главите на доста голяма част от "коментаторите", доизмислят се събития, приписват се личностни характеристики на хора, които не се познават. Има наличие на силно морализаторство и заклеймяване.

Конспиративни теории валят във всички посоки, като най-големият източник на конспирация са органите на реда! Само да отбележим пусната информация за позата, в която е загинало момчето...Що за жестокост? Или малоумие? Толкова показна некадърност рядко се вижда, дори и в България. Да ги възнаградим с още 50% увеличение на заплатите.

Вижда се и това завръщане към митологичното мислене, което се наблюдава и към други проблеми като ковид, ваксини, войната, еврото и пр. В този аспект слагам и политическата употреба, която доста видимо "хваща дикиш".

И най-страшното за мен - липсата на емпатия.

А важното, в случая е, къде, под ягодите, са институциите? Това са толкова много години....Некадърност, корупция, алчност, обикновен мързел...Това убива тези млади хора на в Околчица.

И затова много хора говорят за мафия - това не е някаква група за разстрел. Това са всички структури, които не са си свършили работата. И абсолютно имат основание да го мислят това. Както вече се писа: будизъм, оръжия, опазване на природата...това е мизансцен. Отзад има нещо много страшно. Което едва ли ще се промени скоро, защото никой нищо не прави, за да бъде променено.

Съгласна съм с това.
Институциите. Но за започнем от Шерифа на Републиката, дето се потрисал. Ами че той изпадна в истерия, когато имаше " атентат" срещу другарчето му тогава Гешев. Щеше да търси израелци , специалисти по специални бомби. Този човек няма капацитет да се държи пред медии и да си обира приказките в качеството му на фигура, която с един клик ще има цялата информция. Комуникационен провал с обществото, това е.
Иначе, ето че е бил прав за събитията, явно му е докладвано. Но изказването му е толкова нелепо и скандално, че не зная какви думи да употребя.
И ето, оттук идват спекулациите - задал той сценария. Ами нищо подобно! Той няма капацитет да измисли такава сложност с елементи на мистика и поезия на Ботев, не, не. Не може да съчини сюжет , по - мистериозен от романите на Стивън Кинг и Джон Гришам, взети заедно.

Не може това лице да зададе подобна сложна конструкция, на която да подчини целия разследващ апарат.

Наистина се оказа, че става дума за неща, които по-голяма част от обществото трудно допуска, защото надвминава пределите на здравия разум, но това са фактите.

Общи условия

Активация на акаунт