Криминални досиета

• 582 445
  • 13 686
  •   286
Отговори
# 13 365
В новините казаха, че единственото движение от доста време насам е кола на криминалистична  лаборатория, която отивала към хижата.
Дали става дума за нещо, което са открили в стаите?

# 13 366
  • София
Скрит текст:

Това са абсолютни инсинуации. Всички замесени и близки, даже и такива като бащата, които не са под влиянието на магическото влияние на Калушев отхвърлят педофилията, но добре, една Жасмин от бг мама е сигурна.

Не мога да разбера каква е тая педофилска мания в темата. То направо за нездрава психика и някакви фантазии говори. Бащата ти казва няма педофилия в случая, дето е последният който би скрил ако има някакви съмнения за педофилия, защото сина му е мъртъв бидейки под опеката на Калушев.

Не мога да разбера защо ти е толсова важно да изкараш случая педофилски.
И за мен е странно да се нормализира живеенето на 11-12 -13 годишни с чичовци далеч от семействата си.
Случая е по учебник за педофилия.
Ето един случай
https://www.vesti.bg/novini/pedofil-prechistval-dnk-to-na-zhertvite-si-2846351
Напомня на нашия лама май.
И за мен. Другаде е нездравата психика и фантазиите. Просто виждаме какви са излезлите данни, някои от тях доста стряскащи.
Сега, че някой е решил да се самоубеждава, че такова нещо няма и търси всякакви косвени признаци за това - негов проблем.

# 13 367
Как ще е казал много неща кмета?
“Нищо особено“ не е казал.
А това е човекът, който пръв е бил на мястото /след въпросния свидетел, който пък съвсем никакъв го няма/.
Съвсем логично повече не се появи, няма и да го направи.
“Селски човек“, да си гледа селото.
В първите часове, когато още не са изготвени експертизите и не ясно убийство ли е или самоубийство, не може да се разгласяват подробности, известни само на евентуалния убиец. Къде точно са раните, от какъв вид са, какво оръжие е намерено, как са били разположени телата и т.н. Това е недопустимо! В друга държава щяха да му наложат санкции, а може и да са му наложени.
Напълно нормално е да са му казали да мълчи, но е трябвало да го направят преди изявлението му, защото явно не е бил наясно.

# 13 368
Обичайно е в много религии младите момчета да живеят с висшите духовници.

# 13 369

Това са абсолютни инсинуации. Всички замесени и близки, даже и такива като бащата, които не са под влиянието на магическото влияние на Калушев отхвърлят педофилията, но добре, една Жасмин от бг мама е сигурна.

Не мога да разбера каква е тая педофилска мания в темата. То направо за нездрава психика и някакви фантазии говори. Бащата ти казва няма педофилия в случая, дето е последният който би скрил ако има някакви съмнения за педофилия, защото сина му е мъртъв бидейки под опеката на Калушев.

Не мога да разбера защо ти е толсова важно да изкараш случая педофилски.

И за мен е странно да се нормализира живеенето на 11-12 -13 годишни с чичовци далеч от семействата си.
Случая е по учебник за педофилия.
Ето един случай
https://www.vesti.bg/novini/pedofil-prechistval-dnk-to-na-zhertvite-si-2846351
Напомня на нашия лама май.
Ми може и да е нормално за такива религиозни течения знае ли човек.
Аз за тибетски монаси - жени например не знам.
Само мъже са там или поне предимно мъже.
На Атон също само мъже се допускат. Не знам защо на вас ви се струва странно.
Всякакви вярвания и култове има, където се величае определен пол над другия.
Щом няма данни за педофилия, не виждам защо го разисквате изобщо. От аутопсията най- малко ще се види момчето дали е било “насилвано”

# 13 370
Много е модерно вече да си освободен, много демократичен, да разбираш всички, дори желаещите мъже да гледат от добро сърце чужди деца, иначе си долен хомофоб.

# 13 371
Скрит текст:
Ох, само техните деца са хиперактивни, имат истерични кризи и какво ли не. Познавам семейства с деца с разни увреждания и състояния, някои нелечими и много тежки, всички познаваме. Трудно им е, голяма мъка, ангажимент и денонощно отдаване и притеснение, ама си гледат децата. Познавам жена със силно увреден, абсолютно неконтактен син, сама заряза град и всичко и отпраши към едно село да живее почти като отшелница, ама е с него. Няма системна и адекватна грижа за такива деца в България, още по-малко за родителите им. И пак не съм чула някой, освен тия тука, да си е дал детето на... Лама. И колко точно са били болни и проблемни тия деца, които говорят и общуват, и са посещавали училище и спокойно си ходят по гмуркания и пещери с добрия чичо, който в някои случаи се е представял и за татко. Дотук само т.нар. Валери е признал, че е бил тръгнал "по лош път", вероятно наркотици, щото за мен поне само това оправдава такава отчаяна мярка. Всичко друго са оправдания просто, хиперактивен бил, не знам какъв, та го дадох на група луди. 
Никой не казва, че само техните деца са хиперактивни или проблемни. И никой не твърди, че това е оправдание. Просто може да бъде обяснение за действията на родителите в комбинация с техните лични убеждения и интереси.
Моите предположения пак ще споделя: имало е и деца, които родителите са пращали там срещу немалки суми пари заради обещания да се справят с някакъв проблем; имало е и такива като Леон, Ники и Алекс, при които водещи са интересите и убежденията на родителите, а не толкова налични проблеми. От първата група са идвали някакви пари. За мен загадката е как са допускани разни хора и деца там за по-кратко време с идеята най-грубо и общо казано да бъдат превъзпитани, при положение, че ще видят и другите неща, случващи се в хижата. Но явно не са се притеснявали от това.

В показанията на момчето ( веяе мъж), който е признал и май е точно пусналия сигнал 2022 има обяснение:

„Аз съм имал сексуална връзка само с Калушев, но същата беше доста дискретна. В комуната сексът не беше основното нещо, като не си спомням да съм виждал някои от останалите да правят секс“, разкрива още мъжът."

Имало е дисциплина, който и да е ходил там е трябвало да отделя време за духовни практики. Останалото е било дискретно, никой не е парадирал с тези неща.
Плюс целия мит, които са изградили около себе си, поддържан и от възрастните чийто деца са живеели там...
Не мисля, че това е бил фокуса на взаимоотношенията.

# 13 372
Sands, възнамерявам силно да те изненадам но при самоубийства с огнестрелно оръжие два изстрела изобщо не са рядкост. Повечето хора не са учили анатомия и може първият куршум да не е смъртоносен. Може и в главата да не засегне жизнен център, та се налага човек да стреля втори път. Има документиран случай на самоубийство 8 изстрела в главата.

P.S Вярно ли си криминалист?!
Къде съм твърдяла че съм?😀

# 13 373
  • Варна
На Околчица е абсолютно възможно точно това да е станало, но на Петрохан? 4 изстрела и 3 трупа

Не знам как ги броят гилзите, но вчера казаха за Калушев че е стрелял с револвер и имало 3 гилзи. Ама от револвера не падат гилзи, остават в него. Та дали са брояли празните гилзи в барабана, но не е изказано коректно най малкото. А тези гилзи в барабана, може да са изстреляни патрони преди месец да речем.

Последна редакция: ср, 11 фев 2026, 13:31 от Хексе

# 13 374
Sands, възнамерявам силно да те изненадам но при самоубийства с огнестрелно оръжие два изстрела изобщо не са рядкост. Повечето хора не са учили анатомия и може първият куршум да не е смъртоносен. Може и в главата да не засегне жизнен център, та се налага човек да стреля втори път. Има документиран случай на самоубийство 8 изстрела в главата.

P.S Вярно ли си криминалист?!

Аз също знам, че е възможно и има такива случаи, но да се твърди, че не са рядкост ме учудва. Как да го разбирам това като вероятност, 1 от всеки 10 самоубийци по този начин се е застрелял повече от веднъж, примерно? Това би било не твърде рядко. Защото не мисля, че това е толкова често срещано. Може първият изстрел да не те убие, но има загуба на съзнание, на кръв, вече много зависи къде човек конкретно се е целил естествено, но чак пък не било рядкост…

ПП: опитах се да разпитам ЧатГПТ за информация, но не иска да си говори с мен, според мен ме подозира в суицидни мисли 😅 във всеки случай ми каза, че в литературата изхождат от вероятност 0,1%-0,5% за самоубийство с повече от един изстрелян куршум в главата от самоубиеца.

Последна редакция: ср, 11 фев 2026, 13:25 от Firebird26

# 13 375
Така ламата е бил гадател, хипнотерапевт с два пистолета, живеещ с малки момчета в Мексико и България. Напускането на Мексико хич не е случайно, нищо чудно полицията там да го е погнала. Но иначе бил хубав човек, поздравявал.

Ако го беше погнала мексиканската полиция, щяха по линия на Интерпол да го приберат тук.

България и Мексико нямат споразумение за екстрадиция. Ще го върнат друг път.

По-нагоре няколко пъти се коментира, че ако бащата си бил оттеглил съгласието, щели да му върнат детето. Вие сериозно ли? От Мексико? 😀

# 13 376
Обичайно е в много религии младите момчета да живеят с висшите духовници.
Да. Но майката на Николай отрича да е свързано с религия. Това е странното. Или не иска да каже, или не е била запозната, което е малко вероятно.
"Пътешествието" през окена и последвалото им установяване в Мексико, в създадения от него център за медитация, са точно част от доказването му като лама. Изцяло са базирани на новото религиозно движение, което създава, след като се откъсва от будизма.

# 13 377
  • София
Не знам как ги броят гилзите, но вчера казаха за Калушев че е стрелял с револвер и имало 3 гилзи. Ама от револвера на падат гилзи, остават в него. Та дали са брояли празните гилзи в барабана, но не е изказано коректно най малкото. А тези гилзи в барабана, може да са изстреляни патрони преди месец да речем.
Ако в главите са същите куршуми от този револвер, значи не е стреляно преди месец с него.

# 13 378
  • Другата България
Как ще е казал много неща кмета?
“Нищо особено“ не е казал.
А това е човекът, който пръв е бил на мястото /след въпросния свидетел, който пък съвсем никакъв го няма/.
Съвсем логично повече не се появи, няма и да го направи.
“Селски човек“, да си гледа селото.
В първите часове, когато още не са изготвени експертизите и не ясно убийство ли е или самоубийство, не може да се разгласяват подробности, известни само на евентуалния убиец. Къде точно са раните, от какъв вид са, какво оръжие е намерено, как са били разположени телата и т.н. Това е недопустимо! В друга държава щяха да му наложат санкции, а може и да са му наложени.
Напълно нормално е да са му казали да мълчи, но е трябвало да го направят преди изявлението му, защото явно не е бил наясно.
Съгласна съм напълно, и не коментирам изобщо това, че сега мълчи.
Съвсем разбираемо е.
Коментирам казаното тогава, всъщност в началото на дискусията тук много хора писаха, че вярват само на него, защото той си каза всичко - какво точно, как и кого е видял. А вероятно не трябваше.

# 13 379
Аз също не мисля, че сексуалната връзка е било основното в отношенията с децата, а тази зависимост от ламата.

Ужасно е как ламата е бил страшно любезен - например на бащата на Николай му пише любезен имейл, после се държи любезно с него, държи се ужасно любезно, просто не можеш да му се разгневиш.

Общи условия

Активация на акаунт