Криминални досиета

• 582 445
  • 13 686
  •   286
Отговори
# 13 455
. Но е факт, че бащата не е направил нищо. Няма опит от негова страна да върне детето със законови средства.
Не е като да не сме виждали мъже из новините, които твърдят, че децата им са отведени в чужбина без тяхно съгласие и се опитват да направят нещо, за да ги върнат. Отделна тема е доколко успяват.

А, за това сте напълно права. Аз коментирах изказванията, че ако си бил оттеглил съгласието и щели да му върнат детето, което е просто една фантасмагория. И за протокола - не е все тая дали детето е в ЕС или не, както и дали е в държава с  функциониращи закони или не.

# 13 456
  • Разпиляна във въображението

Грешка - овчарят е видал кръв по главата подпряна на прозореца.

# 13 457
Майката на Калушев много добре знае всичко, била е наясно и какво мисли да направи синът и, но никога няма да го каже и до някъде я разбирам.

Как знаете? Мислите, че майка би си мълчала, ако знае, че синът й ще убие друг човек и дете?

# 13 458
Според интервюто на кмета, на което най-много вярвам, защото не са успели да го предупредят какво да говори, единият човек е бил с доста обгорени дрехи, това как се връзва с всичко..Каза и че може да е имало и други огнестрелни рани по телата им и че вътре е имало много гилзи...
Отделно друг свидетел говореше за викове откъм хижата, които е чул...Цялата работа с пожара и кучетата също не е логична. Нещо в хижата не се връзва, затова и имаме повече информация за кемпера. Там ми се струва, че се е случило така както го казват, че се е случило.

# 13 459
  • София
И това ли е мафиотско убийство?! Там случаят е ясен. Или и там семейството, което е избито, са били поборници срещу мафията?!

Това се тиражираше. А също и че семейството е било активен участник в канал.

# 13 460
[
Скрит текст:
b]Miriel[/b], не разбирам желанието ти да продължаваш да ме репликираш, след като много ясно написах /два пъти/, че си измислям и спекулирам.
Аз го гледах кмета и не е казал изобщо, че тялото не може да се разпознае от обгаряне. Каза, че телата са били до кучешката колиба и единия бил по очи и имал обгорено по якето.
По гърба, ако трябва да сме точни.
Аз също го гледах, но много информация изтече от тогава, трябва да проверя дали не греша. Но грешка във факта, че е казал за обгаряне, няма. А това е същественото в случая - има , или няма обгаряне по тяло, може ли да е обгоряло след смъртта без да е местено и т.н.

И още нещо се сещам. Пси самоубийствата са възможни и двата варианта, оръжието да остане в ръката, или да падне от нея. Но по-често остава в ръката. И кмета, и на брифинга казаха че оръжията в Петрохан са били до телата. За Околчица не разбрах да са казвали.
Странно ми е, че нито едно не е останало в ръката. Не, че не е възможно, но е странно.
В ръката на Калушев пишеше, че е бил Колта

# 13 461

Грешка - овчарят е видал кръв по главата подпряна на прозореца.

Да, и аз го слушах, когато го каза, затова се зачудих да не би някой друг да е казал, че има и по стъклото.

# 13 462
Извинявайте, ако вече е било споделено. Авторката на тази статия говори с доста детайли за изстрелите и нараняванията, за някои от които поне аз досега не бях чула. Не ми звучи като шарлатаните криминални психолози в студиата, а като човек с вътрешна информация от разследващите.

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/22257419?fbclid=IwY2xjaw … r0hN9lRnutLJbTelw
Благодаря!
Някой тук предположи, че Ивай.о Иванов е този с 2те огнестрелни рани.
Мери Ан, какво се потвърждава от твоята теза? Как четете, бе, хора?

Моя приятелка, която работи като криминалист още преди две вечери ми сподели, че той ще е този който е намерен с 2 куршума, защото той изглежда е бил най-колеблив. Това е на база анализ на видеото, в което той е най-малко активен от групичката.

# 13 463
Не мога да се сетя къде четох, че са имали обгаряния - единият по дрехите, другият опърлена брада и коса, а третият с втора степен изгаряния на ръцете. Имаше и инфо, че са носили запалителни вещества в себе си и това било обяснието. Аз го разбрах, че се е случило приживе, докато са разпалвали пожара. Но май беше от този тип непотвърдени данни в медиите от вътрешен източник, а не от официалната информация.

Това го каза кметът, след като беше видял телата. Каза, че са били до хижата.

# 13 464
Въпросът, който най-много ме тревожи е, как пък стрелците веднъж не улучиха някой в тялото, а все в главите? Все някой е посегнал, побягнал…
Е нямам отговор…
Това ли ви тревожи.
Ами мафиотите са били в четири джипа. Много хора, лесно ги ловят и застрелват в главите. Правят два пъти пожар.
Ехей, защитниците на благородната Ламя, колко много въпроси ги тревожат.
Всичко ще се разясни. Родителите ще направят свои експертизи. Ще разберат и дали има сексуално посегателство. Ако и след това, така зомбирано защитават гурото, без колебание ще им повярвам.

Последна редакция: ср, 11 фев 2026, 14:38 от Калия

# 13 465
Никой не вярва на официалната им теория, защото отвсякъде личи връзка с хора на властта, която не се търси да се изясни и напълно удобно. Само два факта да изяснят...сключването на споразумение твърде скоро след създаването на агенцията, одобрението за притежание на оръжие за 16 оръжия на един единствен човек.
Отделно се изнася информация тенденциозно само в една единствена посока. Ами няма как да им повярвам. При хижата има много неясноти и явно убийства и самоубийство засега не вървят, ..така че да обяснят всичко.
Понеже имам бая професионален и житейски опит, тези два факта са съвсем обясними: в нашата мила татковина, съставена от "братовчеди" е много важно кой кого познава. Калушев по произход е "аристократ", независимо че заниманията му са асоциални, родителите му принадлежат към социален кръг с дългодишни връзки. Най-вероятно са представени на Сандов като свои хора и мноого сигурни и добри момчета, на които да се удари едно рамо в богоугодните дела. Не забравяйте, че другият е адвокат, има състуденти или приятели, работещи или с връзки МВР, гаранти за доброто момче и да му свършим една работа. Всички сме го правили и го правим и почти винаги наистина няма проблеми. Само че има, толерантността на обществото ни към т.нар. "влияние" се оказва рисковано, както се видя. Но самите ние сме си виновни - допускаме и толерираме този модел на решаване на лични въпроси.

# 13 466
  • София
От всичко изчетено и видяно в тази тема,от всичко чуто и гледано до сега, като оставим настрана гуруто с неговите влечения и практики, най-важният въпрос за мен си остава - кой е убил тези хора и защо? Какво са видели,какво са знаели,за кого са станали неудобни?  А от всичките тези,хипотези,фантазии и приказки, по-прозорливите и умните могат да отсеят истината от лъжата.

И за мен това е най-важният въпрос.

# 13 467
  • София
Това ли ви тревожи.
Ами мафиотите са били в четири джипа. Много хора, лесно ги ловят и застрелват в главите. Правят два пъти пожар.
д
А, това го бях забравил, мерси!
Сега си сглобих цялата картина!

# 13 468
За мен и бащата е направил грешка във възпитанието на сина си. Не е само майката. При положение че той очевидно е бил щастлив, бащата е ревнувал че явно младежа е обичал и приемал повече Калушев като баща, и вместо да се опита да изгради връзка със сина си подкрепяйки влечението и пристрастеноста му към екстремните спортове, той очевидно се е опитвал да си запази влиянието над сина си чрез борба и война с майката, и със самият младеж, срещу собственото му желание. Постигнал е съвършено обратният ефект, отчуждил е сина си от себе си.

Ти когато си си зарязъл семейството и си създал друго, е нормално да не гледа вече на теб по същият начин. Начина да възстановиш отношенията със сина си, не е война и борба, и противопоставяне на желаниета му. И то породени от собствените ти действия. Защото младежа в Калушев просто е намерил заместваща фигура на бащата, който е избрал да създава друго семейство.
Бащата има право да създаде друго семейство, не е длъжен да живее с майката. Но и можел да възпитава и да се грижи за сина си. Като за начало е трябвало да не дава пълномощно и след това да го оттегли, да потърси адвокат. Какви комуни...тези хора и майката са неадекватни. Майката също е създала друго семейство.

# 13 469
  • Разпиляна във въображението
Аз затова бях писала, че физическите факти ще се установят. За мотиви се надявам на открити документи, бележки, смарт устройства, лаптопи. Макар че с пожара са се постарали добре.

Общи условия

Активация на акаунт