Криминални досиета

• 580 848
  • 13 603
  •   279
Отговори
# 13 470
Защо се крие свидетелката, видяла 4 джипа на път към хижата?
Приличаше ми в интервюто на лаладжийка, такава явно си е .
То по тв всичко можеш да кажеш.
В полицията депозираш свидетелски показания под страх от наказателна отговорност.

# 13 471
Проверяват "Космос". Ето и логореята на една от супер майките там. Нейните деца обаче са живи. Само казвам де.

Пост на една  майка.     Ekaterina Borisova

Този пост ще бъде дълъг.
Аз съм една от онези майки, които са записали децата си в Частно училище “Космос” в с. Осоица. Днес училището се проверява от  МОН, Агенция за закрила на детето, утре се изсипват и още институции. В това проблем няма, има сигнал, има проверки.
Но днес сутринта децата е трябвало да чакат в бусовете доста време, докато дойде полиция и изгони псевдо-журналистите, които са стояли на входа и са се опитвали да снимат и децата - нещо, което противоречи на всички закони и наредби за закрила на детето. И всичко това благодарение на политици, които си правят предизборна кампания и журналисти, които отдавна са спрели да мислят, четат и въобще да се развиват.

Ако случайно някой нормален журналист прочете това, ще съм благодарна да се свърже с мен или друг от родителите, записали децата си в това училище, за да получи адекватна информация, а не да се пишат измишльотини.

Да, аз съм един от онези лоши родители, които не държат децата им да зубрят наизуст и да мразят ученето, а искат да могат да мислят, да разбират и да им е интересно. Ужас, знам.
Толкова съм пропаднала, че съм ги пратила в училище, в което учат едновременно по МОН и по Cambridge. Очевидно съм се объркала сериозно в живота.
Първокласникът ми, за съжаление, събира и изважда четирицифрени числа с преминаване (и не, това не е математическо училище), чете гладко на български и на английски, знае какво са дроби и може да умножава до 5. Освен това има някаква безполезна представа за Римската, Монголската и Византийската империи, плете, бродира, засажда зеленчуци, диша чист въздух всеки ден и яде храна, приготвена на място. Пълен провал като възпитание.
Освен безценните уроци по ЧО на МОН, детето има и часове по Science, в които се правят реални експерименти и опити. Тотално съм го лишила от възможността да оцветява работни листчета и да попълва учебни тетрадки, в които за отговорите на въпросите трябва да си ”представи” експеримента с картофа или солта. Даже има базови познания по статистика – което вече граничи с опасна интелектуална дейност.

По-голямото ми дете пък работи спокойно с Canva, Word и Excel, опитва се да програмира само с помощта на ChatGPT, участва в училищен проект за построяване на метеорологична станция в село Осоица, която излъчва данни в реално време за целия регион, участва в конкурс на БАН, посещава научни институции и се занимава с проекти, вместо да стои по цял ден в TikTok. Очевидно съм го съсипала.

И всичко описано по-горе се случва заради училището и неговия екип. Аз не се занимавам с тяхното академично развитие кой знае колко – не защото не ми пука, а защото работя, опитвам се да въртя частен бизнес и да оцелявам в тази държава, чинно плащайки си всички данъци и осигуровки на служителите. И въпреки това децата ми не са „зомбирани“, а любопитни. Явно нещо в  “сектата” не сме го направили както трябва.

На последния Science Fair, в който участвах като родител-доброволец, присъстваха съвсем случайни “сектантски” организации като Националният природонаучен музей при БАН, Институтът за гората към БАН, Физическият факултет и Геолого-географският факултет на Софийския университет, катедра „Органичен синтез“ към ХТМУ, както и MindHub, ScienceMeUp, DNK – Детски научен клас, Фондация „Красива наука“ и др. Децата говориха с учени, гледаха демонстрации по физика, химия, екология, електроника, програмиране и зелена енергия. Никакви ритуали, никакви тайни символи – само наука. Колко разочароващо за любителите на теориите на конспирациите. Да, и Иво Калушев и екипът му бяха там. Изнесоха много интересна презентация/филм за подводните пещери в Мексико, отговориха на всички въпроси на децата, обядваха и си тръгнаха.
И за протокола: в училището няма медитации, вероучение, йога или каквито и да било „духовни практики“, или както г-н Слави Трифонов писа: “естествена психотерапия”. На децата никога не са предлагани мистични лагери, курсове или нещо подобно.

Та да – явно това да искаме децата ни да знаят, да мислят, да задават въпроси, да могат да прилагат наученото на практика и да учат с удоволствие, а не със страх и зубрене, ни прави “сектанти”.
Ако някой си познае “журналистите” от снимките, моля да си ги прибере.

# 13 472
Убийствата в Петрохан - там е много завързано, има много въпросителни, много неясноти

# 13 473
  • София
... Като за начало е трябвало да не дава пълномощно и след това да го оттегли, да потърси адвокат. ..

Могъл е, ама ако майката е имала съдебно решение за детето?

# 13 474
  • София
От всичко изчетено и видяно в тази тема,от всичко чуто и гледано до сега, като оставим настрана гуруто с неговите влечения и практики, най-важният въпрос за мен си остава - кой е убил тези хора и защо? Какво са видели,какво са знаели,за кого са станали неудобни?  А от всичките тези,хипотези,фантазии и приказки, по-прозорливите и умните могат да отсеят истината от лъжата.

И за мен това е най-важният въпрос.
Точно това е въпросът: Какъв е мотивът за убийството?
Предполагам някаква далавера за пари.

# 13 475
  • София
. Но е факт, че бащата не е направил нищо. Няма опит от негова страна да върне детето със законови средства.
Не е като да не сме виждали мъже из новините, които твърдят, че децата им са отведени в чужбина без тяхно съгласие и се опитват да направят нещо, за да ги върнат. Отделна тема е доколко успяват.

А, за това сте напълно права. Аз коментирах изказванията, че ако си бил оттеглил съгласието и щели да му върнат детето, което е просто една фантасмагория. И за протокола - не е все тая дали детето е в ЕС или не, както и дали е в държава с  функциониращи закони или не.
Това го написах аз в контекста на това, че бащата е ходил там в Мексико да ги посети. И е можел да вземе момчето обратно със себе си. Но не му се е занимавало явно, не е искал проблеми.

# 13 476
Не знам как се е стигнало дотам родителите да си оставят трайно детето на мъже, които имат край себе си оръжие. Де факто отстрани майката на Николай го е виждала като напълно успешен - вече пораснал, участник в организацията, живее охолно, на чист въздух, кара скъпи автомобили...Не се е ли е замислила никога откъде идват толкова много пари и такъв начин на живот? Много й съчувствам, но преценката й е била фатално погрешна.

# 13 477
Тая родителка ми звучи като да е облъчена и тя от нещо, ама май по-скоро от свръхамбиции, отколкото от Лами.

# 13 478
Защо се крие свидетелката, видяла 4 джипа на път към хижата?

От кого се крие?

# 13 479
Скрит текст:
Има теза в интернет, че ламата харесва само младежи и когато пораснат като Ники, вече не са му интересни. Възможно е любовта на ламата да се е насочила към Алекс и Ники да се е почувствал застрашен и за това така да говори за Алекс,с цел да го унижи и да го разкара
И от ревност да е убил и двамата.
Хайде и аз най-накрая да си съчиня нещо, защо пък да не се окаже истината.
Извинявайте, ако вече е било споделено. Авторката на тази статия говори с доста детайли за изстрелите и нараняванията, за някои от които поне аз досега не бях чула. Не ми звучи като шарлатаните криминални психолози в студиата, а като човек с вътрешна информация от разследващите. https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/22257419?fbclid=IwY2xjaw … r0hN9lRnutLJbTelw
Тази статия ми потвърждава версията, ти да видиш.
Николай от ревност убива Алекс, обръща се и Калушев го убива с един изстрел в челото, като Ботев.
След което се самоубива, с един изстрел в устата.
Едва ли. Ники е намерен на предната седалка до шофьора. По-скоро Калушев обива момчето, Ники се обръща да види какво се случва и онзи го убива. Според мен и двете момчета не са очаквали този развой.
И според мен. Не са знаели до последно. Изключително тежко и мъчно ми е за тези момчета на мен, включително заради тоталната абдикация на семействата им.

Това обяснява и защо са се разделили.
направил го е максимално щадящо приживе за тях.

# 13 480
  • Варна
... Като за начало е трябвало да не дава пълномощно и след това да го оттегли, да потърси адвокат. ..

Могъл е, но му е било по-лесно да не го прави. Оставил е Ники  с майка си .
Детето е изглеждало щастливо, игнорирал е всички червени флагове и си е казал, ако има нещо майка му щеше да знае..
И двамата са игнорирали флаговете, защото е било по-лесно и детето е изглеждало щастливо.

# 13 481
Някой по-назад в темата спомена сателитни снимки.
Не знам какъв е принципът там, но ако от чужбина могат да осигурят такива в нощта на убийството, никак няма да е лошо. 😆
Хижата изглежда осветена и или ще се видат 3ма души и после 3 жертви ило 3ма души, после 10 души и после 3 жертви.
Някой има ли представа как работят тези сателитни снимки и кой може да предостави?

# 13 482

Пак адвокат, не може детето да живее в комуна. Може и да се е изплашил, че онези са мафиоти с тези богати къщи и да го е било страх.

Космос...обаче там децата не се ли прибират вечер при родителите си?

# 13 483

Хижата изглежда осветена

Колко да е осветена, като е бил спрял токът и са се движели с фенерчета?

# 13 484
  • София
Доволен съм, че в последната седмица отказах на поне 15 покани от телевизии и радиа да коментирам разстрела в Петрохан. Въпреки че още в първия момент бях убеден, че Ивайло Калушев е застрелял хората в хижата и ще бъде намерен мъртъв с другите двама младежи. Имаше предостатъчно факти в полза на тази хипотеза. Един съдебен психиатър от Плевен обясни всичко просто и ясно на 4-ия ден от инцидента. Но, версията му не бе атрактивна за публиката. Такава истерия и възбуда не помня, а съм криминален репортер от 31 години.
Това публикува на страницата си във фейсбук главният редактор на "168 часа" "разследващ" журналист Слави Ангелов ............................................................
Толкова за разследващите журналисти, които още  от първият дена знаят кой , къде ,кого е убил  и формират общественото мнение  !
И този като мен - факти иска.
И ги намерил.
Само че сега ще трябва да /си/ обясни как Калушев е убил тримата в хижата директно от Околчица, и вероятно в момент, в който /предполагаемо/ не е бил сред живите.

И още една подробност . Съдебният психиатър  с теорията за "разширено меланхолно самоубийство"  случайно някак си , е от същият град,  в който дядото на Леон е  доста известен архитект.

Общи условия

Активация на акаунт