Криминални досиета

• 652 778
  • 7 983
  •   5
Отговори
# 7 560
Двегодишно дете оставено без надзор и внезапно изчезва-какви са тези родители?
Какви да са родителите на Райчо Куршум? Майката и бащата били на центъра, а децата се наглеждали едно друго.

Две годишно дете не може да стигне много далеч за няколко минути. Вероятно е отвлечено за жалост.
Не се знае дали минутите не са часове и не е вярно, че не може да стигне далече.
Малкият ми син нямаше 2 години когато избяга от къщи. Баба му отишла да нахрани животните (20 минути максимум), той също е с нея на двора, който е затворен и ограден. Синът ми се измъква под вратата, която е на около 20 см над прага. Паника, търсене, докато една жена го довежда до къщата на баба му, срещнала го на 500 м от селото, близо до гората. Добре, че всичко завърши добре, но майка ми след тази случка отказа категорично да го гледа

Версията за отвличане е абсурдна и неправдоподобна.

# 7 561
  • Glasgow
Дано не е реката😓

# 7 562
  • Пловдив
Дано не е, но или днес-утре трябва да се намери детето, или прогнозата е твърдо лоша. Това дори не е Сашко, а двегодишно.
Като ee123456 мисля за останалото.

# 7 563
# 7 564
  • Пловдив
Е, щом е щастлива развръзката, трябва да е живо.
Иначе да, ясно е какъв тип са родителите, а това "по селата" прозвуча... странно.

# 7 565
  • Glasgow
Браво на всички, участвали в издирването ❤️🍀

# 7 566
От тук разбирам за последния случай на изчезнало дете ,не знаех и съм потресена . Просто по селата децата се гледат различно,родителите в повечето случаи не са достатъчно подготвени,не осъзнават и какви последици може да има.
Какво значи "не са достатъчно подготвени"? Да не би в града да се ходи на курсове и да има сертификат за осъзнати родители?
Да, различно се гледат децата, и на открито, но наблюдението на двегодишно дете е еднакво и на село, и в града, опасностите може да са различни. Поколения деца са отгледани в селата, включително и в не толкова многолюдни семейства (за да се разчита на надзор от по-големи деца или близки), и то без инциденти, просто в случая явно някой си е отклонил вниманието достатъчно дълго, за да се отдалечи толкова малко дете. Детето не може да изчезне внезапно от двора си, както е описано в статията, това не е пчела да хвръкне на мига.

А, докато пиша, детето се намерило, браво!
И както се оказва, било е без надзор от възрастен, при това достатъчно дълго, за да е "видяно последно до реката".

# 7 567
Какво значи "не са достатъчно подготвени"? Да не би в града да се ходи на курсове и да има сертификат за осъзнати родители?
Да, различно се гледат децата, и на открито, но наблюдението на двегодишно дете е еднакво и на село, и в града, опасностите може да са различни.

Проблемът не е в местожителството, а в... етноса на родителите. Няма нужда да се правим на политкоректни, когато става въпрос за детски живот. Невежи са, безотговорни и не упражняват нормалните за 21 век грижи за децата си. (Не всички, разбира се, говоря за другите.)
Това е положението.
Радвам се, че поне това дете се намери живо и здраво.
И се надявам някой да поработи с родителите и да им обясни какви задължения имат, не само ползи, от раждането на деца.

# 7 568
  • Deutschland
Току що чух по телевизията, че е намерено на 4 километра навътре в гората. Как е стигнало само? Все пак е на 2 години 🤔

# 7 569
Може и да може да е стигнало. Може и да е възможно да е оцеляло. (Между другото нощем температурите са доста ниски като за двегодишно.)
А може и родителите да лъжат. Като... като дърти родители да лъжат.

# 7 570
Ами в обсъждания от мен пост не се визира етнос, не знам защо точно моят пост е в коментара ти, Как' Сийке,  визира се селото като населено място. Та, реагирах...прозвуча ми твърде странно и неуместно, да не кажа повече. 
Етносът и в града си е етнос, та нямаше нужда от намеса на селото.

# 7 571
Аз наблегнах на етноса, който си е един и същ и в града, и в селото. Т.е. манталитетът му.
И в града се губят малки деца, много и загиват заради родителска небрежност.

# 7 572
  • Другата България
Скрит текст:
Да, различно се гледат децата, и на открито, но наблюдението на двегодишно дете е еднакво и на село, и в града, опасностите може да са различни.

Проблемът не е в местожителството, а в... етноса на родителите. Няма нужда да се правим на политкоректни, когато става въпрос за детски живот. Невежи са, безотговорни и не упражняват нормалните за 21 век грижи за децата си. (Не всички, разбира се, говоря за другите.)
Това е положението.
Радвам се, че поне това дете се намери живо и здраво.
И се надявам някой да поработи с родителите и да им обясни какви задължения имат, не само ползи, от раждането на деца.
Това е шега, предполагам?
Предвид другото – че правата на въпросния етнос са само и единствено техни задължения /не е лапсус/, при това от много години, не виждам някакво реално основание да смяташ, че сега някой ще се засили да ограмотява тези хора на тема що е то задължения /не само към собствените им деца/, и имат ли те почва на местно и национално ниво.
Отдавна е загубена кауза този проблем.

# 7 573
  • София
Понеже темата за разменените бебета е заключена, споделям тук
новината: ВКС прие, че и майката е виновна за разменените бебета в "Шейново"
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/vks-prie-che-i-mayk … e-bebeta-sheynovo

# 7 574
Понеже темата за разменените бебета е заключена, споделям тук
новината: ВКС прие, че и майката е виновна за разменените бебета в "Шейново"
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/vks-prie-che-i-mayk … e-bebeta-sheynovo

Има логика. Когато кола блъсне пешеходец на зебра шофьорът е виновен по закон, но ако пешеходецът се скочил на платното рязко и без да се огледа казваме, че е съпричинител.  Тук не са оневинили болницата, но са решили, че и родителят има съпричиняване.

Цитат
Според съда тя носи вина, че не е проверила номерата на гривничките при изписването, въпреки че е подписала документите и е била уведомена за значението им.

Няма начин хем да си подписал нещо, хем после да казваш, че не знаеш за какво става дума. А и все пак съдът е състезание между адвокати и доказателства, а не някаква върховна вселенска справедливост.

Общи условия

Активация на акаунт