Криминални досиета

• 671 052
  • 8 261
  •   7
Отговори
# 8 235
На мен ми направи впечатление (и няма как да не ми направи) различното изявление от вчера - "работим по всички версии, включително убийство" - така е и редно на съвсем ранна фаза на производството и изявленията от първия ден на Петрохан ("водеща версия самоубийство, иначе работим и по други версии, обаче за изясняване на мотивите сме назначили психологическа и теологична експертизи" - това последното опровергава работата по други версии, нищо че се декларира формално). Та Барса може също от това да се е впечатлила, така разбирам поне поста й.
Бог да прости човека и дано разследването е качествено, та ако има виновен, да си понесе последиците.
Аз разбира и подкрепям борбата ви за законност и справедливост ,но мисля ,че нещата отдавна са изпуснати!

# 8 236
  • Пловдив
Мой близко познат загина в пожар в дома си.
Първоначално оповестиха, че бил забравен включен котлон с храна, а човекът е заспал. По-късно в хода на разследването вече се установи...
Има го това, няма спор. Имах предвид, че твърде много отиваме към линията "водят ни за носа, сега и този очевидно убит ще го изкарат самоубит". Поне така ми прозвуча.

# 8 237
Скрит текст:
На мен ми направи впечатление (и няма как да не ми направи) различното изявление от вчера - "работим по всички версии, включително убийство" - така е и редно на съвсем ранна фаза на производството и изявленията от първия ден на Петрохан ("водеща версия самоубийство, иначе работим и по други версии, обаче за изясняване на мотивите сме назначили психологическа и теологична експертизи" - това последното опровергава работата по други версии, нищо че се декларира формално). Та Барса може също от това да се е впечатлила, така разбирам поне поста й.
Бог да прости човека и дано разследването е качествено, та ако има виновен, да си понесе последиците.
Аз разбира и подкрепям борбата ви за законност и справедливост ,но мисля ,че нещата отдавна са изпуснати!
Знам, много добре даже го знам, но все пак не са напълно изпуснати, затова и пиша - трудно се примирявам с такива неща, стара съм вече, няма да се уча на друг манталитет. Опитвам се поне в пряката си работа да правя всичко възможно това да не е така. Власт да променя останалото нямам.

# 8 238
За бизнесмена в Банкя никъде не се допуска май самоубийство.

# 8 239
То по принцип в началото, особено пък в първия ден, на всяко разследване на смърт не следва публично да се допуска самоубийство, хеле пък да се твърди, че е водеща версия без още да е започнало същинското събиране и проверка на доказателствата. Това пряко влияе и на начина на разследване.
Ама понякога бързат да оповестят, пък после се чудят как да излязат от ситуация и затова  и предизвикват основателни съмнения за качествата на разследването. За по-неизвестните случаи медийно си остава това, нищо че разследването показва друго впоследствие. За тях няма кой да пише и да се вълнува. Накрая близките научават, че извършителят е неизвестен и толкова, след години давността (и абсолютната) изтича и разследването се прекратява и влиза в статистиката на хилядите прекратявани на това основание производства всяка година.   

# 8 240
  • Пловдив
За бизнесмена в Банкя никъде не се допуска май самоубийство.
От данните в медиите - няма как.

# 8 241
Камерите не записвали. Можело да де гледа само в реално време. Много странно.

# 8 242
  • при късмета
Не е странно. Ако камерите не са били свързани със сървър или не е плащано за облак и са тип, който е с карта, при липса на карта, няма къде да записва. Съответно могат да послужат само за наблюдение в реално време.

# 8 243
Това е ясно, но обикновено човек би искал да може да върне записа, ако се налага. Това имах предвид.
Редактирам се, записи вероятно има.

Последна редакция: чт, 30 юли 2026, 07:03 от Spensa

# 8 244
Все ще има някоя работеща камера по трасето.

# 8 245
  • Deutschland
Да. Камерите в дома на родителите ми записват и когато беше изчезнала жена, брат ми беше видял, че е минала по улицата. Все някъде по трасето ще има някоя, която записва.

# 8 246
  • Deutschland/HE
А как записваш какво става на улицата? Това е незаконно.
Ние имаме камери, но записват само вътр. двор и парко местата отпред, нямаме право да записваме кой минава по тротоара и улицата.
В Пловдив и Варна видях няколко камери, които записват и не бяха на полицията/общината. Тази във Варна е на терасата, насочена е изцяло да записва кой минава с автомобил или пеша. По спомен там живее партиен активист и си пази колите от много години, но паркоместата там са обществени.

# 8 247
Не е странно. Ако камерите не са били свързани със сървър или не е плащано за облак и са тип, който е с карта, при липса на карта, няма къде да записва. Съответно могат да послужат само за наблюдение в реално време.
Не открих да няма записи, но все пак.

Човекът е бил милионер. Едва ли ще пести от облак и високоскоростен интернет, записващо устройство(NVR) и голяяям хард диск.

Записващото устройство се препоръчва да е скрито. Не е задължително да е жично свързано с рутера, но е силно препоръчително за по-добра и сигурна връзка, тоест може и да не го открият лесно, но ще го.
Най-вероятно и в облак е записвано нещо, но достъп не е сигурно, че ще успеят да получат властите. Обикновено се качва на FTP сървър.

А как записваш какво става на улицата? Това е незаконно.
Така ли не научихте, че снимането на публично място е ЗАКОННО и позволение не се изисква? Не знам защо голяма част от хората си мислят обратното.
"Не ме снимай" не важи на публично място. Законно е и може те снима всеки.

# 8 248
  • София
Повечето камери записват движение и ако са насочени и към улицата ще запишат.

# 8 249
ЧревоУгодник, редактирах се. Просто грешна инфо в пресата съм чела.
Записвали са камерите, дори са инсталирани от охранителна  фирма. /Това също от медиите, разбира се/

Общи условия

Активация на акаунт