На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 26

• 91 386
  • 748
  •   2
Отговори
# 270
# 271
  • Варна
Току-що минахме в България, от 16:30 до 17:30 точно за час. Очаквах да е много по-зле. Довечера ще пиша впечатления Simple Smile
Карти, нищо не съм гледала, сега прочитам, защото интернет имаше само в хотела Embarassed

# 272
  • Варна
Цените в списъка не са актуални. Проверих десетина от тях, на случаен принцип... Увеличението е с 20-тина, дори 30-тина %.
Това са цени от миналата година. Което не прави лекарствата по-неизгодни от тези у нас. Просто е добре да се има предвид.

Скрит текст:
В тази връзка си посипвам главата с пепел, че не съм направила още онзи вариант с линковете към лекарствата, за да се вижда актуалната цена във всеки момент.
Ще взема да ползвам направо този и да го преработя с препратки. Ако авторката няма нищо против, разбира се.
С малко дете и бебе времето е много кът.

Месечинке, имали сте късмет. С риск да ме "благословят" ще кажа отново, че МТ е най-непредпочитания от гастарбайтерите пункт. Обяснимо. В момента те правят калабалъка на КА. Не че и на МТ не сме откарвали по 2 часа на изход от България и 4 часа - на вход... двукратно... но опашката е била 90% българи и румънци... в края на миналото лято... покрай свръх ниската лира, при старите цени... и масовата лудост, която настана тогава.

И в момента на КА ситуацията е такава, каквато я е показал Халим. На МТ никой не чака под камерата, значи и да има коли, са на пръстите на едната ръка.

# 273
Да,и аз писах,че вероятно има разлика в цените,но 30% никак не са малко.Като гледах при нас са два,че и три пъти по-скъпи някои лекарства,така че пак ще е изгодно.

# 274
  • Варна
Напълно съм съгласна. Просто е важно да е ясно, че цените не са актуални и че увеличението не е малко. Има хора, които приемат нещата 1 към 1, не търсят друго инфо и после се сърдят. Пък не е маловажна такава разлика.
Един Дафлон, примерно... доста търсен и купуван... в списъка е 36.61, а сега е 46.22. Ей го едното с близо 30% повишение. И понеже често се купуват повечко опаковки, разликата не е за пренебрегване. Цената тук няма какво да коментираме... двойна.

# 275
Потребителката взе този списък от мен и го каза тогава,че не е неин, но е добавяла. А аз го направих (списъка)по спомени  нач.на 2018 г., а може и по-рано. Имам го в мой пост , но сега не ми се търси в историята. Но ще го направя , де. Цените , ясно е, са се променили драстично.
                                    -------------------------------------------
PP:
Постът ми е от 19.10.2018г. ,  цените в списъка са допълнени от потребителката, моите цени си ги бях изтрила нарочно.

Цитат:

Пазаруване На пазар Re: На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 20

19 окт. 18
Worried нещо направих, май си изтрих поста със списъка, затова пак :
Скрит текст:
*Kamea списък:   Lekarstva   ILACi    ECZANE /аптека/                   AKTAR – подправки и добавки

ASIST PLUS 600 MG TOZ ICEREN 20 SASE  /като АЦЦ акут - прахчета при кашлица, отхрачване
EXPIGMENT % 4  30 GR KREM             /избелване лице/
MAJEZIK 100 MG 30 FİLM TABLET hkt – küb    обезболяване, помага и ПМС на жените
Majezik  oral sprey 30 ml  болно гърло
VERRUTOL             /bradavici/
RENNIE 680 MG 48 ÇİĞNEME TABLETİ        /срещу киселини/ 
ZINC PYRITION BIOBLAS SAMPUAN  /себорея/    MINOXIL %2 DERI SPREY 60 ML /косопад/
IMUSENG G 365 kapsuli  VITAMINI & minerali    витамини и минерали
  ILIADIN %0,05 10 ML SPREY     /нос-хрема/
PROFENID %2,5 MG 60 GR JEL hkt – küb  /болки в кръста, ставите/ ;  KAMFOLIN /болки в кръста, ставите/ 
PANTENOL %5 30 G POMAD / KREM    /слънчево изгаряне/
 TANTUM VERDE 0,045 GR 30 ML SPREY         /болно гърло/                     
 TYLOL HOT 12 POŞET GRANÜL   /противогрипно/
  DAFLON 500 MG  60 FİLM TABLET hkt – küb       /като DETRALEX, за вени/
  VARIDOS 450 MG/50 MG  60 FILM KAPLI TABLET    / за вени и за хемороиди/
    Nurofen Cold&Flu  Tablet  / Ибупрофен/Нурофен Стоп Колд/
---------------------------------------------------------------------------------------------     
 GYNOFLOR  VAJINAL TABLET        вагинални табл.
GINGOVITAL 80 MG TABL.     / за паметта/
ULTRALAN KREM 20 GR    9,34 TL  /при алергии/
HIRUDOID FORT 445 MG 40 GR KREM /GEL  /за вени/  ***Тези под чертата не съм ги купувала, но си ги изрових в турския лекарствен сайт.
Извинете ме. Simple Smile

I tova: https://www.sanalmarket.com.tr/migros-antep-fistikli-tahin-helvasi-500-g-p-6c0c5c

Последна редакция: нд, 30 юни 2019, 23:14 от *Камея

# 276
  • Варна
Камейче,
Скрит текст:
помня, че първообразът на този списък е твой. Просто трудно щях да го намеря сега, а в този му вид мога да го използвам като основа за онзи вариант, който все обещавам. Естествено, в него цени няма да има, а линковете ще водят към актуалните такива.

Твоят го бях копирала, даже. Ако помниш, казах това. Обаче междувременно се наложи да сменя компютъра и сега всичко е такава каша, че...

# 277
Камея,благодарности и на теб!
Аз съм го копнала от flamie696.
Но много ми помогна с имената на турски.Още веднъж благодаря за труда! Simple Smile

# 278
  • Варна
Да споделя впечатления набързо. Първото, което ме впечатли още на влизане в града беше новото строителство. Големи еднотипни блокове, с много зелени пространства между тях, всичките еднакви, не се бият стилове и цветове, еднакви от първия до последния етаж, с ОГРОМНИ тераси, просто като сравнявам с тук, където всяко блокче е със собствени цветове и стил, с кулички, със скосове, с терасчета, колкото да не е без хич, направо отмъщението на архитекта дето се вика... Ами разликата е огромна. На пазарите и малките магазинчета, както и на заведенията доста знаят български, лесно се общува Simple Smile В аптеките пък направо ти говорят на български. Впечатли ме и огромния контраст между консервативно и модерно облечени хора, примерно две приятелки, хванати за ръка, едната с потниче, другата с дълги ръкави и забрадка. Имаше много жени с къси панталонки и потници, не знам кой как ги е гледал, но не забелязах някакво особено отношение.
Ходихме в Музея на здравето, заслужава си да се посети, изключително интересен е.
Бяхме в Тракия Сити хотел, чист и приятен, близо до центъра. За пазаруването - не съм по тая част, не че не си накупих някой и друг препарат за пране, лимонада и сок от нар, но не мисля да повтарям, просто цялата галимация ми идва в повече. Прекалено много път, блъскане, мъкнене, за да повторя Crazy

# 279
  • Варна
Месечинке, добре завърнала се!

Лудницата е голяма, особено при организирано пътуване. Затова ние ходим самостоятелно, с нощувка/и. Тогава човек може да се наслади на атмосферата... а и на пазаруването.

Това с облика на кварталите винаги ми прави впечатление. И винаги правя паралел с тукашните "красоти". Ама...

Жените с къси панталонки може и да не са били туркини. Момичета е възможно да има по-разголенки. Казах ти, че е пъстро и няма какво толкова да го мислиш.
Предвид местоположението и някои други обстоятелства, градът е отворен и сравнително европейски.
Много често се виждат такива приятелски двойки, което говори добре за толерантността между хората с различни разбирания. И това не е само в Одрин.

# 280
  • Димитровград
Предлагам Ви списъка с лекарства да остане без цени, с линк към https://ilacabak.com/index.php всеки да си проверява актуалната цена.

# 281
По въпроса със строителството зная,че примерно дадена фирма купува парцела и го строи целия с еднотипни блокчета.
За отрицателно време от една нива правят хубаво кварталче с инфраструктура.

Предлагам Ви списъка с лекарства да остане без цени, с линк към https://ilacabak.com/index.php всеки да си проверява актуалната цена.
Точно! Simple Smile

Последна редакция: сб, 06 юли 2019, 15:24 от AnMary

# 282
  • Варна

Нали точно това все се каня да направя, papaone. Иначе цените се менят често, макар и обикновено с малко и каквито и да дадем, все в някакъв момент няма да са актуални.
Името на всяко лекарство ще е линк към страницата му в сайта. Така ще се виждат и аналозите.

Като ми мине лудницата с кандидатстването за ДГ и едно предстоящо обучение, ще седна и ще го направя. То око се плаши...

# 283
  • Димитровград
Мисълта ми беше да не се слага линк към всяко лекарство, а само сайта. Всеки може да си напише името на лекарството и да провери цената.

# 284
  • Варна
Papaone, дали?
Аз не съм с такова впечатление. Колко пъти се налага да обясняваме стъпките...

Общи условия

Активация на акаунт