На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 26

• 91 231
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
  • у нас
Актът и копието също. Ако ще пътувате с агенция, обяснете им случая и те ще ви кажат какво трябва да носите.

# 166
  • там където има винаги вятър
Актът и копието също. Ако ще пътувате с агенция, обяснете им случая и те ще ви кажат какво трябва да носите.

Не, този път ще се пробваме с колата. С  ТА бяхме без детето.

# 167
Трябва да имате нотариално заверена декларация от родителите за съгласие за извеждане на детето в чужбина. Предполагам, че го имате предвид, просто го споменавам, понеже не го прочетох при изброените от вас.

# 168
Здравейте, искам да попитам някой знае ли за по-големи количества перилни препарати над 10 броя плаща ли се такса на границата?

Последна редакция: пт, 21 юни 2019, 19:08 от Petqq_g

# 169
  • до едно тепе
За не знам кой път го пиша. Ако детето е с различна фамилия от единия от родителите е възможно да ги домързи да си търсят информацията по служебен път и да се заядат защо не си носите копие. Сложила съм по едно копие от акта за раждане в паспортите на децата и си седи там без значение коя граница минаваме. Никой не е искал оригинал досега.

# 170
  • у нас
Независимо каква е фамилията на детето, копието на акта за раждане се взема и остава при служителите. Затова се носи винаги.

# 171
  • Пловдив
Здравейте, искам да попитам някой знае ли за по-големи количества перилни препарати над 10 броя плаща ли се такса на границата?
Еднакви ли? Логиката им е
Взимате ги за търговия - ще плащате  или ще ви ги конфискуват

Нелогично е да ти трябват за собствена употреба - Аз пера поне 3 месеца с една туба

Въобще избягвайте големи количества еднакви неща

# 172
  • там където има винаги вятър

Момичета, пределно ми е ясно за декларации, разрешения... Но при нас няма нужда от тях. Детето е с един родител/все пак има и такива случаи/ и ще пътува заедно с майка си 😐 То е излизало извън страната, но в ЕС.

# 173
Имат ли някаква моментна лотария в Турция с изтъркване?
Аз си купувам тази: Kazı kazan

# 174
  • до едно тепе
Независимо каква е фамилията на детето, копието на акта за раждане се взема и остава при служителите. Затова се носи винаги.
Не са ми вземали досега копията от актовете за раждане. С двете деца сме излизали няколко пъти в Гърция, а баткото го водихме при първия ни опит да идем до Одрин( турците ни върнаха тогава заради регистрацията на колата). Само го поглеждат и си го връщат в паспорта. Нося го, защото аз съм с друга фамилия и да не се заяждат случайно нещо. По принцип могат спокойно да си го проверят по служебен път.
Вече, ако детето се извежда с пълномощно, четох в някоя от темите, че прибират копия от пълномощното и акта за раждане.

# 175
  • у нас

Вече, ако детето се извежда с пълномощно, четох в някоя от темите, че прибират копия от пълномощното и акта за раждане.

Затова "говоря". Когато детето е с единия родител.
Но при мама Яси случая е друг. Надявам се, ако някой има инфо за такъв случай, да се включи и помогне.

# 176
Скрит текст:
Pati40, по-скоро е моментно състояние. Имало е вероятно групи/хора, които са го изкупили. Често се получаваш така, не само за праха, и в Кипата.
Искренно се надявам да е така, не ми се мисли ако трябва да го сменям.
zlatunka80, Както вече писах пазарувам в Одрин от години и предимно в бившата Кипа поради факта, че е най-заредена и някакси по спокойна.

# 177
  • София

Момичета, пределно ми е ясно за декларации, разрешения... Но при нас няма нужда от тях. Детето е с един родител/все пак има и такива случаи/ и ще пътува заедно с майка си 😐 То е излизало извън страната, но в ЕС.

Аз съм като твоя случай - един родител. Уточнявам, че в акта за раждане на детето няма вписан друг родител, освен мене. При ходене в Турция винаги нося оригинал и копие на акта за раждане - само ги поглеждат на българската граница и ми ги връщат.

# 178
  • Варна
За да сте спокойни, носете копие на акта за раждане. Пък и оригинала. Не тежат и не заемат място.
При положение, че детето пътува с родителите си, друго не е нужно. Щом всички, вписани в акта за раждане, са заедно, няма място за притеснения.
Тези документи се гледат на българската граница. Турците не се интересуват кое дете с кого пътува. Това е важно на излизане от България, особено в посока извън ЕС.

# 179
През седмицата ходихме до Лозенград и Одрин с преспиване в хотел Unisite (59 лв за двама възрастни и дете, настанени във фамилен апартамент, но бях направила резервацията месец по-рано през букинг). Всичко беше на ниво, доволни сме.
Минахме границата през Малко Търново около 9 ч. сутринта за 10 мин.
Спряхме в Лозенград за бърза обиколка на центъра. Пазарих от Егем някои неща, които бях набелязала из брошурите на супермаркетите, но там видях на по-изгодни цени.

Скрит текст:
Шампоани Dalan d’Ólive по 13,50 TL от EGEM Лозенград, Крем Dalan d’Ólive 250 мл за лице и тяло – 8,95 TL от Gratis

Разбира се купих и кило от вкусната баклава на Usta Eller и кашкавалена халва също от него, а на следващия ден взех и килограм баклава от The Baklava House в Margi Одрин.
Скрит текст:
Вървейки нагоре по същата улица, на която се намира Egem, на един ъгъл се натъкнахме на аптека Okumus, а отпред на тротоара на български ни поздрави възрастен усмихнат човек. Заприказвахме се и аз се сетих, че бях чела, мисля тук във форума, добри отзиви за въпросната аптека та влязох да взема лекарства. Тъй като списъкът ми беше дълъг, поседяхме в сладки приказки около 20-тина минути, като през това време ни почерпиха чай и кафе, а после човекът лично ни заведе до магазин Waikiki. Дори ни предложи да си оставим торбите в аптеката, за да не ги мъкнем из центъра и на връщане минахме да си ги вземем преди да продължим за Одрин.

Това са адресът и телефоните на аптеката.
Скрит текст:
От Gratis в центъра на Лозенград си взех няколко неща от Hydro Boost  серията на Neutrogena
Скрит текст:
Gel Cream – 24.95 TL, Почистващ гел – 25.55 TL и Почистващ пилинг гел – 24.95 TL

В Одрин след като се настанихме в хотела, отидохме в Erasta и хапнахме в Tavuk Dunyasi. Много вкусно!
Минах през Carrefour, Migros, Onur, A101 и SOK да взема набелязани неща от брошурите. Отидохме и до OZAR Market, от който останах приятно изненадана откъм цени. Мисля, че вече ще пазаря предимно от там.

Скрит текст:
Сос от нар 100% - 13,99 TL /Ozar Market/, Олио 5 литра - 39,95 TL /Ozar Market/, Ябълков оцет - 5,96 ТL /Migros/, Komili зехтин 1 литър - 20 TL /Onur/

Скрит текст:

Скрит текст:
Балсам за коса Ipek 600ml - 6.99 TL /Ozar/, Шампоан Elseve 360 мл - 7,95 TL /Ozar/, Шампоан Restorex 550 ml - 11.99 TL /Ozar/
Скрит текст:
Какаова халва от Sok - 7.45 TL, Халва с шам фъстък от Migros - 10.45 TL
Скрит текст:

Tartini тарталетки - 4,50 /Migros/, Кашкавалена халва - 500 g - 16 TL от Altay, Каймак 200 г - 7,75 ТL /Sok/, Kavala курабийки - 5,95 ТЛ - /Sok/
Скрит текст:

Mis Кашкавал на конци 250г - 9.75 TL /Sok/ , Mis Кашкавал Kasar 500 g - 14.95 TL /Sok/, Burgu - 11.99 TL /Ozar/, Масло Torku 750 g - 32,45 TL /A101/, кашкавал Sutas - 16.95 TL

Скрит текст:
Ariel Leke - 39.90 TL /Sok/, ABC - 18.95 TL /A101/, Omo - беше в пакет с розов Yumus общо за 37.50 TL /Carrefour/

Скрит текст:
Vernel - 15.90 TL /Migros/, Bingo Soft - 13.99 TL /Ozar/

Скрит текст:

Шампоан и балсам с чесън Naturway - по 24.99 TL /Ozar/, коте - безплатно /намерено зад блока миналото лято/ Simple Smile

Скрит текст:
Herbal Essences шампоан и балсам по 26.94 ТЛ /Carrefour/. Невероятни са! Косата ми никога не е била толкова хубава след къпане. По принцип съм със сухи краища от боядисването, но този шампоан и балсам направи чудеса.

Скрит текст:
маслини стафида Oliblack 800 g- 19.90 TL /Migros/, Marmarabirlik 400 g - 11.50 TL /Ozar/

Скрит текст:
Finish Quantum 32 таблетки - 34.99 TL /Ozar/

От обикаляне по магазините не остана много време да разгледаме забележителности. Разходихме се само по главната надвечер да хапнем сладолед. Следващия път ще наблегнем на разходките.

Последна редакция: сб, 22 юни 2019, 15:00 от Omni

Общи условия

Активация на акаунт