На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 26

• 92 580
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Е, не са ни будили детето, де. Засега не сме излизали с малката още. Просто искат да свалим сенника, за да го видят. И ние пътуваме "в комплект".
От турска страна съм слизала със спящото дете в ръце, при доста ниски температури (на МТ, където още се слиза, а е планинско и е студеничко, обикновено), но реално не го погледнаха даже и ми кимнаха да се прибирам в колата.

Съвсем логично е нашите власти да са задължени да предотвратят неправомерно напускане на страната от български деца. Като чета какво се случва обаче...

# 541
  • у нас
Е, момичета, аз по район съм си в Първо Районно Stuck Out Tongue Winking Eye

Мама Яси, от къде си? Стана ми странно за проверката.

# 542
Здравейте, моля който скоро ще посещава аптеки в Турция да ми пише, тъй като търся едно лекарство!
Благодаря !

# 543
  • там където има винаги вятър
Е, момичета, аз по район съм си в Първо Районно Stuck Out Tongue Winking Eye

Мама Яси, от къде си? Стана ми странно за проверката.
Сливен
Скрит текст:
Дъщеря ми работи в общината и знаеше че ще минат да проверяват  Peace Както писах - късмет, че се е случила тая жена да потвърди че тук живее това дете.  newsm78 дали проверяват децата от махалата/циганите/че те правят опашките за паспорти.

# 544
Здравейте,някой купувал ли е от Одрин карамелизирано кондензирано мляко?Не сме обръщали внимание при предишни ходения,затова ако сте срещали,моля да споделите.Лека вечер!

# 545
  • София
Здравейте ,
знае ли някой магазин за изгодни  санитарни плочки за баня в Одрин ?

В една друга тема ми казаха , но загубих името и адреса .
Благодаря .

# 546
  • Пловдив
Момичета, здравейте! Досега съм много активна в ходенето до Одрин, но в момента съм при родителите ми в Равда и в сряда имам намерение да видя какво е положението и в Лозенград. Тъй като никога не съм ходила ще попитам някои неща тук. Гледах първата страничка, ориентирах се по снимката на картата, но да попитам от къде точно се влиза като се идва от Малко Търново:

Скрит текст:

Кипата вече Мигрос ли е и колко Мигроса има там?

Само един Бим ли има?

Коя улица е главната, предполагам, че няма да има проблем с паркингите?

И тъй като в Равда няма лири по ченчбюрата има ли място, където могат да се купят по пътя към границата - нещо като Шела преди КА?   

# 547
  • Варна
Здравейте, момичета! На 24 август ще ходим в Одрин и искам да попитам дали намаленията в магазините на Поло спорт, Пиер Карден и Инглиш хоум в Марги аутлет ще са свършили или има още шанс нещо да си купим?

Последна редакция: сб, 03 авг 2019, 14:19 от a6olq

# 548
Момичета, повтарям си въпроса, по-изгодно ли е да си закупя смартфон от Турция и отключен ли ще е към нашите карти, за да мога да си го ползвам навсякъде или да не рискувам? Има ли също така свободна продажба, както тук или трябва с договор?

# 549
да попитам от къде точно се влиза като се идва от Малко Търново:

Кипата вече Мигрос ли е и колко Мигроса има там?

Само един Бим ли има?

В града се влиза по Е 87  ( D 555) . В ляво е CAN GIDA KIRKLARELI. После вече е града.
Мigros имат 8 магазина.
Bim имат 8 магазина.

# 550
  • Бургас / UK
ЗлаВещица,по пътя към М.Търново няма чейндж ,така че е хубаво да си купите предварително.Не знам към колко смятате да тръгвате за на там,но най-удобно е да спрете на МОЛ Галерия,но отварят в 10 часа, та пак не е вариант, ако тръгвате по-рано.Нещо ми се върти ,че преди наща граница има някакво бюро ,но не съм сигурна дали работи...
В града може да се влезе от няколко места , вижда се на картата.Ние ,винаги, първо отиваме в МИГРОС( КИПА) ,който е на главния път за Истанбул (Babaeski Yolu) и е най-големия в града, другите ,които са показани от july_ са много по-малки.В Лозенград няма такава голяма централна улица като в Одрин.С паркирането проблема е ,че няма много места по към центъра.Ние спираме по в тъча и вървим .Най-често спираме по тази улица(Ozturk Blv) малко слд стадиона. :

Покрай стадиона,има пешеходна уличка с много кафенета ,много често сядаме на някое да пием по нещо.Като свърши тази улица се излиза на друга ,където има статуя на Ататюрк и на един самолет.От там като прекосите от другата страна започват улици с магазини ,аптеки,закусвални...Много объркано стана ,но по картата ще се ориентирате.Разбира се може и на друго място да спрете ,по към центъра ,но там е по-трудно вече , но не пречи да опитате.

Момичета, повтарям си въпроса, по-изгодно ли е да си закупя смартфон от Турция и отключен ли ще е към нашите карти, за да мога да си го ползвам навсякъде или да не рискувам? Има ли също така свободна продажба, както тук или трябва с договор?

До колкото си спомням не е много изгодно и май са кодирани.Преди имаше дискусия по темата и имам някакъв такъв спомен...Халим, къде си да помогнеш  Hug

# 551
Ех, тази улица, за която казва Чефи е наистина страхотна,сенчеста и заведение до заведение. Относно паркирането, не мисля, че в Лозенград е трудно да се паркира, на почти всяка от централните улички има дворче с чакъл и пише Otopark, цената е символична, а ако обикаляте до късно, дори няма и на кой да се плати, а предварително пари не взимат. На улицата с баклавата и магазин Egem има безплатен паркинг. До парка Яйла също има голям обособен безплатен паркинг. Колкото до BIM, ние ходим в този: Akalar, No:, Tırnova Cd. No:57, 39000 Kırklareli Merkez/Kırklareli, защото отпред винаги има място за колата и няма много народ.

# 552
ЗлаВещица, точно преди границата , в дясно има бюро. Няколко пъти съм обменяла,винаги е бил добър курса.

# 553
  • Пловдив
Момичета, огромно благодаря за отговорите!  Hug bouquet Heart Eyes

# 554
  • Бургас / UK
Оникс,мисълта ми за паркирането ,беше ,че в центъра е по-трудно , но не невъзможно...за това и аз писах ,че паркираме по-настрани и вървим пеш.То , де факто, най се товарим в Мигрос, а там е лесно и паркирането и товаренето.По центъра обикаляме за кеф и да похапнем  Crazy
Този парк Яйла хубав ли е,има ли кафенета или само паркирате там ?
Като гледам ЗлаВещица се е запътила за пазара в сряда, та точно тази улица(Ozturk Blv),покрай стадиона, води точно към пазара(поне според картата от 1-ва страница).Ако е така,моля Вещицата, после да сподели впечатления,че аз за толкова години ходене там , никога не съм посещавала пазара  Mr. Green

Последна редакция: сб, 03 авг 2019, 18:32 от *Чефи*

Общи условия

Активация на акаунт