Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 21

• 21 879
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
Малко извън темата, но да ви питам имате ли проблем с венците? Моите винаги като ги мия кървят Sad. Дали е от хормоните? Много се притеснявам, но зъболекарите при които ходих казаха, че не могат да направят нищо защото кърмя Sad. Още нямам и цикъл, ако от това зависи

# 121
Благодаря ви! Ще се опитам да не дохранвам след всяко кърмене, детето само ще си покаже, дали всеки път ще има нужда... До сега не съм изцеждала след всяко кърмене и може би там ми е грешката, докато се регулира явно е трябвало, но започнах от снощи, така че и кърма ще давам. Бебето също оставям малко на празно да посуче и тогава друго. Имам шише Медела калма и додавам с него, но ако се задълбочат нещата, ще пробвам и със сонда. Явно сама си допринесох за това състояние, миналата седмица се притесних много за това ненаддаване, напрежение и отделно преумората и нещата започнаха да се завъртат... На ЛЛЛ звънях два пъти на нац. тел, но с никой не се свързах, а този консултант се надявам да дойде все пак до няколко дена, ако не, ще хвана друг.

П.п. aya_2012, много ли кървят? Ако да, отиди и при друг специалист; ако не, може да пробваш да го контролираш с продукти за уста или жабуркане с някои билки.

# 122
  • София
Малко извън темата, но да ви питам имате ли проблем с венците? Моите винаги като ги мия кървят Sad. Дали е от хормоните? Много се притеснявам, но зъболекарите при които ходих казаха, че не могат да направят нищо защото кърмя Sad. Още нямам и цикъл, ако от това зависи
Можеш да се жабуриш с вода за уста Еудрил след миене на зъбите. Доста помага. Но не се ползва постоянно, а примерно 10-15 дни и после почиваш.

# 123
На мен Деси Пеева ми взе 70 лева, но никак не я препоръчвам, стоя дълго, но общи приказки и само ми разказваше някакви страховити истории...

Исках да ви питам дали случайно сте попадали на тези ранички от линка, искам да си взема раничка, за да можем да се кърмим понякога в нея и тези са много добра цена за ерго, но ме притеснява да не са менте... Ако е оф топик ще изтрия😊

https://m.olx.bg/ad/ergonomichna-ranitsa-omni-4-pozitsii-ot-novo … mp;page=undefined

# 124
За тази цена според мен е менте, колкото и да не обичам да казвам, че качеството е скъпо, тук при раниците е така. Няма как да вземеш евтина оригинална такава. И докато и аз си мислех, че какво толкова и да е менте, прочетох за откопчали се катарами и разни други такива опасни проблеми. Та за мен реших, че ще дам повечко пари, уж за по-голяма сигурност.
По принцип съм чела, че произхода се доказва с фактура или друг документ за покупка примерно. Ако жената може да докаже откъде я е взела и си пише Ергобейби, значи е оригинална. Ако не може, по-добре не рискувай. Имало доста в китайските сайтове.

# 125
Чебурита, недей така да се самообвиняваш. Може причината да е съвсем друга и не в теб. Например къса юзда. Сега е важно да се установи какво е и да се корегира. Пробвай пак да се свържеш с друг консултант. Аз бих пробвала безмлечна диета поне 2 седмици, за да видя дали пък не е това.

Цеди и давай колкото имаш изцедена кърма и добавка и така. Няма страшно. Понякога има трудности, но са преодолими. Недей да се отчайваш, кураж! И други мами са били в подобно положение и са успяли да кърмят. Опитай да се заредиш с позитивизъм, знам, че е трудно, но и това ще мине 🤗

Тeg, ако търсиш да е в този ценови диапазон - видях няколко запазени boba около 100на лева, един чуден girasol май тай пак за такива пари. А за 140-160 лева вече може а си купиш исара или тула. Аз гледах само в продавалника, но има и групи във фейсбук. Аз на твое място бих скокнала до една слинготека и бих пробвала всички раници, които мога да си позволя като цена и която ти е най-удобна поръчваш с оглед и така. Притежавам 3 носилки втора употреба и съм доволна 🙂

Ая, кървят и още как. Парадонтакс паста за зъби, еудрила също, но само след консултация със стоматолог него. Често чистене на зъбен камък - на 4 месеца ходя аз. От бабините рецепти лайка (+ малко невен цвят) и жабуркане с отварата.

# 126
Благодаря ви момичета, малко се поуспокоих. Бях се шашнала да не развия парадонтоза Sad с това кървене. Ходих при 3-ма различни, но общо взето никой нищо по сериозно не каза освен че са възпалени и за това кървят Sad. чистиха ми зъбния камък преди месец, даже забелязах че сега по бързо се трупа-явно заради хормоните. Ще пробвам и с билки.
Елудрила помогна малко, но като спрях пак се почна Sad.
Явно това кървене не е само при мен и е заради хормоните.
Ще пробвам и аз с честото чистене на зъбен камък.

# 127
Чебурита исках да ти кажа само, че дори да дохранваш това не е край на кърменето стига да знаеш как или колко по скоро. Системата е идеалният вариант ако бебето си суче. Моето не искаше даже да суче обаче та не помогна. Но започнах с цедене много, което също си иска време да тръгне. Много тегаво беше, най вече докато се чувствах несигурна дали правя каквото трябва, но да знаеш, че има край, само внимателно с дохранването, колкото се налага минимално докато тръгне и не пропуска гърда. Бебетата си имат усет и ако не е само шише няма да се откажат да сучат. Аз толкова се притеснявах да не свикне със шишето, а тя сега не иска грам от него...

И още нещо имай предвид че дори консултантите не са 100 % гаранция слушай какво казват, но всичко си претегляй. Аз ако ги бях слушала трябваше или само да цедя и да давам от шише, което със сигурност води до спиране, или пък да меря на всяко ядене и да додавам точно количество което е абсурд, моето бебе просто се оказа че яде малко и на често (на често аз давам, не че иска....) Е на минимума е, да, постоянно коментират около мен колко е малка, но аз си гледам СЗО, че сме в границите и така... На мен темата тук ми беше най полезна и за кураж и за конкретни съвети.

Благодаря ви за раничките... Аз имам baby bjorn от каката и се надявах с нея да мина както със всичко. Но едни съседи вчера ме ошашкаха, че трябвало да са с много по широко дъно заради тазобедрените стави, гледам новите модели baby bjorn са така и се разтърсих.... Ще го помисля още малко и ще взема някаква. Ортопедът ни каза, че няма проблем и с baby bjorn а, но четох в сайта сгушени и се притесних... Явно има новини изследвания

# 128
  • Пловдив
Момичета, знаете ли някоя добра и достоверна статия за прием на билки по време на кърмене? Може и на английски или руски. Знам за стандартните ни мента, лайка, маточина, ж.кантарион, мечо грозде, но ми трябва по-подробен списък. 🙄 Например исках да си правя чай от невен и не открих нищо, та го пропуснах.

# 129
Тег, моля дай тази таблица, че и ние сме много дребни и се притеснявам, всеки ми вика как малко е качила. Вие колко сте на месеци, дни и кг, см?

# 130
  • София
И нашият младеж не се счупва да наддава, но качва по нещо всеки месец. Изглежда си добре.
Макар и на смесено хранене, си го кърмя вече 5 месеца.
Така че и смесеното хранене не е край на света.
Успокоявам се, че като почнем да включваме и други храни, ще си навакса, ако има какво.

# 131
Тег, моля дай тази таблица, че и ние сме много дребни и се притеснявам, всеки ми вика как малко е качила. Вие колко сте на месеци, дни и кг, см?
Е щом всеки казва, всеки знае по-добре...
Колко е детето на Тег какво значение има? Бебетата са хора, носят различни гени. Всякакво сравнение е безумно. 

# 132
Имайте предвид, че угодия няма. Моят господин пък качва по много и все ми повтарят, че е дебел. Така че - да са жизнени и щастливи децата, хората не сме по калъп. Simple Smile

# 133
Моята този месец качи 300 гр, миналият пак толкова. Лекичка е, но не и личи. Изглежда пухкава, а и е доста висока. Бебетата ни вече са големи и според мен е нормално да не качват много. А и децата приличат на родителите си ако вие не сте пълни и децата ви няма да са. Аз съм висока и не съм пълна и децата са високи и не са пълни.

# 134
https://drive.google.com/file/d/1-6X8-wIT43mxMU0cnjvNLAzlMoqUTRu … view?usp=drivesdk

Ето от сайта на  СЗО я свалих.

Ние сме на 4 м и 3 седмици и е 5600.... Но колкото повече време минава си я виждам, че просто си е такова, хапва по малко и спира, след час два най много пак давам. Вечер суче малко повече. През нощта вече не суче много, но аз си давам. ЛЛ каза да съм я захранвана да дръпне.. И тук се се сдържах да питам дали с мак донлдс да я за храня, че най ще дръпне.... Joy

https://www.who.int/childgrowth/standards/weight_for_age/en/

Тук са всички

Общи условия

Активация на акаунт