Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 21

• 21 927
  • 752
  •   1
Отговори
# 240
Ак се кърми на поискване (това значи  като мрънка да му се дава гърда), няма нищо притеснително, ще суче, когато е жадно. На този етап предлагайте вода след хранене или когато спре да яде от твърдата храна. Водата се предлага от чаша, не от биберон.

Бебето ви е достатъчно голямо и приема и твърда храна, защо му давате още добавка? Преспокойно може да остане на кърмене.

# 241
Ох, не, аз под смесено хранене исках да кажа кърма и твърда храна, не се изразих правилно.

# 242
  • над кукувичето гнездо
Нормално ли е бебе на 8м++,на смесено хранене и кърмене на поискване, да не иска вода? Започвам да се притеснявам в тези жеги.
Да. Предлагайте, то ако иска, ще пие. Опитайте различни видове шишета и чаши, лъжички и спринцовки. Ако не стане, значи просто не иска. Големият пропи на 10 месеца, малката на година и нещо и вече беше на АМ.

Феичка, според мен е възможно. Сменяйте пози, може да се излъже. Или я предлагайте непредпочитаната нощем.

# 243
Е, важното е,че се разбрахме 🙂 пробвайте в чашка от сиропче да предложите или някаква малка кафена чашка, има разнообразие от такива с накрайници, тези със сламка обикновено добре се приемат. Но и моето дете пропи повече вода наскоро след годинката. Преди това - глътки и мнооого разливания.

За зъбоникненето и кърменето

# 244
И това е за първи пост. Joy Ако не друго, то картинките най-много привличат внимание.

# 245
  • София
Не ще да се лъже вече. А през нощта не се буди. 😀 Ще я предлагам първо нея, пък дано се оправи положението като избие този зъб.

# 246
  • София
Здравейте,
Пак съм при вас с въпрос за редуването на гърдите и паузите.
Пример от сега- 15.30 дясна, лява гърда, доволна, бодърства, 17.15 лява за приспиване, но заспа в 18ч. От 15.30- 18 не е ли голяма пауза за дясната гърда, да не намаля лактацията?
Чуденката ми е, когато искам да и дам за засънване/ ако правилно и разчитам сигналите/, дали да дам втората гърда от последното хранене или винаги да редувам, за да няма големи паузи. Бебка е на 15 дни.

# 247
  • над кукувичето гнездо
Ако хунаво са изпразнени и двете гърди при първото, може да предложите първата на следващото, в случая дясната. Ако обаче втората не е добре изпразнена, трябва да е неин ред отново, в случая лявата.

# 248
Искам да попитам може ли да пия пробиотик линекс докато кърмя и дали би повлияло добре на бебка ?

# 249
Здравейте, да споделя, дойде консултант, но нямаме кой знае какво развитие след това. Установи обаче, че наистина бебе има къса юздичка, но на горната устна и затова "муцка" по време на хранене. Консултантът искаше да минем на хранене на поискване с дохранване на АМ, което да е на не по-малко от 3 часа /според нея имам мляко/, но не ни се получи, защото малкия си плачеше от глад и се сърдеше, че няма мляко в гърдата. В крайна сметка караме, както досега - гърда, изцедена кърма, АМ в различно количество, после приспиване, цедене и пак отначало, без да правя пауза по-голяма от 3 часа между храненията. Започнах да изцеждам от време на време и малко повече - по 30-40 мл., но иска време за увеличаване. Правих изследване на щитовидната за всеки случай, но всичко е наред. Явно причината за тая ситуация е лоша организация на кърменето в самото начало... Сега се чудя, дали да правим корекция на юздичката, защото явно не е толкова изразен проблемът / наякнал е и суче по-добре от преди, само леко ме наболяват зърната след кърмене и не муцка постоянно/, дали да викна друг консултант или да си карам така и да опитвам да увеличавам количествата...

# 250
Добре, относно lip-tie, горната юздичка, доколко е проблем, какво каза консултанта, засуква ли правилно въпреки нея, успява ли кято рибка с уста да обхване и ареолата?

Колко мл изпива съответно кърма/АМ приблизително? На колко време се храни?

# 251
Момичета, пак пиша.. Преди няколко дни ми дойде, сега пробвах да кърмя малкия до сега не сме имали проблем, а преди малко не иска да суче. Пробвах да изцедя и изцедих само 30мл. Той направи голяма пауза между храненията и очаквах гърдите да са пълни, но.. възможно ли е да ми спира кърмата? До сега се кърмехме без проблем, но сега се дърпа и плаче.. Отделно днес имах личен проблем и от притеснение залък не съм сложила в устата си до сега, само нещо дребно и набързо и се замислям вече от какво е.

# 252
Да, обхваща зърното и част от ареолата, а и аз му помагам малко, като натискам отвреме на време по брадичката, за да си коригира захвата; като е гладен особено дърпа силно, и е добре, но често разваля вакума и му бяга зърното и пак се нагласяме. Не е напълно както трябва, защото леко ме наболяват зърната след кърмрне и едното понякога го "чупи". Но консултантът така и не ми каза, дали има нужда от корекция, вероятно - не.
Храним се в интервала между 2 /по-рядко/ и 3 часа. През нощта спим заедно, не го будя, храня го сънен и само на кърма, не дохранвам. Кантарчето ми дойде и го премерих, че за седмица и половина е наддал около 500 гр. ориентировъчно,  така че поне качва и съм по-спокойна.
Изцедена кърма, повечето хранения давам между 20-40 мл., а АМ между 60-30 мл., като винаги давам първо гърда, дори и скоро да съм се изцедила; и за малко да е, докато не се изнерви.
Полека се вдигат количествата изцедена кърма, но бавно.

# 253
Момичета, пак пиша.. Преди няколко дни ми дойде, сега пробвах да кърмя малкия до сега не сме имали проблем, а преди малко не иска да суче. Пробвах да изцедя и изцедих само 30мл. Той направи голяма пауза между храненията и очаквах гърдите да са пълни, но.. възможно ли е да ми спира кърмата? До сега се кърмехме без проблем, но сега се дърпа и плаче.. Отделно днес имах личен проблем и от притеснение залък не съм сложила в устата си до сега, само нещо дребно и набързо и се замислям вече от какво е.

Не се притеснявай и ние минахме през тоя период. Не ти спира кърмата, просто намалява около цикъла. При мен беше еднократен случай. За пет дни всичко се нормализира. Добре че имах кърма във фризера, направо спаси положението. И минахме и през период само да видеше гърда и пищеше.Процедирах по следния начин: отивахме на тихо и тъмно давах залъгаката както съм я гушкала за кърмене и рязко махам залъгалката и давам гърдата. И този период продължи пет дни. Може чай да пиеш и бирена мая. Успех. Дано да премине бързо.

# 254
  • София
Здравейте, Дами!

Идвам пак за съвет, тъй като това моето бебе пак ми прави номера със суканего и вече се виждам в чудо 4ти ден.
След седмица става на 7месеца.
Струва ми се, че Рая последните дни яде по по-малко. От жегите отказва и да суче, май и е много жега, а я кърмя легнала. Само вечер и през ноща суче добре ии евентуално в просъница следобяда, ако съм легнала с нея. Иначе въобще не ме търси сама, както преди. Иначе от шише, ако се изцедя пие млякото,пробвах.

През ноща суче поне 2пъти (02:00,04:00). Сутрин отното между 6-7часа. След което до обяд никаква я няма да суче.
Имаме заместено само едно обедно хранене 13часа, което е около 125-150 грама, но повечето пъти 125едва изяжда. Към 14заспива, обикновено лягам с нея и суче в просъница. После и давам малко плодово пюре 50-60гр(17-18 зависи колко е спала) . И до вечрта никаква я няма да иска да се кърмим. Предлагам и аз, пак неще. Чак за заспива е след баня към 21-22.
Чудя се дали ден, два да спра да и давам пюрета, та пак да търси или не.
По принцип не се сърди, спокойна е, но 3пъти цокане през деня ми се виждат много малко. И по-скоро проблема е, че не иска да суче. Лягам до нея седи на гърдата точно 30секунди при което се отказва и се завърта на другата страна и повече няма шанс да засуче. Дърпа се, рев настава. Точно е момента, в който се дръпне пък усещам как млякото точно тогава ми слиза и почвам да тека от всякъде, а тя ницки, не иска и да погледне. Ако и дам малко от шишето го пие. Имахме пак един такъв период към третия и месец, но тогава нямаше друга храна и мина бързо. Сега какво и стана пак.. Дали някой зъб в мъчи, че още няма никой в устата... Не знам. Някакви съвети?

Общи условия

Активация на акаунт