Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 21

• 21 926
  • 752
  •   1
Отговори
# 225
Да се има предвид,че Коларголът при наличен ринит, е само с лекарско предписание и за кратко, че обостря ринита.

# 226
  • Пловдив
На едното зърно от поне 2 седмици имам нещо като мъртва кожичка/ ципа, бяла на цвят, като някакво тънко жило. Като минавам с ръка усещам, че е там, леко боде, но друг дискомфорт нямам, нито ме боли, нито пречи на кърменето. Някакви съвети какво е това и какво да го правя?

# 227
  • над кукувичето гнездо
"Щом работи, се не бара." Основният ми принцип. След "Период е и ще отмине." Wink

Наблюдавайте го, ако създаде проблеми, или се окаже блистер, действайте.

Последна редакция: ср, 26 юни 2019, 07:37 от isa_pisa

# 228
Момичета какво давате/мажете за зъби? Малката вече няколко дни почти не яде, хапе всичко и особено зърната ми. От вчера всичко е придружено с мрънкане и рев.

# 229
  • над кукувичето гнездо
Аз само на малката съм давала. Някакви хомеопатични пилули Осадент и ми се струва, че вършат работа.

# 230
Аз мажа с дентинокс. Иначе моето зверче преди зъб е страшно, реве по цяла нощ, много е неспокойна, не иска да яде. Няколко пъти сме минавали на изцедена кърма от чаша със сламка или с лъжица в тези моменти и само нощем сучеше, през деня нищо не искаше.

# 231
Моята и нощем не иска. От няколко дни се бори с мен да си махне и последното нощно хранене. Снощи така се изнерви, че искам да я храня в 12. Бутане, удряне с ръце и накрая рев.
На каката не усетих кога и поникнаха зъбите и нищо не съм давала, а с малката май ще ми е весело.

# 232
Привет, не съм писала досега, но се надявам на съвети в моя случай. Малката е на 43 дни. Кърмя я с протектори, защото ме болят зърната и не се справяме. Кърмя я на поискане и доста като време, но по често си заспива и съм залагалка. Родих секцио и до изписването беше на сухо мляко, в началото също я дохранвах. От 8ми юни спрях да давам АМ. Имам болки в дясната гърда от зърното навътре, след кърмене зърното ми побелява, в средата му имам като прозрачно балонче. Не мога да преценя това вазоспазъм ли е или друго? Засукването ни не е правилно, но пък с лявата гърда нямам тези проблеми. Какви мерки да предприема?

# 233
  • над кукувичето гнездо
Бялото балонче е блистер. Опитните ще обясбят как се маха и дали има връзка с побеляването на зърното.

# 234
А до кога паузата е до 4 часа и всъщност бебето, ако спи си го оставяте да си спи?
Малкият е на месец и половина ( за което време успя да качи от 3050 гр на 5 кг , като е само на кърма). Втора нощ прави пауза от по 5-6 часа и мисля вече да си го оставям. В началото със жълтеницата, го будех по-често иначе сам си се събужда да яде средно на 2-3 часа (понякога по-често).
Странно ми е и че точно тези две нощи с по-дълга пауза нямаше и 4 часовия cluster интервал, който е традиция всяка вечер.

# 235
Бебето наддава добре, може да го оставите да спи.
Блистера трябва да се пукне със стерилна игла от аптеката, съвсем леко да се отлепи кожата и да се спиртоса след това. Не трябва да има кръв. Блистера се образува от неправилно засукване, защото зърното се протрива, а от там е и вазоспазъма според мен. Оправете блистера и ще спре да боли.

Последна редакция: ср, 26 юни 2019, 11:16 от Ваня А.

# 236
Много ме боли от десетина дни, когато започнаха и да белеят зъбите отдолу. С четирите преди това бях свикнала. Гризе ме, от зъбите е, не сплесква зърното или деформира. Тоест разраненият участък е под зърното реално, върху ареолата.
Как си? Има ли подобрение? Намерих хубав материал по темата с хапането https://www.llli.org/breastfeeding-info/biting/, ако има нужда от превод, насреща съм.
Едит - за блистера, прочетете тук https://m.bg-mamma.com/?topic=1112168.msg38773279#msg38773279, мнение 444, Флъфи много подробно го е описала, но и цялата страница е с полезно инфо. П.П Ваня е писала по въпроса, ама съм го пропуснала, извинявам се 😝

Последна редакция: ср, 26 юни 2019, 17:27 от LittleCactus🌵

# 237
Благодаря ти, LittleCactus, ще чета Simple Smile Да кажем, че днес няма мисъл за отбиване Joy Няма нужно време да се възстановят напълно, защото тя си суче и през деня. Но зърнените кремчета спасиха положението засега Joy
Отивам в бисерите за нещо тривиално, но пък амбициращо Grinning

# 238
  • София
Възможно ли е при никнене на зъби, бебето да откаже да суче от едната гърда? Шест зъба избиха без никакъв проблем със сукането (освен променящата се захапка и някое друго ухапване), ама сега съм в потрес. Подобни номера не ми е правил от коликите насам... Причината надали е силна/слаба струя, защото той по принцип предпочита гърдата, която сега отказва. На почти 10+++ е.

# 239
 Нормално ли е бебе на 8м++,на смесено хранене и кърмене на поискване, да не иска вода? Започвам да се притеснявам в тези жеги.

Общи условия

Активация на акаунт