Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 21

• 21 847
  • 752
  •   1
Отговори
# 435
Аз да се включа и да кажа, че със силиконовите протектори кърменето при мен беше много различно. Опитайте се да ги махнете докато е малко бебето. При мен на третия месец кърмата рязко намаля, защото с тях не се стимулират добре гърдите. Дълго време не ми се вярваше, че това е причината бебето да не качва добре, но консултант ме убеди. Бебето не плачеше от глад, видимо беше спокойно, но сучеше вяло и бързо се унасяше, според мен причината е, че трябват повече усилия за сучене от силиконовия накрайник (по-твърд е от зърното) , а пък количеството което изсуква бебето е по-малко в сравнение със сукане директно от гърдата. Съветвам ви да се пробвате без тях, поне да се изключи като възможна пречка за кърменето. Аз ги махнах на 4 месеца, вече беше много инатливо, но се получи. Съжалявам, че не настоявах повече като беше съвсем мъничко.

# 436
Animimi90, ако ви притеснява краткото сучене може да правите компресия и за тези 10 мин бебето ще изяде повече. Иначе наддаването е чудесно, може просто да е заякнало достатъчно.

# 437
Как да направя компресия

# 438
И пак - на поискване ли кърмиш, на какъв  интервал горе-долу, само на кърма ли е, това, че не суче с охота в какво се изразява, какво е поведението на бебето, какво прави?

Храня го през три часа. Не дохранвам. Засуква, но след малко отблъсква гърдата и се мръщи. Утре съм на консултация и ще попитам, но съвет от тук също би бил полезен.

# 439
В такъв случай се редуват гърдите. Може да изпитва някакво неразположение (колики/зъби/нещо, което майката е яла).
Смяна на позата също би била успешна стратегия. Кърмене в легнала поза, биологична, изправена,в слинг.
С хранене под режим обаче, предполагам и без хранене нощем, си хравите лоша услуга.
Изцедена кърма приема ли? По колко памперса има напишкани на денонощие?

# 440
Animimi90, вижте клипчета в интернет: http://www.podkrepazakarmene.com/compression-492.html Ето има и статия има и клипче.

# 441
  • София
Моето бебе е вече на 12 дни, но понякога много се дави докато суче. Сякаш забравя да преглъща и после като се задави почервенява и даже спира да диша докато си поеме въздух. Това нормално ли е и как мога да го предотвратя?! Има си и колики, които също му пречат да се нахрани спокойно, но се надявам, че пак хапва достатъчно.

# 442
Аз пак съм с въпрос. Сега малката последните и две хранения си сучеше хубаво , обаче след нея имам за изцеждане не повече от 15 мл кърма , това означава ли че кърмата ми е намаляла или че тя изсмуква всичко

# 443
Не. Изцедената кърма не е индикатор за количество кърма. Защо се цедите след кърмене, с каква цел?

# 444
  • София
Това колко изцеждате след кърмене НЕ е показател за нито едно от нещата, посочени от вас.

# 445
Не. Изцедената кърма не е индикатор за количество кърма. Защо се цедите след кърмене, с каква цел?
Уж за да не остава старо мляко , не знам , стресирах се нещо вчера и днес че кърмата ми намаля , защото до онзи ден дори след кърмене можех да изцедя 40-50 мл понякога и повече. Не знам , пиша за съвет от ваша страна , днес си взех и чайове за кърмачки

# 446
И кой ви каза тоя абсурд да не остава старо мляко? Кърмата да не е в кутийка и да вкисва?
Не се цедете, освен ако не е с цел да има кърма при ваше отсъствие или при нужда от облекчение. Може да си докарате хеперлактация и запушвания. Просто си кърмете детето на поискване и тялото ви ще произвежда точно толкова кърма, колкото е нужна на бебчето.
Чайовете са един такъв имагинерен помощник като капките за колики - за успокоение на майката. Не ви трябват чайове, не правят чудеса, единственият начин да се поддържа лактация е да се кърми на поискване (или цеди ако първото не е възможно) просто се хранете с богато на протеини меню, пийте течности и давайте гърда на всяко мрън. И всичко ще е наред 😉

# 447
  • София
Допълвам Кактусчето - това, че сега изцеждате по-малко количество от преди може да означава единствено и само, че кърмата се е регулирала и тялото ви произвежда толкова, колкото е необходимо за бебето Wink

Това със старата кърма ме уби 🤣

# 448
  • Перник
Моля за съвет! От вчера съм с главоболие. Пих снощи един парацетамол след като го накърмих, той си спи по цяла нощ. Сега се будя пак с главоболие. Днес няма да ме има целия ден, ще го гледат бабите и ще му дават от шише кърма от фризера. След като го накърмя мога ли да пия нещо друго, нурофен или не знам? Паузата ще бъде най-вероятно 7-8 часа.

# 449
Може нурофен, дори и без такава пауза. Аз пия нурофен експрес от 200 мг ако имам нужда.
Това със старото мляко ме развесели Simple Smile Ползата от чайчетата за кърмачки аз ги виждам в това, че жената пие повече течност от обикновено, та може да се пие чай, боза, вода, сок,...все тая е.

Общи условия

Активация на акаунт