Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 21

• 21 851
  • 752
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, снощи имах ужасно главоболие, не ми се беше случвало пр много време. Първо пих парацетамол , но не помогна, след това аналгин. Знам, че не трябва да се пие по време на кърмене, но не се издържаше. Минаха 5 часа до следващо кърмене. Бебка е много нервна днес, дали има връзка и много ли е вреден за нея? И в други такива случаи какво може да се пие?

# 421
Не пийте аналгин друг път! Може нурофен, също така някаква кофеинова напитка.

Маргаритка, ако е нужно продължете да цедите минимални количества още няколко дена, дори и по един път на ден, за да нямате такива проблеми. Вашето тяло бавно се адаптира и има нужда от повече време да се нагоди.

# 422
  • София
Момичета още удържам някак фронта с кърменето, но имам следния проблем.
В Петък става на месец малката и суче по- активно от седмица някъде, но ден с ден не си приличат. Вчера беше пълна отличничка, ядеше активно, после хубав сън и малко бодърстване и така до вечерта. Преди лягане е по- нервна, но в моето легло ме дъвче за заспиване и се унася. Нощем суче до мен.
Проблема е , че днес например от 7:30 до почти 11 ще стане, само ме дъвче, от време на време и се спусне някоя порцийка , почерпи се, засънва се и аз уж да я сложа в гнездото да си спи, но няма такъв филм. И вече имам схващания от ляво на врата и раменете, защото предпочита лявата гърда.
Като и извадя аз зърното уж е засънена, но после се разбужда. Все си мисля, ще ако е гладна ще яде, не само да ми виси.
Пробвах да предложа залъгалка, не я иска....
Има ли светлина в тунела, забравила съм...преди почти 8г с каката имах подобни перипетии, само да я сложа да спи и скачаше като врабче. Много се надявам след втория месец да влезе в някакъв ритъм, защото септември сме планирали море, а ако сме така, ще е много мъчително.
Толкова се радвам, че каките са в лятна ваканция, кой на лагер, кой на занималня, защото усещам как минават покрай мен като насън.
Оплаках се малко, да ми олекне....

# 423
Бебетата много хубаво спят в слинг докато се движите. Може да опитате, приятно е. Можете да си вършите нещо вкъщи докато бебето спи, може и да го кърмите в него.
Библиотеките, например Вълшебен възел, във фейсбук може да я намерите, дават слингове под наем безплатно за бебета до три месеца. Поемате разходите за куриер де.

# 424
  • София
Електра благодаря! Може да опитам, въздържах се заради жегите...
Извинявайте, че спамя хубавата и много полезна тема с мрънкане...

# 425
Забравила си с големите, пък и не всички бебета са така, но не се настройвай, че след месец ще се оправят нещата, за да не се разочароваш после.
Да не казвам, че при нас доста време будувах до 4-5 сутринта по същите причини, в мен спи, като я сложа, се буди.... И сега е нощна птица, откарваме до 12-1 часа през нощта Grinning

# 426
ZedTeeEm, началото е често така. Аз се бях отчаяла по едно време, че бебето ще спи само в нечии ръце или върху мен, беше мъка около 3 месеца, после някак сами се наредиха нещата без дори да разбера.  Така че търпение му е майката, при бебетата нищо не е за постоянно. И ние с кърменето нямахме два дни да си приличат, колко съм мрънкала, че от 8-мия месец мислях, че ще се отбие, ама на година и четири месеца още не е.
Маргаритка, сетих се да допълня, ако решите да цедите още малко, после разредете през ден, после през два дена няколко пъти и после през 3 дена 1-2 пъти и край.

# 427
  • София
Благодаря на всички за подкрепата и съветите ! Споделеният опит и подобни преживявания ми дават сили!

# 428
Просто в началото бебето се чувства сигурно докато е близо до мама и ако спи леко се събужда като го оставиш в креватчето. Наистина е жега, но ако се сложи една тънка пелена между двамата, а бебето е само по памперс, бива. Аз носих едно цяло лято, в количка не искаше да седи изобщо. Хем го носех с еластичен слинг, а там са три пласта върху него (после смених с ергономична раница като порастна малко). Съжалявам, че не опитах тъкан слинг, с него е по-хладно, все едно е с една дрешка облечено.
И за кърмене ми беше по-лесно, пак да кажа, да не е само спам Simple Smile

# 429
Здравейте Simple Smile Имам бебе на месец и половина, за сега кърменето върви добре. Голямата ми дъщеря е на 4.5 години (нея я кърмих до 18 месечна). Четох че някои майки изцеждат и дават кърма и на по-големите си деца. На мен ми звучи малко странно а и рядко се цедя, колкото да имам някоя доза във фризера. Та въпросът ми е знаете ли дали има ползи от кърмата за по-големи деца?

# 430
Полза има все някаква. Най-малкото детето вероятно пие/яде прясно мляко, кое е по-полезното мляко за един човек, човешкото или кравешкото... Аз цедях, ако се препълвах, което в началото беше често и млякото нямаше какво да го правя. Правила съм на голямото ми дете мляко с какао, слагала съм в попарата заедно с прясно мляко. Не е било често, не ми е било странно и не съм казвала на детето какво пие.

# 431
Здравейте, досега сямо Ви четях но днес имам въпрос. Детето ми , е на 30 дни , кърмя го , кърма имам , но от вчера даже онзи ден вечерта до сега , смуче много малко около 10 мин и не иска повече. За тези ден и половин горе долу се цедих също така и изяжда на изцено около 70 мл. Обаче не знам защо на сукане суче около 10 мин макс 15 и спира и се унася в сън. Не знам стига ли му или просто не му харесва нещо.

# 432
Ако е гладно, ще реве. Щом се притесняваш, може да си направиш контролно мерене преди и след кърмене, но според мен е излишно. С времето ако знаеш колко бързи стават с наяждането Joy А ако ти кажа аз каква тетрадка си водех в началото месеци наред: 23:06 - 23:19 Л Joy 

# 433
Ако е гладно, ще реве. Щом се притесняваш, може да си направиш контролно мерене преди и след кърмене, но според мен е излишно. С времето ако знаеш колко бързи стават с наяждането Joy А ако ти кажа аз каква тетрадка си водех в началото месеци наред: 23:06 - 23:19 Л Joy 

И аз съм с тетрадка, много мъничка се роди дъщеря ми 2490 гр и ми е важно да следя колко пъти се храни. Изписаха ни 2400, на консултацията на 1 месец (онзи ден на 8ми) беше 3640.

Animimi90, ние сме колкото вас, и моето детенце намали продължителноста на хранене понякога няма и 10 мин. Мисля че наддава добре (мамите с опит ще кажат) за 1 месец 1200 гр и 5 см, памперсите са изпълнени като план. Просто мисля, че вече е малко по-силна. Понякога пък суче, след което 10 мин стои лапнала гърдата и си почива и в някакъв период суква пак по няколко пъти. Все си мисля, че и е малко млекцето, защото изобщо си нямам напредстава колко мл изяжда, та за това докато не заспи дълбоко не я вдигам, ако ще и час да е. Надявам се правилно постъпвам.

# 434

И аз съм с тетрадка, много мъничка се роди дъщеря ми 2490 гр и ми е важно да следя колко пъти се храни. Изписаха ни 2400, на консултацията на 1 месец (онзи ден на 8ми) беше 3640.

Animimi90, ние сме колкото вас, и моето детенце намали продължителноста на хранене понякога няма и 10 мин. Мисля че наддава добре (мамите с опит ще кажат) за 1 месец 1200 гр и 5 см, памперсите са изпълнени като план. Просто мисля, че вече е малко по-силна. Понякога пък суче, след което 10 мин стои лапнала гърдата и си почива и в някакъв период суква пак по няколко пъти. Все си мисля, че и е малко млекцето, защото изобщо си нямам напредстава колко мл изяжда, та за това докато не заспи дълбоко не я вдигам, ако ще и час да е. Надявам се правилно постъпвам.
Аз я оставям на гърда дори и унесена в сън , но след няколко минути през които съм я подканяла да продължи да сучи тя не помръдва , после я вдигам за оригване и пак пробвам да и дам да яде , бута и не иска. нямам кантар за да я измеря , но понеже слагам силиконови зърна за да суче , когато я дръпна за да видя дали има мляко в зърното , е пълно.

Общи условия

Активация на акаунт