Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 21

• 21 866
  • 752
  •   1
Отговори
# 405
Съни, опитайте да предложите първо лявата. Бебето вероятно няма много сили да яде, но 5-6 минути не е като без нищо. Оставете малко да си почине и после пак. На мен в родилното са ми обяснявали че ритъма на сукане е няколко суквания, малко почивка, при новородените поне. И при мен втория път беше голяма мъка с отпушването на каналите, не течеше и бяха на камък гърдите. Бебето само висеше и нищо не ядеше. Само компресията реши проблема, аз за това е промотирам постоянно.
Лимонче, дано да спре да хапе, искрено съчувствам. Мен ме хапе със зъбите и изпада в див смях, но моето не е да е на основно ядене кърма, та прибирам сергията.

# 406
  • Варна
Ваня А., благодаря за съвета, ще сменя позата. По скоро се задавя по средата на сученето. Иначе и аз вдигам, за да се изкашля, но се стресирам всеки път като се стане така...ще пробвам биологичната поза отново.

# 407
  • София
А как процедирате когато спят по-дълго време, будите ли ги за кърмене? Моят човек спи вече четири часа и май няма да се събужда скоро та се чудя да го будя ли.... И после цедите ли? Аз като направи дълга пауза и събирам кърма и понякога се наяжда само от едната гърда та трябва да изцедя малко от другата за облекчение, но не знам така ли се прави по принцип.

# 408
Малко бебе се буди на 3 часа и максимум 1 път 4 часа. Ако много се препълнят гърдите се цеди по малко. Ако бебето наддава добре и не е новородено няма причина да се буди, нека си спинка.

# 409
Шишето с вода си й стои на масичката и има достъп до нея постоянно, но явно, както казвате първо се сеща за млякото, а не за водата и като дойде да ме дърпа е вече късно, дори да й дам шишето с вода го бута и се изнервя още повече. Храна също абсурд да й пробутам в такъв момент, а АМ не й харесва, пробвала съм, а и като цяло от биберон не се научи да пие. Това с разсейването и обясняването го опитвам, но без успех, тръшка се и реве, докато не извадя гърдата или не изляза от стаята и я оставя с баща й. Много е назад с проговарянето и не знам колко наистина разбира от обясняване. Ще продължа да опитвам, дано ми останат нерви.

# 410
И моето дете е назад с проговарянето, но разбира всичко. Постоянство си трябва.

# 411
Здравейте, мами. От два дни насам бебето ми не иска много да суче. Какво бихте ме посъветвали да опитам.

# 412
Никакво инфо не даваш. На колко месеца е? Колко често се храни, на какви интервали, какви пози, разкажи повече, за да можем да посъветваме 😉

# 413
Дайте подробности, колко е голямо, само на кърма ли е, на поискване ли е?
Иначе може да се опита като е полузаспало  или като се движите с него на ръце. Ако се разсейва да си сложите шарен гердан, с който то да играе или на тъмно в банята.

# 414
Почти на три месеца е. Кърмя го седнала на дивана, така обича най-много. Но от два- три дни няма особено голяма охота за ядене.

# 415
И пак - на поискване ли кърмиш, на какъв  интервал горе-долу, само на кърма ли е, това, че не суче с охота в какво се изразява, какво е поведението на бебето, какво прави?

# 416
  • Sofia
Здравейте мами,минавам да дам отчет за спирането на кърмата .
Както ме посъветвахте намалих количеството изцедена кърма през 3-4 дни с по 10гр. Стигнах до около 10гр на гърда по 3 пъти на ден,после започнах да пропускам цедене. Вече 2ри ден не изпразвам гърдата,а само при нужда изцеждам съвсем малко. До тук добре,но ми се появи подобно на бучица отдолу на едната гърда,боли не много при допир само. Предполагам е запушено каналче,но не смея да я изпразня гърдата да не предизвикам пак кърма.
Пия лецитин по 2 таблетки дневно,почнах чай от салвия (2ч.ч с по 1 с.л. на ден) и мисля да взема и витамин В6 да пия.

Моля мамите които вече са спирали кърмата без лекарства да споделят как са им били гърдите - стават ли твърди като при препълване,усеща ли се като при запушено каналче и приблизително за колко време се предполага че трябва да спре усещането за пълни гърди.

До сега бяхте много полезни,за което ви благодаря от сърце Heart

# 417
  • над кукувичето гнездо
По преждеописаната схема спирах аз, като накрая след два пъти цедене на 36 часа започнах да изпитвам дискомфорт, сякаш до момента не съм цедила/кърмила и реших да спра. Не съм имала никакви неприятни усещания, препълвания или бучици. Просто спрях.
Ако е необходимо, удължете още малко периода с цедене на редовни интервали (през 12, 24, или 36 часа) само на тази гърда, докато се разкара топчето и пробвайте пак да спрете. Пийте повечко салвия, наложете намачкан зелев лист от хладилника върху гърдата с бучицата, без да покрива ареолата, и стойте с него един-два пъти дневно за по няколко часа, или по-често дори.
Разровете в блога на хедра за още информация за естественото отбиване за още идеи. Ще се получи, явно на вас е необходимо повече време и по-плавно да се случват нещата. Правете и нежен масаж на засегнатото място с пръсти или длан, в зависимост от големината и формата на гърдите, в посока от периферията към ареолата. Ако бучицата не се разкара след няколко дни, пробвайте с топъл компрес преди цедене. Ако и това не стане, може би би било редно да се консултирате с мамолог.

# 418
По принцип ако сте намалили количеството достатъчно и не стане мастит, ще се резорбира млякото и топчето ще изчезне. Следвайте съветите на Иса_писа, но ако започнете да повишавате температурата или имате други симптоми на мастит, веднага се консултирайте с лекар.

# 419
  • Sofia
Благодаря ви момичета,златни сте!

Сега в банята се понапарих и изцедих под душа и бучицата маи изчезна. Остана само лека болка при допир,така усещах и когато се запушваше каналче и при отпушване 1-2 дни имаше лека болка.
Ще наблюдавам още няколко дни как ще е и ако пак стават бучици ще ходя на мамолог.

А зеле си купих за налагане,но мъж ми решил че е за готвене и докато бях на раз одка с детето,той го нарязал и сготвил Blush

Няма да ви занимавам повече,а само ще намина по натам да споделя какво ще стане Blush

Общи условия

Активация на акаунт