Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 21

• 21 814
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
И аз да кажа, че имам фиброаденоми в двете гърди (в едната 3 а в другата 4) в началото и на мен ми беше много трудно, след изказването и на педито денонощни ревях че мъничето ми е гладно, но с подкрепата на момичетата тук се справих с всичко (недостиг, запушване и някъде около месец и половина всяка седмица имах и блистери). Но сега вече сме на 5м и 12 дни и се кърмим. Даже не мисля още и със захранването, че да не иска да се отбие Sad. Много ме е страх поне още месец два и след това ще му давам да вкуса пюрета. Поне до годинка да се кърмим и ако може и повече, защото тези мигове са  много хубави и неповторими

# 586
Момичета, със сигурност е коментирано, но колко дълго може да се съхранява кърма в хладилника? Аз четох, че до 3 дни издържала, но педиатърката каза не повече от 6 часа.  Кое е вярно?

# 587
  • Варна
...пак съм аз...Sad Все още усещам болка в едната част на гърдата, има нещо като топче и е зачервено мястото. Колко време мога да си позволя да чакам преди да отида на преглед? Мога ли нещо аз да направя, за да се разнесе това? Гърдата е отпушена и мека с изключение на този участък. Тъй като няма разлика от вчера до днес започнах да се притеснявам...

# 588
  • София
Sunny555, аз я държа в хладилник 24-48 часа, но знам, че може до 72 часа. Със сигурност не е 6 часа - толкова го дават на стайна температура ( разбира се, не в жегите лятото ).
Тревичке, аз съм била така и по 2-3 дни, докато се оправя.

# 589
Здравейте! Влизам с въпрос. Дъщеря ми е на година и два месеца. С три кърмения е, сутрешно (не всяка сутрин), вечерно и едно през нощта, много рядко се кърмим през деня. Безпокои ме, че от известно време отказва вечерното, а през нощта започна да се буди по 2-3 пъти и това от няколко дни. Според вас дали е възможно да ми е намаляла кърмата, заради оределите кърмения, или може да се дължи на дискомфорта от зъбоникненето?

# 590
От зъби е.

# 591
  • Благоевград
Здравейте дами. И аз съм с въпрос (най-вероятно задаван 100 пъти, но сега нямам време да чета). Дъщеря ми е на 3 дни, родена със секцио. На втория ден ми направи 2 пъти добра стимулация на гърдите и коластрата тръгна, но след като се втвърдиха гърдите отказва да суче. С помпата днес съм изцедила около 100 мл., но гърдите са ми като камък. Освен компреси и цедене какво друго мога да направя. Като се приберем ще се мъчим, но сега...? Благодаря предварително.

# 592
Като ти я дадат, преди да дадеш гърда, с помпата "издърпай" зърното колкото да щръкне и й дай да засуче. При мен така стана, точно в момента с твърдите на камък гърди.
Колко често е при тебе бебето?Нощно време носят ли я?

# 593
  • Благоевград
Като ти я дадат, преди да дадеш гърда, с помпата "издърпай" зърното колкото да щръкне и й дай да засуче. При мен така стана, точно в момента с твърдите на камък гърди.
Колко често е при тебе бебето?Нощно време носят ли я?
От тази нощ ще я оставят при мен да спи. На 2 часа да я будя нали?

# 594
Ако няма жълтеница и не се успива, се води по бебчето, щом замрънка, слагаш на гърда.
Ако обаче е по-поспалива, буди на 2 часа, като може една четири часова пауза да си направиш през нощта. Пробвай това с помпата, може малко да се дърпа първите опити, ще помогне контакт кожа в кожа.
На мен ми беше трудно да застана в удобна поза. Слагах си възглавницата на скута и бебето върху нея, иначе ме болеше мястото на разреза. Може и да вземеш бебенце при теб в леглото и да пробваш легнала да кърмиш, ще ти е по-щадящо или пък в биологична поза върху теб. Опитай да намериш удобна за теб поза, да не се напрягаш.
Успех и пиши да кажеш как върви!

# 595
Мамчета, отчаяна съм. Дъщеря ми прави 4м утре. Кърмя я на поискване. За сега режима, който си е изградила сама е 22ч до 4.30ч спи след това сме през 2 часа и малко.. От няколко дни реве гладна, а не иска да суче. Защо, идея си нямам. Храня се много добре. Нищо не съм променила. Нямам цикъл все още. Малкото вода, която и давам е от шише калма. Пробвах с протектори, без протектори... Изумена съм, не знам какво да правя. Реве, дере се, лапнала зърното плаче. А мляко имам, слава богу..

# 596
Може зъбчета да са тръгнали.

# 597
  • Перник
Здравейте! Моля, споделете какво е мнението ви за приготвяне на пюрета/каши с кърма. На 5 м е синчето, почвам да захранвам по малко, но имам около 2л и нещо кърма на пакетчета замразена във фризера и скоро ще почне да изтича срокът на най-старите, дали да не добавям в пюретата и кашите, като почне по-големи количества да хапва?

# 598
Разбира се, че може. Само че след като добавите кърмата, трябва да се консумира наведнъж. Не се оставя за следващо ядене. И аз така започнах захранването, като добавях кърма, само че цедях на момента, че нямах замразена.

# 599
Момичета, минавам да кажа, че най-накрая спряхме добавката и се кърмим само от гърда! Вече мислех, че няма да дойде този момент, но първо минахме на добавка само кърма, а сега сам си отказва добавка след кърмене. Ходихме на стоматолог за юздичката на горната устна, но там се оказаха страшно неподготвени и само казаха, че е удебелена и ме пратиха на УНГ, аз обаче реших да не ходя, защото за момента сме овладяли положението и бебчо суче общо взето добре.
Имам само някои притеснения... дали няма да ми намалее пак кърмата, тъй като искам да спра да се цедя вече като луда, дали все пак не трябва да продължа цеденето и до кога, дали мога да си позволя по-дълги паузи понякога като 3 часа през нощта или през деня... Малкият е на 1 месец и 4 седмици, следя, че наддава, но малко се напрягам, защото ака през ден, през два, жълто е, обилно, но като знам, че имаме преход в храненето ми е неспокойно така.
Освен това всеки момент се оказа, че ще ми дойде менструацията за първи път след раждането и сега се чудя,  дали няма да ми намалее пак кърмата или бебето, дали няма да откаже да суче, понеже съм чувала, че е възможно... Какво ще
Явно ще мине време, докато се отпусна спокойно да кърмя, без да го мисля...

Общи условия

Активация на акаунт