Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 21

• 21 687
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
  • над кукувичето гнездо
Въпрос от съвсем прясна мама: мога ли като се изцедя примерно в 9ч, да го прибера в хладилника, после като се изцедя в 12ч да го добавя и тогава да замразя цялото количество ?
Да, може.

# 676
Отново аз с въпрос. Беба е на 10 дни и съответно кърмата ми все още “тръгва”, а кърма много и немога да сваря да се изцедя, от там вдигам и лека температура. Възможно ли е и гърло да започне да ме боли, от напрегнатите гърди?

# 677
  • над кукувичето гнездо
Не, не е възможно. Ако след кърмене усещате напрежение, изцедете до облекчаване. Температура обикновено се вдига при запушване и е поне 38 °С, гърдите са с твърди участъци, болезнени са, напипват се бучки.
Във вашия случай, щом има и дразнене в гърлото, може да се касае за настинка, или друг вирус и температурата да няма общо с кърменето.
Честито бебе!

# 678
Здравейте момичета. Днес станах майка на момиченце! И се обръщам към Вас за първи съвет.
Тъй като съм на Флажил-антибиотик за 3 дни, ми казаха че ще мога да кърмя чак на 4 ден. Как да процедирам при положение че детето ще си е при мен.
Ще тръгне ли кърма през това време, да се цедя ако тръгне и тн?
Моля за съвет.

# 679
  • Пловдив
Можете ли да препоръчате нещо ефикасно срещу Атопичен Дерматит (при майката), подходящо при кърмене? По време на бременността всички проблеми по лицето ми изчезнаха, но 2 месеца по-късно нещата са отново както преди. Simple Smile Ще отида следващата седмица на кожен, но си знам, че ще предпише кортикостероиди кремове, които няма начин да ползвам, докато кърмя.

# 680
Можете ли да препоръчате нещо ефикасно срещу Атопичен Дерматит (при майката), подходящо при кърмене? По време на бременността всички проблеми по лицето ми изчезнаха, но 2 месеца по-късно нещата са отново както преди. Simple Smile Ще отида следващата седмица на кожен, но си знам, че ще предпише кортикостероиди кремове, които няма начин да ползвам, докато кърмя.
На Авен цикалфата - цък
И на биодерма това - цъкк
И двата ползвам на бебе, ползвах това на Авен бременна. И двамата сме с АД

# 681
Деспина,
Честито бебе!
Кой ти каза,че не може да кърмиш, докато вземаш флажил?

Съвместим е с кърменето и няма причина да не слагаш детето на гърда. Но понеже аз не съм консултант по кърменето - обади се на националния телефон на ЛЛЛ, в първи пост го има сайта и питай за медикамента.
Кърмата още не е дошла така ли или имаш вече коластра?

# 682
Някъде в коментар прочетох, че ако бебето е запечено, майката може да яде разхлабващи храни.
А ако майката има газове бебето ще има ли също?

# 683
Не. Коликите и газовете при бебетата на тоя етап са от погълнат въздух. Тоест хубаво оригване и правилно засукване са ключови. Някоя храна може да се отрази на бебето и то да стане по-нервно, но не е задължително да е газообразуващата за теб точно😉по-скоро бих внимавала с консумацията на млечни продукти, по-умерено с тях🤗
Аз имах много газове след секциото, ако това те притеснява, няма да се отрази на бебчетата.

# 684
Благодаря, акушер-гинеколожка ми го каза докато ми го слагаше. Родих секцио и още нямам нищо, но сутринта вече ще ми я дадат и се чудех дали да я слагам на гърда за стимулация утре(днес)..
Дано ми вдигнат утре раничко за да знам, също ще се направя на ударена и пак ще питам някоя друга акушерка сутринта.

Деспина,
Честито бебе!
Кой ти каза,че не може да кърмиш, докато вземаш флажил?

Съвместим е с кърменето и няма причина да не слагаш детето на гърда. Но понеже аз не съм консултант по кърменето - обади се на националния телефон на ЛЛЛ, в първи пост го има сайта и питай за медикамента.
Кърмата още не е дошла така ли или имаш вече коластра?

# 685
Мами, какви храни мога да хапвам за разхлабване на бебчо, вчера не се е изхождал. И моля, препоръчайте ми хубави витамини за кърмачки. Hug

# 686
Мами, какви храни мога да хапвам за разхлабване на бебчо, вчера не се е изхождал. И моля, препоръчайте ми хубави витамини за кърмачки. Hug
Аз пия на Pregnacare. От тях пих през бременността и сега продължавам. Не знам как се определят дали са хубави, но стойностите ми през бременността винаги бяха идеални и родих голямо бебче, а сега расте добре.

# 687
Здравейте, искам да питам за отбиването, ако стане внезапно, какво да правя с гърдите? Да продължа ли да цедя по 1-2 пъти дневно или да взема хапчета за спиране? Би ми се искало по естествен начин да ми спре кърмата, но как да стане, ако бебето е отделено от мен?

# 688
  • над кукувичето гнездо
Разгледайте темата назад. Два пъти обсъждахме въпроса. Wink

# 689
  • София
Здравейте, имам 3 деца, кърмени са, но номер 3 ме изненада от втори месец с големи нощни паузи от 8часа. В резултат се притеснявам пре деня дали яде достатъчно. Пак ли се следва бебето(храним се на поискване) или трябва да започнем режим на хранене?
От изписването до сега е наддал 2кг и 600. В средата на пътвия месец започна понякога да пропуска едно нощно хранене. От няколко дни пропуска по две хранения. Яде към 10и после към 5-6се буди за ядене.
Как да процедирам през деня?

Общи условия

Активация на акаунт