Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 21

• 21 852
  • 752
  •   1
Отговори
# 450
Съвместим ли е бусколизина с кърменето? На сайта, който е в първия пост не ми го показва...
Бях на преглед на 20ти ден след секцио и понеже имало още за изчистване от матката ми изписаха бусколизин 3х1 до следващия преглед другата седмица. На листовката обаче пише, че не се препоръчва по време на кърмене, защото можело да се намали количеството кърма.

# 451
В такъв случай се редуват гърдите. Може да изпитва някакво неразположение (колики/зъби/нещо, което майката е яла).
Смяна на позата също би била успешна стратегия. Кърмене в легнала поза, биологична, изправена,в слинг.
С хранене под режим обаче, предполагам и без хранене нощем, си хравите лоша услуга.
Изцедена кърма приема ли? По колко памперса има напишкани на денонощие?

Би ли пояснила защо да си правя лоша услуга, ако е с хранене под режим и без хранене нощем?

# 452
Обсъждано е минала тема вече. При това с Вас. Ако онази дискусия не е била достатъчна - в първи пост има достатъчно информация + книги за кърменето, всяка една от които е чудесен избор и ще отговори на тези базисни въпроси.

# 453
Би ли пояснила защо да си правя лоша услуга, ако е с хранене под режим и без хранене нощем?
Защото ще ти спре кърмата.

# 454
Съвместим ли е бусколизина с кърменето? На сайта, който е в първия пост не ми го показва...
Бях на преглед на 20ти ден след секцио и понеже имало още за изчистване от матката ми изписаха бусколизин 3х1 до следващия преглед другата седмица. На листовката обаче пише, че не се препоръчва по време на кърмене, защото можело да се намали количеството кърма.
Мисля, че е ок

Все пак взимай го преди примерно най-голяма пауза нощна, а другите две непосредствено преди кърмене например.

# 455
Здравейте мами, мен си ме е обвзело притеснението дали млякото стига на бебенцето ми, но този път с право. Дъщеричката ми е на 34 дни, откакто е родена си суче слабичко, първите 2 седмици я хранех на час и половина горе долу, след това на поискване, като гледам да няма големи паузи. Пишкане има, акането ни всеки ден е различно до преди да навърши месец по 6,7 пъти на ден, сега по 2/3 (вчера 1 път). Преди 4 дни на консултацията за 1 месец е наддала 1200 грама и 5 см, тоест явно си е хапвала добре, въпреки че  заспива, не изглежда да гълта много и като цяло ми изглежда вяло сученето и. Роди се 2490, изписаха ни (на втория ден) 2400. Жълтеница още има остатъчна. Таа, от два дни съм хремава и имам чувството, че млякото ми намаля, не знам на какво се дължи. Гърдите ми са меки, все едно са празни, много се притеснявам, толкова е мъничка и толкова се старая, за мен е важно да я кърмя, а ме е страх да не се случи нещо и да ми спре млякото. Таа, възможно ли е да е временно и да е свързано с настинката или? Днес си взех лактогенен чай, сварих си жито. Какво ще ме посъветвате, за да увелича кърмата? На всяко мрънкане я слагам на гърда, което е доста често и от там ми се струва още повече че няма достатъчно мляко. Да допълня бебето не приема чай, вода или каквото и да е. Малко объркано стана, надявам се съм обяснила какво имам в предвид. Поздрави на всички, предварително благодаря!

# 456
Нормално е да са меки гърдите. Това им е нормалното състояние. Не означава, че нямаш кърма или че е намаляла. Когато се регулира кърмата, напрежението спира и твърдите гърди "омекват". Щом храниш на поискване, нямаш абсолютно нищо, за което да се тревожиш. Това, че суче често също не е притеснително. Детето расте и си задава нуждите от повече мляко чрез : често сукане, по-дълго сукане, повече нощни кърмения или пък всичките три на куп. Нормално е 😉 обобщение - всичко е наред, продължавай все така 🙂

# 457
Нормално е да са меки гърдите. Това им е нормалното състояние. Не означава, че нямаш кърма или че е намаляла. Когато се регулира кърмата, напрежението спира и твърдите гърди "омекват". Щом храниш на поискване, нямаш абсолютно нищо, за което да се тревожиш. Това, че суче често също не е притеснително. Детето расте и си задава нуждите от повече мляко чрез : често сукане, по-дълго сукане, повече нощни кърмения или пък всичките три на куп. Нормално е 😉 обобщение - всичко е наред, продължавай все така 🙂

Кактусче благодаря ти! Твоите съвети винаги са много полезни 🌹

# 458
Защото ще ти спре кърмата.

Това според мен са глупости. Ние също се храним на 3 часа. В тази жега, ако не я поканя няма и да иска да яде. Беше на 40 дена, когато спря да се храни през нощта, а в момента е на 4 месеца и се кърмим все така успешно. Недейте да пълните главата на момичето с излишни притеснения.

И нашата педиатърка се опита да ми каже същото, че ще ми спре кърмата, но това така и не се е случило още. Качва по около 1 кг. на месец.

# 459
Не са глупости. Почетете повече по темата, източници в първи пост.

# 460
Не спорете, защото и двете сте прави. При някои жени режима си работи добре, защото бебетата сучат много добре, лакоми са и стимулират добре. Но има едно голямо НО и то е, защото тази стратегия рядко работи добре за всички. Съветите, които даваме тук е редно да са валидни за повече хора, а това, че има единици, които кърмят успешно на режим е похвално, но не е редно да се препоръчва, защото при повечето жени би довело до спиране или намаляване на кърмата.

# 461
Аз съм кърмила под режим, заради мноооого поспаливо бебе. И кърмя 9 месеца вече. Имала съм проблеми с намаляне на кърмата около 5тия месец и то беше около идването на цикъла. Мисля че тук във форума имаше още 2-3 момичета с поспаливо бебе. Мисля, че всяко бебе е много индивидуално както и за всяка жена.

# 462
Тук е кърмаческата тема. Официална препоръка е да се храни бебе на поискване, да се буди поспаливо бебе не е равно на да се храни под режим през деня и да му се отказва мляко през нощта.
Всеки има право на избор. Но тук съвет бебето да се държи гладно нощем и да се чака да станат 3 часа, няма да получи никой.
И не става дума за индивидуалност, а за биологичен процес - лактация. Тя се стимулира от подадените сигнали от бебето. Когато такива не може да поддаде, защото мама е решила, че е часовник, резултатът е обикновено един и същ - приключване на кърменето.
Има достатъчно литература по темата за кърмене на поискване, който има желание, да я прочете.
Изказаха се и двете страни, нека не спамим темата излишно. Тя е за съвети, въпроси и отговори. А не за и против кърменето на поискване. Ако желаете подобно обсъждане - в друга тема.

# 463
Аз моето бебе не съм го оставяла нощем или денем да реве от глад, тя просто спеше и топ да беше гръмнал нямаше да я събуди. Нито съм повдигила въпроса за и против режим или кърмене на поискване. Аз също съм чела по време на бремеността за кърменото на поискване. Така че не давайте заключения без да сте били в дадена ситуация. Само аз си знам какви усилия съм полагала да я събудя и да накарам да засуче!!!
И е кърмаческа тема за подкрепа и обмяна на опит, а не кой колко е изчел.
Има една поговорка: "Питай патило, не питай старило."

# 464
Момичета аз пак с моите венци Sad, направо ми писна. От един мъдрец получих ужасно възпаление и всички зъболекари ми казват, че са възпалени и до толкова, никой нищо не препоръчва защото кърмя. Мога ли да пия аугмент 1000 или 875мг. Знам, че е широко спектърен и преди време бях го пила с тази цел. Иначе жабуря с разни води, лайка, невен, мажа с гелчета уж за възпаление но ефект никакъв Sad, само ми пожълтяха зъбите, даже и ми почистиха ЗЪбният камък преди месец.

Общи условия

Активация на акаунт