Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 21

• 21 825
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Нормално е да ака след всяко хранене. По спомен едва към 3 месец синът ми разреди аканията.

# 541
съни кид, за предлагането и на двете гърди да добавя, че с напредване на времето ще се озовавате с една огромна гърда и една малка, което не е комфортно и за вас 😉
елзи, моето бебе беше със сълзящи рани като беше на месец. Педиатърът ми изписа противогъбично (клотримазол) веднъж дневно и през другото време судокрем. Оправи се за седмица.
За акането, акаше по 7-8 пъти на ден редичко, до към 4-5 месец акаше по 4-5 пъти на ден. Нормално е

# 542
Здравейте...имам следния въпрос. Кърмата освен да се капе в очичките на бебе с проблем , става ли за голям човек също да се капе?

# 543
За мокрите кърпи - аз съм много доволна от едни water wipes, дават ги че са 99% вода и капка плодов екстракт. Наистина нямат аромати и са доста воднисти. Когато ми се налага да ползвам кърпички, а не мога да измия действам с тях.

# 544
  • София
Здравейте...имам следния въпрос. Кърмата освен да се капе в очичките на бебе с проблем , става ли за голям човек също да се капе?

И за бебе не е много ок да се капе в очите. Ако има бактериален растеж, то лактозата (вид захар) в кърмата смао ще подхрани бактериите и ще стане мазало. Не бих препоръчала капането на кърма в различни отверстия, освен в устата на детето.

# 545
  • над кукувичето гнездо
Да не говорим за редица вируси, предаващи се чрез кърмата...

# 546
Благодаря момичета. Явно ще е така и ще си ака. И при кожен бяхме, нищо страшно не било. Да мажа хубаво с бепантен. Да спра тридерма и само бепантен и веднъж на ден судокрем. Ако не се оправя, пак ще идем.  Имам цикатридина спрей, дали е подходящо за толкова малко бебе?

# 547
  • Варна
Момичета, по колко лецитин се пие за отпушване на запушен канал? Имам блистер. Гърдата ми е камък в областта до мишницата. Правя масажи под душа, слагам бебе приоритетно на тази гърда. Така е от 2-3 дни. Днес мъжа ми каза, че мястото, където е твърдо е зачервено. Нямам смелост за "номера"  с иглата, признавам. Ще влизам под душа с помпата по-късно. Има някакво омекване след като посуче от гърдата, но не напълно. Ще пробвам да доизпразня с помпата след като бебчо приключи. Но все пак по колко лецитин се пие? Simple Smile

# 548
3 пъти по 2 се пие. Пробвай с кърпа да отстраниш блистера, щом те е страх със стерилна игла. Отпушването ще мине, ако се отстрани блистера, та ако продължат така нещата, пробвай и с игла. Няма нищо страшно,няма да се дупчиш, а само леко ще надигнеш, отлепиш блистера. Успех!

# 549
  • Варна
Благодаря, ще пробвам с кърпа! Определено ще ми е нужен...

# 550
  • София
Мами, аз съм с температура 38,5 градуса. Мога да си кърмя и да пия Парацетамол, нали?!
За подсичането са ми казвали, че Лансинох за гърди върши чудеса. Не съм пробвала, каката я оправях с маз Бепантен. С нея правех много блистери и само иглата ме оправяше.

# 551
Можеш и парацетамол, и нурофен. Да се оправяш бързо 💐

# 552
  • София
Офф, и аз в кюпа със (поредното) запушване. Кофтито този път е, че е отдолу на гърдата, почти на самата гънка.   Уж не усещам бучка, ама ме боли зверски. Дано се оправи до събота, че ни предстои пътуване в чужбина, а хич не искам да мъкнат и помпа...

# 553
и аз съм с температура , която от няколко часа варира между 37.1 и 37.2 , нищо не съм пила още , чудя се да пия ли или да изчакам....

# 554
За мен това не е температура и няма смисъл от температуропонижаващи лекарства към момента.

Общи условия

Активация на акаунт