Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 21

• 21 810
  • 752
  •   2
Отговори
# 600
Може да разреждате постепенно цеденето. За около цикъл е възможно да се промени вкуса на кърмата и да понамалее малко, но след това се оправя. За всеки случай си пазете малко замразена кърма докато видите как ще е при вас, защото може и да няма промяна, не е задължително.

# 601
Чебурита, честитоооо!!! Усещането е все едно имаш супер сила, нали? 🥰
За цикъла не знам, тъй като още не ми е дошъл, но за другото като те чета и все едно аз съм го писала преди 6 месеца това 😊.
Постепенно намали цеденето, за да се регулира количеството, както те е посъветвала Електра. Аз спрях рязко и се борих цял месец със запушвания после. Кърмата ще намалее и ще се регулира по детенце, все пак не ти трябва излишна кърма 😉
Браво, ей така ми става хубаво на душата като прочета за успешно махната добавка 😊 всичко се случва с упоритост и постоянство!

# 602
Здравейте, мами,
Аз съм с първо новородено бебе на 17 дни.
Искам да попитам за позите с кърмене - опитвам се да спазвам препоръките, четох много, изгледах всички клипчета, които намерих за правилна поза. Бебето уж застава правилно с прилепена брадичка и отпушено носле, обаче аз пак чувствам дискомфорт, който в края на кърменето преминава в болка.
Има ли други по-опитни в кърменето, които са в същата ситуация или аз не правя нещата както трябва?

# 603
Caroline, устничките като на “рибка” ли са обхванали ареолата?
Защо не извикаш консултант да погледне и корегира позата ако е необходимо? Също консултантите най-добре ще ти кажат ако бебенце е с къса юздичка - до колкото знам това причинява болка.
Сигурно го знаеш, но зърното трябва да сочи нагоре и да опира нослето. Така ще накараш бебенце да отвори широко устата, за да засуче правилно. Не го мисли толкова нослето да не е опряно, няма да си спре въздуха 😉 важното е зърното да попада зад твърдата част на небцето.

# 604
Fluffy Fluff, така е 🤗, усещането е страхотно, направо още не мога да повярвам, но съм много, много щаслива! На мен сякаш ми се иска да си заделя малко замразена кърма за всеки случай 😅, та може би още малко ще цедя преди постепенно да спра.
Благодаря, на всички вас, момичета, които пишете и помагате! Ако не бяхте вие, нямаше да се справя. 😘❤

# 605
Чебурита, замрази малко кърма и пробвай бебенце дали ще я пие, защото замразената кърма има различен вкус и някои бебета я отказват. Така де, да не цедиш залудо 😉

# 606
Колко време е нужно да мине, за да се изчисти кърмата от влиянието на храните/напитките, които сме поели?

# 607
За алкохола има информация в първия пост. Кафе  е проблем да се пие и не е нужно да се спазва интервал. Храни не би трябвало да пречат на кърменето

# 608
Наистина е страхотна темата, жалко, че я открих впоследствие. Предполагам, че много по-бързо и с много по-малко притеснения щях да си реша проблемите в началото вместо да драпам сама Simple Smile

# 609
Колко време след като си пил кафе е необходимо да се изчака преди да се кърми. Питам информативно, защото аз изчаквам около 4-5 часа. Достатъчно ли е?

# 610
Кафето се усвоява бързо съответно и в кърмата преминават "възбуждащите" му съставки. Изчакай 2-3 часа. Може да видиш и как ще реагира бебето. Аз спрях да го мисля след 10-11 месеца. И все пак в внимавам да не пия близо до времето за приспиване. Сутрин едно на закуска 7-30 или едно около 10 ч... Това са ми греховете.

# 611
Аз пия по 2 кафета (късо еспресо), често второто е вечер в 18-19 и въобще не забелязвам да се отразява на бебето. Даже напоследък около 19-20 си прави дрямка и в 22,30 се приспива с кърмене. До колкото знам по 1-2 кафета са позволени, като минимален процент от кофеинът преминава в кърмата.

# 612
Много харесвам тази картинка за кафето. Аз си пия по едно лате на ден, което съдържа един шот еспресо. Понякога пия и второ, не съм забелязала на малкия да му пречи.

# 613
Хубава статия по тематаhttps://www.healthline.com/nutrition/caffeine-and-breastfeeding#bottom-line
Флъфи, да я сложа в първи пост следващия път?

# 614
Много харесвам тази картинка за кафето. Аз си пия по едно лате на ден, което съдържа един шот еспресо. Понякога пия и второ, не съм забелязала на малкия да му пречи.

Кажи го на дъщеря ми, която не заспива след като пия кафе, чак вечерта...
Та или безкофеиново ...или бира Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт