Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 21

• 21 682
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Здравейте, имам 3 деца, кърмени са, но номер 3 ме изненада от втори месец с големи нощни паузи от 8часа. В резултат се притеснявам пре деня дали яде достатъчно. Пак ли се следва бебето(храним се на поискване) или трябва да започнем режим на хранене?
От изписването до сега е наддал 2кг и 600. В средата на пътвия месец започна понякога да пропуска едно нощно хранене. От няколко дни пропуска по две хранения. Яде към 10и после към 5-6се буди за ядене.
Как да процедирам през деня?

Искрено ти завиждам! Аз си мечтая за нощна пауза по-дълга от два часа. Според мен много добре си наддава детето, което значи, че през деня си хапва достатъчно. Друг е въпросът как тази дълга нощна пауза би се отразила на лактацията, но ти си имаш кърмене в 5-6 часа, така че едва ли е проблем. Все пак да кажат по-вещите мами, аз не съм много критерий Wink

# 691
Някой налагало ли му се е родижил да приема на листовката  пише че се  препоръчва за кърмачки.

# 692
Да ви се оплача, направих някакъв много бърз мастит. Нощес устих болка, до сутринта ме втресе, а в 8:30 вече бях с 39 градуса температура. Ние сме от 10-тина дена при майка ми и така храни дребното,че не иска мляко по цял ден. Аз започнах сутринта лецитин и антибиотик.

# 693
Да ви се оплача, направих някакъв много бърз мастит. Нощес устих болка, до сутринта ме втресе, а в 8:30 вече бях с 39 градуса температура. Ние сме от 10-тина дена при майка ми и така храни дребното,че не иска мляко по цял ден. Аз започнах сутринта лецитин и антибиотик.
И как така го храни?

# 694
  • София
Ваня А. вероятно е имала предвид, че бабата храни детето с човешка храна. Доколкото си спомням, бебето на Ваня е над годинка вече. Wink

# 695
Ваня А. вероятно е имала предвид, че бабата храни детето с човешка храна. Доколкото си спомням, бебето на Ваня е над годинка вече. Wink
И аз така си помислих, но пък и да има кърма за мастит, браво браво !

# 696
Да, за, с човешка храна. Има кърма, тя е па 3 дневни кърмения и безброй нощни. Денем кърменето е само преди сън. При мен от време на време намалява количеството, но после пак се увеличава много. Има нещо сбъркано.  През деня не искаше да яде, вечерта малко и през нощта усетих, че е станал гаф.

# 697
Като се прибера в другото къщи е същото, бебето ще експлодира Joy
Да се оправяш! Как си сега?

# 698
Някой налагало ли му се е родижил да приема на листовката  пише че се  препоръчва за кърмачки.
Пише на листовката, че минава в кърмата съставките. Не може да се пие и аз имах проблем, моята зъболекарка ми каза, че този антибиотик не може да се пие от кърмачки!!! Аз пък на своя глава пих АУГМЕНТИН без да й кажа и венците ми са по добре.

# 699
  • София
Здравейте, имам 3 деца, кърмени са, но номер 3 ме изненада от втори месец с големи нощни паузи от 8часа. В резултат се притеснявам пре деня дали яде достатъчно. Пак ли се следва бебето(храним се на поискване) или трябва да започнем режим на хранене?
От изписването до сега е наддал 2кг и 600. В средата на пътвия месец започна понякога да пропуска едно нощно хранене. От няколко дни пропуска по две хранения. Яде към 10и после към 5-6се буди за ядене.
Как да процедирам през деня?

Искрено ти завиждам! Аз си мечтая за нощна пауза по-дълга от два часа. Според мен много добре си наддава детето, което значи, че през деня си хапва достатъчно. Друг е въпросът как тази дълга нощна пауза би се отразила на лактацията, но ти си имаш кърмене в 5-6 часа, така че едва ли е проблем. Все пак да кажат по-вещите мами, аз не съм много критерий Wink
Тазбирам те, но нямам гаранция че в есин момент няма да обърне нещата. Каката така на 6 месеца, след като си имаше изграден твърд режим (сама си го направи), като започна едни нощни ревове през 1час,бях като парцал и накрая не издържах и в нащо легло, така поне само давах гърда и аз заспивах. После чак на 5г започна да спи по цяла нощ, до тогава с много будения и търсене на мама. Номер две, на около 2г спря да ме търси нощем и да спи по цяла нощ, преди това даже и отбит, вечер ме търсеше и се будеше.
Та не знам номер три дали няма да ме изненада, но перфектно те разбирам, за какво мечтаеш.

# 700
Момичета, с ужасен стомашен вирус съм. Каквото и да пия го повр...м. Cry А на всичкото отгоре имам температура и гърдите са ми напрегнати и парят. Не се успокояват дори след кърмене. Възможно ли е причината за това им състояние да е температурата, а не запушване? За година и два месеца никога  не съм имала напрегнати гърди след кърмене и се чудя сега защо става така.

# 701
Амфибия, по-добре съм, вчера цял ден поддържат температура до 38 градуса, днес след втория прием на антибиотиса нямам. Гърдата е празна, само запушения канал е пълен и много ме боли. Детето не иска до суче там, защото е празно.
Ая, всички антибиотици преминават в кърмата, въпроса е да се избират сравнително безвредни, например пенецилини(какъвто е аугментина), цефалоспорини и в по-краен случай макролиди.
Диди, не мисля че е от вируса и температурата. Цедете по малко, за да не стане гаф.

# 702
Ваня стискам палци бързо да минава.

Понеже по горе стана въпрос за дечица, които търсят мама през нощта, според мен няма връзка с кърменето. Имам познати, които не са кърмили изобщо не само през нощта и децата още не могат да спят сами. Аз самата напоследък много чета, защото искам вече да си спя Simple Smile моето бебе се буди, но като й дам да суче през нощта суква точно 2 пъти колкото да не ме обиди.... Но то никога не е гладно.... Simple Smile)))

# 703
Здравейте момичета, вчера забелязах че лявата ми гърда е зачервена и установих, че там има бучка, но не усещам болка. Това запушен млечен канал ли е според вас? Понеже чета че обикновено е придружена със страшни болки се усъмних да не е нещо друго.

# 704
Вероятно е запушено. Странно е, че не боли, но ако има бучка следете я, процедирайте като за запушване и ако нищо не се промени идете на ехомамография да го погледнат.

Общи условия

Активация на акаунт