НОЕМВРИйки 2019 - тема 4

• 23 369
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Уф ,този целулит Cry Голяма мъка ми е -мисля, че сэм се оцелулитила и разплула доволно,нищо че на кг е почти никаква разлика и мъжо вика ,че се филмирам .Но се чувствам доволно разтечена и размазана като пастет .
Температурите тука-38 е ,не вярвам на прогнозите ....

И преди съм казвала, че с първата бременност към 5-6-ти месец бях с над 10 кила отгоре и 3 размера по спомен.Нататък качвах по-малко,но не съм се ограничавала,както и сега.От опит знам че кг ,особено 'пресни'се свалят лесно ,особено ако си мотивиран. За 'стари'кг трябва повече време и по-трудно се задържат.Против съм храненето за двама или трима,а също така съм против и диети в този период ,освен ако здравословното състояние не го налага.Подувам се обаче ,но много солено ям ,така че на себе си трябва да се сърдя.

За стриите -незнам до колко е от много кг качени бързо или кожа.Майка ми с мен е била 20+,не помни колко точно ,а няма стрии.Моя приятелка ,много слаба също качваше много и с двете дечица,пак над 20,сега по бански е все едно никога не е раждала.Аз съм си със стрии от преди ,пък не е е да съм била пълна .От моя спорт се натоварват много прасци и бедра ,та прасците ми се нацепиха от мускул ,хах Joy Imp Кофти кожа явно.

За здравна политика и заведения изобщо не ми се говори.В София бях спокойна,но тук,даже родилното отделение работи по половин месец ....Е това ако не е дискриминация ....

# 631
Лейди, сигурно искат да промотират естествено раждане вкъщи без медицинска намеса. Казват, че на запад е модерно 😁
А ограничението "ще преглеждаме безплатно само софиянци" ми е интересно как ще го приложат. Половин София не са си сменили постоянния адрес и формално се водят, че живеят в провинцията. Доколкото знам, само искат да се запишеш предварително. И като изчерпят часовете, свършва.

# 632
Моята логика е следната: ако нямам оплаквания никакви, бременността ми върви спокойно, усещам си движенията на бебето, нямам контракции, крампи, високо/ниско кръвно или съмнения за ГД, то защо да ходя на още излишни прегледи? Бременността протича нормално, минаваме си стандартните прегледи и си живеем спокойни. Иначе съзнанието ни свиква с мисълта, че постоянно сме по доктори, то значи нещо не ни е наред... Но такава съм аз, не обичам излишен стрес.
Сега за килограмите, започнах всяка сутрин като се гледам в огледалото да си казвам, че нося живот, че важното е бебето и аз да сме здрави, после каквото има ще те сваля. Че ако тръгна да мисля за себе си като за баба Цоцолана и депресията ми е в кърпа вързана 😂😂😂
Края на август мислим да направим една почивка в Китен на любимия ми плаж Атлиман, миналата година три пъти водих детето там и си го обичаме много. Макар че гледам снимки сега толко много хора има, но ти надявам края на август вече да е по-спокойно.
Набелязала съм и една по малко популярна дестинация, в района на Габрово, комплекс Горска Резиденция Бедуин. Мястото изглежда уникално и много ми харесва, че собственика - младо момче, сам всичко си е построил с двете ръце от естествени материали, та ще идем да видим и там. Също и Лифт Сопот, две години подред ходим и там и много им харесвам джелатото, всичко от домашни продукти ❤ Тая година само ще си спестя разходката с лифта 😂😂😂

За стриите, с първата бременност качих почти 40кг и нямах една стрия. Ген ли е не знам, а познавам слаби момичета, които се покриха навсякъде със стрии. Но пък целулит да ви кажа - доволно имам 😂
Сега ще гледам бански да взема, с който да се чувствам добре, много обичам половинки и да се пека, но сега ще пропусна 😂

# 633
  • Благоевград
На мен не ми пука дали имам целулит или стрии, ама наистина не ми пука  Laughing
Още от пубертета имам стрии отстрани на паласките, по дупето, по бедрата, гърдите и някак не се впечатлявам особено, че ще имам и по корема. Не съм някаква яка мадама да показвам плочки, така че за мен е по-важно, че стигнахме до тук. Доста ме сърби корема иначе, което е нормално и най-вероятно ще се нацепя.
Преди много време прочетох една мисъл на актрисата Салма Хейек, която казва за стриите следното: "Не ми пука, че съм нацепена. В момента изглеждам като тигрица, дарила живот. Стриите ми напомнят, че имам най-безценното нещо на света - детето ми". Нещо такова беше по спомен.
Ползвам единствено душ гел на Дав, най-базовия, къпя се всеки ден с него, не пропускам, струва ми се, че ми се отразява добре, ако не за стрии, поне на лактите ме омекоти кожата и нямам никакъв проблем, а обикновено там ми е най-проблемната кожа.

Не помня кой ме питаше за докторите в частната болница в Благоевград - не съм много запозната лично, познавам само доктор Малчев, защото ме е оперирал преди време и като съм била в стимулации, съм ходила при него на преглед. Не мога да кажа как е за раждане, но съм чувала, че прави само секцио. Баракова и Попова са тези с естествените раждания, но моя приятелка ражда естествено при Баракова, мъчи я 16 часа за естествено раждане, не видяла, че детето не е застанало с главата надолу, а с вратлето към шииката и накрая спешно секцио. За Попова чувам добри отзиви, млада е, скоро се наложи да ходя при нея за спешен преглед, доста е внимателна. До колкото знам, Динов също ходи там, присъства на раждания.

Аз да се "оплача" - от неделя имам странно бяло течение в много голямо количество. Като казвам странно, то не е странно като вид, мирис и т.н., но е много голямо количество. Знам, че в тази седмица секрецията се увеличава, ама чак пък толкова  newsm78 Чух се с докторката, че преди 2 седмици се наложи да пия антибиотик заради бъбречна криза, но нямах оплаквания, след това ми се появи неразположението. Особено като полежа повечко и после отида до тоалетната, тогава е доста и сутрин като стана. На 17 съм на консултация при новата докторка, ще й обясня и ще я помоля да ми вземе микробиология, а междувременно моята ми каза да взема Гиназол. Утре ще го поставя вечерта, за да може до понеделник да се изчисти.

Иначе бебето си ме радва, подритва си ме, при това болезнено, и то в шийката на матката, ама да не ви казвам с какъв кеф го прави точно там  Laughing И като му се скарам да спре и да се завърти, че ме боли, тогава ме рита още по-силно  Laughing Laughing Laughing После не били разбирали, да беее, всичко си разбират  Laughing Приятелка ми каза като ме ритне така, да го сръчкам да види хубаво ли е  Laughing Laughing Laughing

# 634
  • София
Дами, за какво гледате когато избирате количка?
Прави ми впечатление голямата разлика в цените, но не разбирам какво да търся за количка с добро качество. Какви неща е хубаво да има и за какво да внимавам, когато избирам Thinking

# 635
Тина, да ти кажа за течението може да идва и от антибиотика, който си пила. Почни да взимаш хубав  пробиотик.

# 636
Аз днес имах страшни болки под ребрата от дясно от към гърба. АГ каза да пия 2 ношпа и ако не ме отпусне да отивам в болницата е отпусна ме но се приреснявам да не е бъбрек и утре ще си пусна урина и кръв дано не ме заболи пак до тогава. Ако има нещо сериозно (надявам се да няма) почивката ни отпада ..

# 637
Аз съм 21+3 с близнаци и до тук съм 5.5кг нагоре (само на корем и цици) 😉. Хапвам си без да се ограничавам и почти нямам движение. Явно организма ми е такъв. Започнах от 50кг.
И аз съм така. Започнах от 51 и съм + 5кг. Освен по-големи гърди и корем, имам и по-голямо дупенце 😁

# 638
Момичета някой знае ли подходящо нещо с което може да напръскаме в апартамента срещу паяци и хлебарки, сега докато съм бременна?

# 639
Дами, за какво гледате когато избирате количка?
Всеки има собствени критерии. За мен е много важно да е лека на кг, да се сгъва/разгъва с една ръка, да не заема място, да има амортисьори, да се бута леко и лесно по всякакви терени.

За някои жени е важно да има голям кош, за да пазаруват и да слагат всичко там. Други живеят в кооперация с малък асансьор и водещото е да влиза в асансьора или са с малка кола и да се побира в багажника.

Помисли за теб какво е важно и на тази база търси количка.

cats7, викнете фирма. Те ползват препарати безвредни за нас топлокръвните и веднага след пръскането може да се ползва всичко. Освен това ефективността им е 1 година.

Polly,точно като бъбреци ми звучи. Стидкам палци бързо да те отпусне!

# 640
Аз количката исках да е лека, да не е с помпащи гуми, да е височка горе-долу и кошовете ѝ да не са на две педи от земята, че има и такива...
След оглед се спрях на Чиполино Малта. Много ми хареса. Ще си я поръчвам днес, та скоро ще е при мен и ще мога да дам отзиви.
Около 10 кг. е с кошовете. Рамата е 6 кг. и малко с колелата, зимния е около 4 кг, летния и той там някъде.

Мен взе да ме понаболява вече тук-там. Я кръст, я корем, но не като при ПМС, а по-скоро мускулно... Краката много взеха да ме болят като походя малко повечко.... Абе, личи си, че наближава последния триместър....

Бабата снощи усети госпожицата като рита. Беше много щедра от към ритници вчера. Само баща си не иска да рита. Сложи ли си той ръката на корема... Край. Всичко спира. Grinning Вече си я усещам не само ниско долу, но и над пъпа.

Утре ни е и сватбата, скромна де, с 30 човека само, ама ми е притеснено и изморено вече, че цяла седмица тичахме по задачи.... Да минава и утрешния ден и да дишам спокойно вече Grinning

# 641
Мами къде усещате бебчо ? От всички страни на корема ли ? Аз почти само в дясната страна примерно . Дали е нормално само от едната ?

# 642
Mmoira рита ме навсякъде,но и мен най-вече от дясната страна.Мисля,че щом си ги усещаме всичко е наред и няма нужда да се притесняваме излишно.

# 643
Лили,пожелавам ви вълшебна сватба и много любов и разбирателство Heart
Миналата година с мъжо се женихме по 'цивилни' дрехи с горе долу същият брой гости и беше прекрасно (втори брак ми е),изобщо не съжалявам че бяхме само най-близките .

mmoira, преди усещах бебчето повече отляво и ниско долу,сега е различно.И към пъпа стига .Има дни ,когато шава много активно и дни,когато по-рядко го усещам .Гледам да не се притеснявам излишно,знам че е нормално в този период.Но определено го усещам по-отчетливо отколкото щерката,явно заради плацентата (сега задна,преди предна).

# 644
Лили вълшебен сватбен ден и много емоции ти пожелавам!
Аз бебо го усещам ниско долу в дясно.

Общи условия

Активация на акаунт