НОЕМВРИйки 2019 - тема 4

• 23 370
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
Не очаквах че толкова много от нас имат ИР и опасения за ГД. И аз пазя диета и като хапна нещо което не трябва и това е главно диня се чувствам супер вуновна. Иначе бял хляб,сладко нямам спомен от кога не съм хапвала.

# 616

Като цяло моето мнение (моля никой да не се засяга, не целя обида) е, че в Бг доста се стресират бъдещите родилки. Прегледи, пари се дават, търси се все специалист, ФМ (първа, втора, трета), дай още пари, в огромна част това се е превърнало в бизнес. Тревогите, които ви хвърлят наблюдаващите ви направо ми се виждат големи и излишни, нещо елементарно като да влезеш 10мин в морето се превръща в проблем и се дава забрана.

Ивче, да ти кажа, според мен не лекарите ни наплашват, а четенето по форуми и интернет... Освен това, навсякъде се тръби, че забременяването след 35 е трудно и рисково и ето ти психозата. Аз например, дотук съм оставила за прегледи, изследвания, лекарства и добавки, в това число и всичко покрай биохимичната бременност януари месец, колкото за две раждания в частна болница. (Имам приложение, в което от година си въвеждам всички разходи и има статистика по пера). Покрай многото инфо във форума, си пускам какви ли не изследвания, наумила съм си, че на всеки две седмици минимум трябва да се следи кръвотока и те така. Уж, да мога да реагирам своевременно, ако нещо се влоши. А има жени, които се следят само по Здравна каса без да дават торба пари и карат спокойни бременности без да се притесняват и да го мислят много. Иска ми се да съм от тях, да забравя, че съм бременна, но на... "заразена" съм вече... Иска ми се да можех да върна времето назад и да не се бях шашкала толкова след биохимичната, да не бях забивала в едни конкретни подфоруми, да не бях чела за тромбофилия и т.н. Опитвам се да не се филмирам толкова, затова и се съгласих да дойдем го Гърция... Понякога ми се получава, понякога не. По разходите в края на месеца се вижда най-добре дали съм успяла...

# 617
Абсолютно съм съгласна с Dark Chocolate,защото и при мен е така... Моята АГ нито веднъж не ме е стресирала, дори като в началото имах отлепване, дори като се установи, че не усвоявам фолиевата която пиех тогава вече 3 месеца.. Четенето на някои теми и филмирането веднъж ми докараха нервна криза /4 месец началото бях/ и бешв много страшно. От тогава съм си забранила да чета конректни теми и се старая да мисля само позитивно. 🍀

# 618
  • Наблизо
И аз спрях да чета и да се филмирам от конкретни теми.

Ва начлото бях изперкала тотално - и с храната и с всичко.Сега се старая да не го мисля.Моля се само да родя здраво детенце и нищо друго не ми е важно.Правя задължителните неща,успокоявам се че сме на 30 години -тоест се водим млади,и така.
Като го усещам как рита - ми е много по-спокойно.

# 619
Мила, то сега баш им е времето на целолитните дъна да "работят". След раждането се прибират и вече има смисъл да се говори за стягане. Сега работата на тялото е да се разтяга и да става меко.

River, а дестинация с интересни места за посещение? Ние такава сме си избрали. След плажа до максимум 10-10:30 отиваме да се изкъпем в хотела и да се преоблечем, обядваме и хващаме графика (кокто сега почвам да изготвям). Следобеда ще се връщаме пак за малко преди вечерята. В хотела, хем сме с дете, се прибираме само вечер да спим.

Друг вариант е ММЦ-то. Бунгалата са в гора, а отсреща е плажа. Като ти стане жега, отиваш на дебела сянка. Или отседнете в/около Бургас и Варна. През деня има много места с климатик и какво да се прави и разглежда. Има сенчести паркове да се скриете от жегите.
Но смяната на обстановката и климата си е почивка и разнообразие. А графикът винаги може да се намести.

# 620
А аз си мисля, че по-добре 10 излишни прегледа, отколкото да се изпусне нещо. Аз карам лека бременност (като се абстрахираме от килограмите лекарства),  но никога няма гаранция. Та се следя често. Така имам и смелост да водя нормалния си начин на живот.

# 621
Моята майка обича да казва "Едно време нямаше такива неща всеки месец изследвания и ехографи само да се шашкате", но сестра ми с право си каза един път - едно време нито храната им е била бъкана с глупости, нито въздуха е бил толкова замърсен да не говорим за водата. Не знам колко от вас са на ясно с това колко гинекологични проблеми имат огромна част от жените днес вследствие на тези фактори храна/въздух/вода и не само. Лекарите се презастраховат защото ако нещо се случи ще е заради това че те не са дали правилно инфо. Има вероятност да се заразите с много неща от морето не само като сте бременни. До колкото знам по време на бременността сме предразположени към гъбички и инфекции и без море и басейн така че всеки сам решава, шанс има и да хванеш нещо и да те пропусне също.

# 622
Съгласна съм с Дарк. Уж гледам да не се филмирам много, обаче, четейки какви проблеми имат много мамита, това определено ми се отразява и почвам да се самонавивам понякога. Но като цяло съм спокойна и приемам, че повечето неща, които ми се случват сега са нормални. Например, вчера АГ-то ме питаше как съм и да се оплача от нещо. Казвам му “добре съм си”. Питаше ме дали имам крампи/схващания. Казах му, че имам през нощта, но не ми пречат. Приемам го за естествено. Каза, че ще ми изпише магнезий. Обясних му, че не ми пречат и ако не е необходимо предпочитам да не пия нищо. Но пък той каза, че тези крампи са знак, че магнезият ми намалява и може да получа контракции, което не било добре. Та се съгласих. Идеята ми след това дълго обяснение е, че трябва всички да го караме по-спокойно и да не се шашкаме от всеки сърбеж, боцкане, пощипване и т.н., но пък от друга страна е добре и да споделяте дори и малките неща, които ви се случват, дори и вас самите да не ви смущават (както в моя случай) Simple Smile

# 623
 Pampers,  обяснението за целулита и мекотата не звучи обнадеждаващо ама си е точно така, природа 😄 Знам, че целулитът по време на бременност е по хормонални причини.  

Иначе дори в моята книга за бременността има раздел накрая за най-различни рискови състояния и дори загуба на бебе по време на бременност или раждане и в началото на книгата пише изрично да не се чете този раздел, ако не сме изпаднали в такава ситуация. От една страна информацията помага, от друга - твърде многото информация при някои хора отключва ненужни тревоги. Имайте предвид, че средната възраст на родилките в днешно време в сравнение с миналото е доста по-напреднала, така че и това донякъде обяснява проблемите. Разбира се, повече години не означва непременно повече проблеми. Само в някои случаи е така. Според мен в идеалния случай трябва да намерим кадърен гинеколог, който ни следи и на когото имаме пълно доверие. От там нататък той преценява от какви изследвания има нужда и от какви - не.

# 624
Абе да ви кажа не е само от годините аз съм на 21 и имам мои познати които вече са се сблъскали с проблеми от рода на поликистоза. Сестра ми беше на 23 като започнаха опитите сега на 27 и все още чакаме новина за бебче. Изобщо не говорим за възраст все повече млади жени имат проблеми. Не казвам че е лошо да забременееш след 30 или да родиш, но не напразно се препоръчва да е по - рано за да се избегнат евентуални проблеми като няма гаранция че ако си на 20 няма да ги имаш все пак.

Аз 3ти ден съм ужасни болки в кръста и гърба особенно в дясно. Нито да стоиш прав нито седнал.. тези които трябва да лежат им съчувствам полудях за 1 ден.

Иначе за филмирането с този интернет всички си търсим симптомите и се стресираме излишно и аз също от много четене се бях вкарала във филма 1 път. Вече не чета такива неща.

# 625
  • Наблизо
А на мен въобще не ми пука от целулит,стрии си имам от преди,само гледам да не се появат много нови,но и да се появят здраве да е.
Изобщо естетическия аспект съм го оставила след раждането,гледам да съм спокойна,да с ехраня добре и да се пазя и да почивам.Не стига,че на работа ще трябва да ходя още 2 месеца,ами и задупето ми ще мисля хаха.На преден план ми е детето,само здравичко да е.

Като говерхме за здравни специалисти,много се ядосах в темата с оплакванията - една жена иска да прави някакъв си там тест на дъщеря си и постнаха информация,че в еди коя си УМБАЛ било безплатно,но забележете само за софианци.Е може ли такава дискриминация??

# 626
Beautiful, дискриминация е, но ако го направят безплатно за всички,  ще се втурне натам цяла България и ще трябва да го направят платено, защото няма как да се обслужат например 2000 пациента. Така пак ще има дискриминация, но на финансов принцип.

# 627
  • Наблизо
А защо не може да е в цяла България?И какво като се юрнат,не изглежда изследвание,което масово се прави?
За мен като цяло е ужасно това да не можешда се лекуваш защото или нямаш достатъчно пари,или не живееш на правилното място И нямаш достатъчно пари.
Ние сме в едно село,но ако утре реша да раждам в Мюнхен,ще ми излезе толкова,колкото в съседното село..

# 628
Бюти, незнам за какво точно става въпрос и не мога да го коментирам. Такава ни е здравната политика явно, бюджетът по здравна каса...Но е излишно да сравняваме България с Германия и която и да е друга държава. В България разликата между столица и провинция е огромна, което е характерно за по—бедните държави. В повечето западни държави не е така и столицата не ти дава особени преимущества, дори често е обратното. Болниците в София и Сливен например не са на същото ниво, както и много други неща. Темата е обширна.

# 629
  • Наблизо
Тъжно ми е поради тази причина.

Общи условия

Активация на акаунт