НОЕМВРИйки 2019 - тема 4

• 23 137
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
  • Благоевград
Благодаря за помощта, момичета!  Hug Чакам включване от Дес, да каже дали е намерила, моя приятелка също има ходене до Лидъл в Люлин и ще ми звънне. Аз съм с малко по-пухкави крака и лятото не обичам рокли и поли, защото се протривам. С къси дънки ми е най-комфортно.

Аз пих Дуфастон до към 12 г.с. плюс вагинално... забравих му името  Laughing  Когато ми се е налагало да пия Дуфастон, за да ми дойде цикъла, обикновено ми го изписваха 2х1 за 10 дни - еми няма такова задържане на течности, подпухналост и чудесии. Сега - нищо! Ама съвсем нищо! Никакви странични ефекти, задържане на вода и т.н., че даже отслабнах  Laughing На пункцията бях 64. В 6 г.с. на първия преглед 63. След това стигнах до 60. Сега съм 63.500 кг. вече в 19 г.с. и 1 ден. В краката съм отслабнала, само гърдите и корема са наедрели, като с по-широчки дрехи коремът не личи толкова.

# 76
Dark_Chocolate   при кой си за втора  ФМ? Аз вчера до 3 през ноща търсих информация за всички МФ специалисти и след доста негативни отзиви за пловдивски лекари май ще се насоча към София. Исках при Янкова ( която ми следеше предната бременност), но още не не съм решила окончателно. Интересувам се тези д-ри, Янкова, Чавеева и Стратиева - колко дни предварително трябва да се записвам при тях? Защото в Пловдив ми казаха стигат 2 седмици, а за столични лекари чувам, че и един месец е малко.... и как минават прегледи при тях? има много противоречиви отзиви, някой оплаква се, че всичко минава бързо и  неинформативно, други пък са доволни.

Аз се следя в Стара Загора в Ниамед (на частно и по каса) и там ще ходя на ФМ,но решихме и в София да отидем и записах за ФМ и ФЕ в Надежда за 20 юни ,съответно при д-р Георгиев и д-р Маринов.

# 77
  • Наблизо
Здравейте!

Аз засега държа 4кг,качени до сега.Иначе на крака не съм надебеляла,но корема,гърдите и дупето са.Нося и аз бермуди и рокли с бермуди отдолу.
Вчера щях да се пребия - сандалите ми се закачиха в едно паве.Не успях да падна,но много се уплаших.Дано бебо е добре.

# 78
Деси ФМ ли ти е при Георгиев?
Dark_Chocolate   при кой си за втора  ФМ? Аз вчера до 3 през ноща търсих информация за всички МФ специалисти и след доста негативни отзиви за пловдивски лекари май ще се насоча към София. Исках при Янкова ( която ми следеше предната бременност), но още не не съм решила окончателно. Интересувам се тези д-ри, Янкова, Чавеева и Стратиева - колко дни предварително трябва да се записвам при тях? Защото в Пловдив ми казаха стигат 2 седмици, а за столични лекари чувам, че и един месец е малко.... и как минават прегледи при тях? има много противоречиви отзиви, някой оплаква се, че всичко минава бързо и  неинформативно, други пък са доволни.

Аз се следя в Стара Загора в Ниамед (на частно и по каса) и там ще ходя на ФМ,но решихме и в София да отидем и записах за ФМ и ФЕ в Надежда за 20 юни ,съответно при д-р Георгиев и д-р Маринов.

# 79
Деси ФМ ли ти е при Георгиев?

Да,ФМ е при Георгиев.

# 80
Аз се следя при доктров Сигридов в Св. Петка. Записала съм си час още след предната ФМ и е чааак за 11юли. Първия час го записах месец напред след непрестанно звънене. Много съм доволна от него - единствен той откри, че съм била бременна с тризнаци и единият е спрял да се развива, а не както всички казваха - отлепяне на едното от двете сакчета. С един прост витамин К изчистихме всички остатъци от кръв и ми промени режима от лежането, което беше задължително за задържане, на разходки. Нямам търпение да се видим пак с него и да ми успокои всички притеснения и филми Grinning

# 81
Въздушната възглавница задължително е изключена, когато има детско кошче отпред. Правило номер 1. Пише го на всички автомобили.

От твоят отговор разбирам, че возене на бебе отпред е позволено? Защото до момента бях останала с впечатлението, че в Блъгария е забранено, затова след като прочетох информацията за издърпаната седалка питам Simple Smile

То може да си пише на автомобила, но надали е произведен в България, с инструкции спрямо нашите закони.
Единственото, което казвам е, че е твърде опасно да се вози отпред дете при наличието на еърбег. Според всички стандарти за безопасност би следвало да е изключен. Иначе не съм се интересувала кое е позволено и кое не, защото не смятам да го возя отпред и без това.

За фетални специалисти, в Надежда примерно, час се записва поне месец напред.

# 82
Моя приятелка си возеше бебето отпред, просто трябва да е в обратната на движението посока, така и е доста по-спокойно вместо да е отзад и да не вижда какво се случва, мъжа и е моряк, така че тя си го водеше по консултации и насам натам...тук във Варна съм виждала, че доста така си ги возят, та мисля че със сигурност е упоменато в закона, иначе не ми се вярва някой да рискува...
"Новородените и децата до 1 г. Трябва да пътуват в седалки, които в автомобила са поставени с лице обратно на посоката на движение. Този вид седалки може да се постави както на задната, така и на предната седалка на автомобила." 

А утрогестана аз съм слагала с предната бременност, качих общо 10 кг, които после "оставих" в болницата, със сегашната бременност още не съм качила, а съм в 4тия (някакви 600 грама), но не ги броя, но внимавам какво ям, че съм с ИР и диабетици в семейството

# 83
Явно аз ще се превърна в прасе до края на бременността....
А не ям много, старая се да избягвам боклуците, ама пък сладко си похапвам. В умерени количества де.... Не знам от къде качих толкова килограми, така като гледам май аз най-много съм качила....
И хляб не ям много даже.... Ама явно....

# 84
Явно аз ще се превърна в прасе до края на бременността....
А не ям много, старая се да избягвам боклуците, ама пък сладко си похапвам. В умерени количества де.... Не знам от къде качих толкова килограми, така като гледам май аз най-много съм качила....
И хляб не ям много даже.... Ама явно....

Аз се включвам да те успокоя малко... 😁 Не си единствената хахах. Аз съм качила към 6 кг от началото. Не ям много като количество, сладко почти изобщо. От време навреме се изкушавам и хапвам повечко, но гледам да не се случва често. Напоследък и тестото също съм спряла. Тренирам около 5 пъти в седмицата (танци и фитнес) и въпреки това съм доста нагоре. Но честно казано повечето кг ги качих още във втория/третия месец. Надявам се до края да не мина горната граница (16 кг), но пък здраве да е...после ще ги сваляме 😊😋

Последна редакция: чт, 13 юни 2019, 14:38 от Juicyyy

# 85
Dark_Chocolate   при кой си за втора  ФМ? Аз вчера до 3 през ноща търсих информация за всички МФ специалисти и след доста негативни отзиви за пловдивски лекари май ще се насоча към София. Исках при Янкова ( която ми следеше предната бременност), но още не не съм решила окончателно. Интересувам се тези д-ри, Янкова, Чавеева и Стратиева - колко дни предварително трябва да се записвам при тях? Защото в Пловдив ми казаха стигат 2 седмици, а за столични лекари чувам, че и един месец е малко.... и как минават прегледи при тях? има много противоречиви отзиви, някой оплаква се, че всичко минава бързо и  неинформативно, други пък са доволни.

При първата ми бременност , си правих ФМ при Янкова , по време на прегледите не говореше , почти нищо не те пита. Но като специалист е номер 1 , само тя забеляза забавянето на растежа. Записвах 2-3 седмици предварително час при нея и винаги чаках , не смогваше с часовете. Феталните морфологии ги прави в Света Петка МЦ , а прегледи извършва в болница Лозенец .

# 86
"Новородените и децата до 1 г. Трябва да пътуват в седалки, които в автомобила са поставени с лице обратно на посоката на движение. Този вид седалки може да се постави както на задната, така и на предната седалка на автомобила." 

Zuzi90, благодаря! Simple Smile Точно същото инфо успях да докопам и с облекчение да прочета преди минути от сайта на МВР.
И аз като твоята приятелка, ще съм предимно сама в колата, няма кой да ме кара, затова отпред ще да е най-удачно Simple Smile

# 87
SilviyaG23, Янкова ми водеше брем. през 2009 година Wink много я оценявам като специалист. Но сега като не съм в Сф. и е доста проблемно да стигна до нея. А  сега чувам, че часовете се запазват минимум за 3-5 седмици.... днес и утре ще избирам между Янкова---Чавеева---Стратиева (за София) или Даскалов---Стоилов (Пловдив). И ще видим къде ще успея да се наредя.

# 88
  • Пловдив
Хайде само хубави новини да имаме в тази тема!
Всеки който си знае термина и пола на бебо да пише за да мога да добавям Wink

16.11 момченце Simple Smile

# 89
  • Благоевград
Момичета, намерихме дънки  Heart Eyes Огромни благодарности на des14  Hug Heart Eyes Много съм щастлива  Hug

Общи условия

Активация на акаунт