НОЕМВРИйки 2019 - тема 4

• 23 377
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
Има ли мами от Пловдив,много бих се радвала да споделите къде се следите и има ли група в фб Simple Smile

Има майна-мами Joy и ФБ група има Heart аз съм по ЗК на частни прегледи, и когато ми е трябвало в Селена ходя

# 151
Добър ден.
Днес това дете направо ме съсипа от ритници. Не искам да знам какво точно се случва там вътре,  понеже има шутове ту от ляво, ту от дясно. Laughing Егати акробата.
До скоро го усещах само като драскане отвътре, но сега е мега отчетливо с насилието. Бебе хулиган. Tired Face

Кажете с какво лекувате кашлица, ако някой е имал такава. За сега се сещам само за лукчета. Нещо бях настинала и обикновено винаги секретите ми преминават в гърлото и сега е ад. Ще си хвърля дроба. Преди да забременея само това ми помагаше, освен тежките сиропи. Worried

# 152
На мен ми препоръчаха Стодал за кашлицата. Проспан, доколкото разбрах, също може. Но аз бях много зле и затова минах на Стодал, иначе предния път се лекувах със сода и мед.

Последна редакция: нд, 16 юни 2019, 18:12 от Lilly_TeaRose

# 153
Бебетата вече правят средно по 200 движения в минута. Растейки все по-силно ще се усещат.

За гърло - чай с мед и лимон, лукчета, спрей невен с прополис, инхалации с физ. р-р. Бързо оздравяване!

# 154
Добър ден.
Днес това дете направо ме съсипа от ритници. Не искам да знам какво точно се случва там вътре,  понеже има шутове ту от ляво, ту от дясно. Laughing Егати акробата.
До скоро го усещах само като драскане отвътре, но сега е мега отчетливо с насилието. Бебе хулиган. Tired Face

Кажете с какво лекувате кашлица, ако някой е имал такава. За сега се сещам само за лукчета. Нещо бях настинала и обикновено винаги секретите ми преминават в гърлото и сега е ад. Ще си хвърля дроба. Преди да забременея само това ми помагаше, освен тежките сиропи. Worried

Сироп Стодал, хомеопатичните перлички Тавипек, чайове от джинджифил най-вече с мед и лимон.За съжаление при мен не помогнаха, възпали ми се и синузита и си стана бронхит .Дано се оправиш бързо!!

# 155
И при мен се възпали синузита, такава болка е, че чак очите ме болят и онази нощ не можах да спя.
Как се лекуваш? На мен ми казаха, че с нищо от аптеката не може...
Сега се мажа с една смес - брашно и ракия.... Помагало било... Наистина ме поотпусна снощи, ама да видим... 7 вечери трябва да се мажа...

# 156

И при мен се възпали синузита, такава болка е, че чак очите ме болят и онази нощ не можах да спя.
Как се лекуваш? На мен ми казаха, че с нищо от аптеката не може...
Сега се мажа с една смес - брашно и ракия.... Помагало било... Наистина ме поотпусна снощи, ама да видим... 7 вечери трябва да се мажа...

Ох,при мен не стана с физиологичен или солен разтвор,инхалации и т.н.дори  и чесън на скилидки слагах в ноздрите ,но нищо. Виброцил капки ми изписаха,обаче ме достраша да ги слагам и сополите с извинение станаха гнойни и жълто-зелени,същевременно и дробовете ми  не бяха добре,и направо антибиотик за две седмици.
Гинеколожката каза,че да си стоя с инфекция е по-лошо,и се наложи да го пия.
Ако нямаш гнойни секрети от носа ,не мисля ,че е притеснително,но ако се появят по-добре според мен да идеш на док.

# 157
Златни сте, мерси. Flowers Hibiscus

На работа ме разболяха, за съжаление. Хората не са съобразителни и си идват болни, съответно просто ще ме принудят да спра да ходя. Чак имаше сръдни, понеже други колеги им направиха забележка да си носят маски. Както и да е. Допълнително се прецаках с тоя Виетнам, на моменти беше 47 градуса. В БГ сега ми е като зима.
Чаят не помага, понеже вече е слезнало в гърдите. Аз си го усещам, всяка година едно и също, по 2 пъти. Но все пак ще посетя личната тази седмица.

# 158
Момичета на вас ди сега колко пъти са ви взимали влагилищен секрет? Има ли такива на които все още не е взиман? Аз съм на преглед на 20 и мисля да накарам доктора да ми вземе, че така като чета за бактерии и започнах сега пък това да мисля. Иначе аз от вчера съм в 18 седмица и усещам бебето много често, днес така се стреснах, бях легнала и гледах телевизия и съм се отнесла и така ме ритна, че подскочих.........

# 159
Момичета на вас ди сега колко пъти са ви взимали влагилищен секрет? Има ли такива на които все още не е взиман? Аз съм на преглед на 20 и мисля да накарам доктора да ми вземе, че така като чета за бактерии и започнах сега пък това да мисля. Иначе аз от вчера съм в 18 седмица и усещам бебето много често, днес така се стреснах, бях легнала и гледах телевизия и съм се отнесла и така ме ритна, че подскочих.........

На мен до сега веднъж в 12 г.с. и тогава ваичко беше ОК. Сега съм 18+2 и имам лек сърбеж и дискомфорт, вторник съм при АГ и ще й кажа да пуснем микробиология.

# 160
На мен при завеждането на консултация, бях в 10г.с. и лекувах гъбички...иначе и аз съм в 18та, а още не усещам бебето...нямам търпение вече..

# 161
Веднъж са ми правили микробиология,но и аз късно разбрах за бременността.

Бебето го усещам от няколко дни,значи от 18 г.с. и някой и друг ден.И то само като съм легнала.Понякога е потупване ниско,понякога около пъпа,вижда се даже,че се мести,но сложа ли ръка и спира.
Доста късно като се има впредвид,че не е първа бременност и плацентата ми е задна.

Щерката към 6-ти месец я усетих-предна плацента,пък и имах плочки.

Док ми каза,че до 20-22 г.с може да не се усети,особено при предна плацента,или просто бременната да не разбере,че това е бебенцето.

# 162
Аз усетих бебето за първи път в 17+, като тогава усещането неше като гъделичкане. Сега от 3 дена го усещам по-силно, корема ми също прави вълнички и се мърда/18+2 съм сега/. Първа бременност ми е, с предна плацента съм. Вчера го усетих мисля само веднъж, днес е по-активно. Може би всеки ден щее различно Simple Smile Усещам го най-вече като съм легнала по гръб, или сутринта докато спя 😁

# 163
И на мен веднъж ми е правена микробиология - в 12 г. с.

Бебето го усетих към 16 г. с., с предна плацента съм. Вече си го усещам много отчетливо и все по-често и на различни места. Усещам го вече като леко побутване от вътре, и с ръка на корема го усещам като шава, и се и вижда, когато се мести и ме побутва по-силно... Даже правих едно клипче за ММ да види как се личи по корема, когато шава бебето. Като мънички вълнички, а понякога само като потупване.
Нямам търпение за истиснко ритниче вече честно казано.
Иначе корема ми, при положение, че утре влизам в 20 г. с. е мнооооого мъничък.

# 164
  • Наблизо
Аз го усещам от около седмица.Не е много силно при мен,като разбъркване е.Не виждам нищо по корема.
Не са ми правили микробиология,но имам направление за урина и ще го направя другата седмица (при нас не се работи уикенда).Предписаха ми го защото много често ходя по малка нужда,но пък урина си има - не са няколко капки,като при цистита.Ще си покаже.
Ходих в четвъртък да разгледам количките,които си бях набелязала.Бях харесала Джейн,но тежи цял тон.Сибекс Балиос пък иска приставки за да се закачи коша за кола.Пак съм на стартовата линия.

Общи условия

Активация на акаунт