Паническо разстройство - 37

• 37 652
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Alinna, Вигантола е най-евтиния вариант, обаче сега е спрян, нещо бяха изтеглили партидите заради някакъв проблем, уж някой каза, че юли месец пак ще го пускат. Ако държиш веднага да го започнеш и не ти се чака питай в някоя аптека за такъв на капки, мисля, че има един на Джеймисън, но всичко друго различно от Вигантола е в пъти по-скъпо и предполагам има същия ефект.

# 91
Здравейте! От три дни съм с постоянна замаяност ,направо е плашещо  Sad Кръвно ми е добре ,такова олюляване има когато седя правя ,когато Съм легнала или в движение не е така .Застана ли права ужас ,като вляза да се къпя например се подпирам. Пак ли трябва да посетя невролога? Какво да правя ? Дали и това е ПА ,но започва от обяд до вечерта продължава докато си легна Sad

# 92
Имате ли постоянен задух, имам предвид  24/7, а не само по време на ПА.
Скоро го обсъждахме тоя задух. Всички го имаме и колкото повече му обръщаш внимание по-лошо става. Ходиш ли на работа, ангажирана ли си ? Между другото плиткото дишане може да предизвика ПА, затова гледай да се разсейваш. Бодвай едни слушалки в ушите и слушай музика, не му обръщай внимание. Временно е .

Али, харесвам си самата работата. Но пътувам ежедневно , стрес, умора. Реших че може това да е промяната, която търся. Накрая може и да си удрям главата в стената. 🤔

# 93

Аз ги спирах за известен период от време. Тресяха ме нервите още повече , но определено се чувствах по-добре.

А алкохол пиете ли?  В другият си пост бяхте писала, че си запълвате времето... надявам се с приятни неща или предимно работа?
Крайно време е да загърбим тези състояния Wink

# 94
Али, на мен от в12 ми ставаше много лошо. Не знам каква е причината.
Е, аз като търся работа каквато и да е да не би да има ефект. Иде ми да се гръмна с тази безработица.

Айде, ядосването няма да го оправи. Спокоен уикенд, момичета и момчета!

# 95
Моля ви кажете за ЦИПРАЛЕКС в началото на лечението с него какво ви беше ,имахте ли странични ефекти ,кога се почувствахте по добре СТРАХ МЕ Е ДА ГО ПОЧНА защото незнам какво да очаквам

# 96
Аз го пия. Сега съм добре. Първите 10-ина дни обаче имах главоболие, но  сериозно беше гаденето при мен, че и повръщах даже сутрин, като бременна 😁. След две седмици прием започнах леко да се подобрявам и към 20-25-ия ден бях съвсем добре откъм страничните ефекти. А самото подобрение на ПР дойде след месец и половина , даже два месеца. Пиех го комбинирано с ксанакс, който постепенно спрях и от доста време съм само на ципралекс. Действието на ципралекса някакси не го усещам, явно постепенно е станало. Усещах сериозно успокоение от ксанакса докато го пиех. Сега ципралекса си го гълтам като бонбонче всяка сутрин бе да се замислям. Даже понякога го забравям и пропускам ден. Струва ми се че мога и без него и че мога да го спра, но сигурно не е така лесно. Чела съм че всичко се връщало при спиране и ще го пия няколко месеца както ми е казано, после ще му мисля как ще го спирам. Това е от мен за ципралекса. Като чета в листовката, точно гадене и главоболие са най-честите странични ефекти. Ако смяташ че няма да се справиш сама, само ако си сигурна в това, ако много време се мъчиш, то тогава почвай го и не му мисли толкова. Иначе има хомеопатия, психотерапия. Успех ти желая.

# 97
Сали, аз също си харесвах много работата, но беше на 45 километра от Шумен-в Търговище и ,както вече бях писала, имах ужасна шефка, която ми съсипа вервите. Още не мога да се възстановя и да помисля за нова работа....
Джери, а ти пиеш ли витамин Д. Аз мисля от днес да започна. Знам ли, може пък да имам подобрение.

# 98
На някой от флуанксол или от Клоназепам да му пада пулса?

# 99
Ех колеги,

аз едно кръвно в какъв филм живея... всеки симптом съм го проверявал - всичко е психическо.

Значи кръвно имам височко от 2015, от тогаз и пия хапчета...

Но септември 2018 почнах да го вдигам до 180/100 с пулс 160 за около половин час - вдигах го 2-3 пъти месечно. Вдигнах хапчетата за кръвно, изследвания - всичко ми е добре. Обаче това ми вкара голям страх. Почна се началото на 2019 - вдигам го до 180, пулс 160 (поне с електронния), бягам към Пирогов и там ми го мерят - 120/80. Почнаха да ми казват, че съм за психиатър. Отидох на психиатър - предписа ми тежки некви антидепресанти, не ги пия. Почнах терапия при психолог, почнах и валидол да взимам.

И се почна февруари :

две - три седмици - ужасен непрестанен задух, въздишане, няколко пъти пак в спешното - психически бил.

после какви ли неща нямаше - замайване (бягам в спешното - здрав съм), чувство, че ще падна (бягам в спешното - здрав съм), все едно имам заседнала топка в гърлото (бягам в спешното - здрав съм), болки в краката, в ръката, болки в сърцето (бягам в спешното - здрав съм)... и това се редува с чат пат вдигане на кръвното за половин час до 180 и пулс 160.

Десетки изследвания, кардиолози, ендокринолози, бъбреци - извод - есенсиална хипертония и паник атаки и сериозна невроза.

Сега съм малко по-добре, ходя си на психолог, имам си пак такива симптоми, гледам да не им обръщам много внимание. И те отшумяват. Лошото е, че си меря кръвното по 20-30 пъти на ден... но надявам се и това да преборя с времето.

Лечението е спорт, смелост, медитация, приемане на живота и това, че трябва да има и страдание донякъде и така.

# 100
Това кръвно не може ли по някакъв начин с хранене да се пооправи? Аз съм с ниско и не съм чела за високото, ама се зачудих сега...

# 101
Как кръвното да се оправи с хранене. Кръвното не е свързано с храненето, освен ако не става въпрос за затлъстяване. макар, че има и хора със затлъстяване с перфектно кръвно.

# 102
Храната и кръвното вървят ръка за ръка. Много фактори играят, но хранителният режим е от голямо значение не само за кръвното, но и за хора с нашите проблеми.

# 103
Аз съм с високо кръвно и пия лекарства за него. АД също леко свалят кръвното, специално ципралекса. Гледам да не прекалявам със солта , а тлъсто не обичам много и не ям. Иначе не се съобразявам особено в храненето с кръвното, а трябва. Бях го нормализирала за месец-два и ето че днес пак го вдигнах. Пила съм си хапчетата и наистина незнам от какво. А уж в жегите падало. Май който пипне хипертонията вече няма отърване, то като ПР-то.

# 104
Как кръвното да се оправи с хранене. Кръвното не е свързано с храненето, освен ако не става въпрос за затлъстяване. макар, че има и хора със затлъстяване с перфектно кръвно.

Следя темата от професионален интерес и не искам да нападам никого, но съм забелязал, че често правиш абсурдни изказвания относно здравето. Неща от сорта "как личен лекар ще предписва АД, то да не е аналгин" (при положение, че аналгинът в много държави е само по рецепта и има рядко, но тежко странично действие агранулоцитоза) или най-новият бисер "как кръвното да се оправи с хранене, кръвното не е свързано с храненето". Ами как, лесно - повече от 90 % от засегнатите са с есенциална хипертония, което означава, че е причинено от обездвижване, напълняване и нездравословна храна. Разбирам, че всеки има право да изразява мнението си (дори и обективно да са пълни глупости), но моля ви съобразявайте се, четат ви хора с различни проблеми и току-виж някой повярал на тези врели-некипели ...

Последна редакция: сб, 22 юни 2019, 16:40 от alchemist

Общи условия

Активация на акаунт