А английски няма ли да учим? - 3

• 79 324
  • 723
  •   1
Отговори
# 390
При бизнесанглийския произношението съвсем не е най-важното. Ако държиш на това търси друг курс, не че има много такива, защото повечето готвят за сертификат, а там също не гонят произношение.

# 391
Черна станция, благодаря Simple Smile

# 392
Не мога да разбера Британика на базата на какво имат толкова високи цени. Не е като да работят достатъчно квалифицирани хора там така или иначе.

# 393
Здравейте, някой купувал ли е курс по английски онлайн. Гледам в гр@бо има няколко. Дали си заслужава 🤷🏼♀

# 394
Аз съм купувала преди време. Тип "самоучител" е, като тези, които в книжарниците струват около 10лв. Може и да има някакви по-специални, но масовите са от този тип. Личното ми мнение е, че ако е съвсем начално ниво, няма да стане с курс от Грабо. Ако е по-високо, и от учебник можеш да си учиш, като, разбира се, уговорката е, че някои от компонентите са много трудно усвоими индивидуално, аз, лично, докато учех B2 сама, си бях намерила учителка, с която да практикувам говорене - по време на пандемията, онлайн. Много полезно ми беше.

# 395
Можеш ли да дадеш координати на лични и повече информация за тази учителка? Simple Smile
Благодаря!

# 396
  • София
А има ли някой ,който иска да си говорим на английски ,самият говор да упражняваме по различни теми? Кратки диалози да правим?
Ниво А2,Б1 ?

# 397
А има ли някой ,който иска да си говорим на английски ,самият говор да упражняваме по различни теми? Кратки диалози да правим?
Ниво А2,Б1 ?
Хубаво е да го правиш с някой знаещ, за да може да те поправя. Иначе при двама незнаещи, се получава едно взаимно объркване Grinning, което с нищо няма да ти помогне.
Така на един отдавнашен курс, като говорехме пред учителката - добре, но като ни оставеше по двойки, ставаше мазало. Joy

Поправих си грешките при бързането Blush

Последна редакция: вт, 15 авг 2023, 22:36 от aDream

# 398
  • София
Ниво А2,Б1 ?
Хубаво е да го правиш с някой знаещ, за да може да те поправя. Иначе при двама незнаещи се получава едно взаимно объркване Grinning, което с нищо няма да ти помогне.
Така на един отдавнашен курс, като говорехме през учителката - добре, но като ни оставеше по двойки, ставаше мазало. Joy
Да,наистина е най-добре с учител,на мен ми е трудно да се отпусна да говоря ,да извадя думите .В мисълта ми текат,пиша и разбира ,ама като дойде време да го кажа и съм тотален блокаж.

В този ред на мисли,бих се радвала да ми препоръчате учител/школа конкретно за разговорен английски.

# 399
На Престиж имат едномесечен курс по разговорен английски, но искаха завършено В2 ниво.

# 400
Говоренето е най-трудната част, нямаш време да размишляваш особено върху конструкция правила, времена и т.н., но без да говориш няма да се научиш да говориш.

# 401
При говоренето най-трудно е да превъзмогнеш родния език на който мислиш и отговорите първо ти хрумват на него. Затова трябва практика, да се ошлайфаш на другия език и той да ти стане толкова близък, че да ти идват мислите директно на другия език без да си превеждаш наум. За целта освен говорене трябва и много, много слушане на автентична реч.

# 402
Ниво А2,Б1 ?

Здравейте, писах ви на лично.

# 403
На мен основен проблем ми е говоренето, блокирам, а трябва да го превъзмогна някак, понеже съм в търсене на нова работа. Ще следя кой накъде се насочва за курсове по разговорен английски.

# 404
  • Mars Hotel
Говоренето е основен проблем на всички. Simple Smile Нормално е.
За разговорни курсове аз лично препоръчвам Берлиц, с уговорката че аз съм карала там само курсове по немски. Но методиката им е еднаква за всички езици - говори се само на съответния език в часовете и се набляга точно на говоренето.

Общи условия

Активация на акаунт