Тренировки в домашни условия - 100

• 25 932
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
Вчера Джил и  йога. Колко време седмично отделяте за тренировки?

# 601
След като за 24 часа направих 3 тренировки, не искам да чувам за Шон Ти,  поне до утре сутринта! Smiley Иначе тази сутрин рано по росата Max Interval Circuit. И понеже имах публика ( ММ беше станал да се бръсне, но ме гледаше докато си пиеше кафето😁), бях като пружинка въпреки ранния час. Днес без Fit Test, тренировката ми допадна с малки изключения.  И да се похваля. Днес обувам едни къси гащи, които преди 10 дни бяха по мен, а днес сутринта са ми леко свободни в бедрата. Само пусти корем не се смалява толкова бързо, колкото ми се иска, но здраве да е! Хубав ден от мен 😁

# 602
Amanda само искам да кажа, че много се радвам, че си отишла на лекар и че нещата са се развили в добра посока за теб Hug Сигурно ти е олекнало много Simple Smile

Предполагам не се отслабва много с това,или поне така мисля, но като за човек който не е тренирал като мен, мисля че ще е ок.
Нали знаеш, че с никоя тренировка не се отслабва Wink В кухнята се слабее Simple Smile А Каси може да ти намери мускулчета дето да не подозираш, че ги имаш Joy

# 603
Coleen - добре си ни дошла (официално)!
Вчера най-после се добрах до ендокринолог...
Слава богу, Аманда! Колкото и да ми е трудно да го напиша след моето голямо обикаляне по болници тази година от ходене на лекар има смисъл! Олекна ли ти мъничко!? Hug

Нали знаеш, че с никоя тренировка не се отслабва Wink В кухнята се слабее Simple Smile
Абсолютно вярно!

... но зимата съм страдала от депресии. Изчезнаха след като започнах да се разхождам зимата из планините. Така заобичах и този сезон. Иначе късият ден без слънце направо ме убиваше. Вече откривам красота и в снега, студа и виелицата. Деси, трябва да намериш твоето нещо, за което да се хванеш.
Подписвам се с 2 ръце под това!

Колко време седмично отделяте за тренировки?
Амели, много е относително. Ще дам пример - ако правя програма или ротация гледам да се придържам доста строго към нея - това означава средно 6 дни/седмично 40-70 мин/ден. Понякога разделям дневните тренировки на 2 за да мога да ги вкарам в ежедневието си и се получава сутрешна (около 6 ам) + вечерна (след 9 пм)

Ако (както е през лятото) съм във "възстановителен" период гледам да имам по нещичко почти всеки ден. Но не се втелясвам във минути или интензитет на тренировката - гледам да имам разнообразие и движение, но целта ми е да си осигуря активна почивка и тонус, за разлика от есенно-зимния период, когато гоня покачване на сила и мускулна маса (през пролетта целта ми е чистене). Разбира се, когато имаш конкретни фитнес цели ако търсиш резултат се налага да съобразиш менюто си с тези цели и като калории и като макроси.

Отивам да тренирам - ще се отчета по-късно...

PS Ох, много съм отнесена...

Тони - нали занеш, че можеш да си свалиш апк на телефона, после да пеърнеш телефона с конзолата на гребната машина, да се логнеш във профила си на Концепт 2 (това става от апликацията) и след всяко гребане с 1 клик апк да се синхронизира с дневника ти на сайта на К2? Перфектно за мързели като мен!
Това ползвам аз:
https://www.concept2.com/service/software/ergdata
Малко текникалитис:

И горещо, горещо ти препоръчвам да си подбираш в зависимост от времето с което разполагаш за гребане уъркаут от тук:
https://www.concept2.com/indoor-rowers/training/wod
(направени са от хора с далеч по-голям опит и знания от нас не само за гребането; само съжалявам, че аз късно почнах да ги ползвам активно; и е добра идея да ползваш Button Sequences, защото това ти "програмира" конзолата и тя ти подава почивките и всичко останало)

Последна редакция: чт, 01 авг 2019, 16:04 от Agent Provocateur

# 604
Amanda, чудесно!

Coleen, добре дошла!

Отчет 5 км бягане. Довечера йога. Вчера никаква не я свърших, защото сутринта не успях да стана навреме, вечерта пък излизахме с ММ (планувано пиене на бутилка вино по случай 15-годинината от сватбата - втората сватба, ако трябва да съм точна Simple Smile ) Това лято като цяло доста хаотично ям и тренирам. Бях решила от днес да съм на режим. Претеглих се, премерих се, резултатите са каквито очаквах. Мятам се обратно на един режим от Румяна, който имам от преди доста години. Обожавам структурата на хранителния режим на 80ДО, но колкото и безумно да звучи, в момента нямам време и мерак да планирам яденето. Знам че лятото ще ми липсва, но ако трябва да си призная, чакам децата да тръгнат пак на училище и да си влезнем в "нормален" ритъм.

# 605
  • у дома
Благодаря за приема, момичета! Напълно подкрепям тезата, че не с тренировки се отслабва, а с правилно хранене! Тренировките ни дават тонус/особено на такива като мен в групата 45 г./ и онова истинско удоволствие от очертани мускули на ръцете и издути бедра😉. Е, когато се отклоня малко в храната бедрата се издуват и встрани, което вече не е окей🙂. Едно разбрах - наистина трябва да се състезаваме със себе си, а не с модела от снимката!
За днес - 50 минути тренировка за цяло тяло сутринта и 30 минути кростренажор след работа. Не правя двуразови по принцип, но днес имам и време, и напрежение за "изкарване".

# 606
10/22 Rowing (6 intervals x 4 min / 2 min easy rowing between) + каране на колело 11.86 км
(дребното искаше сладолед, та го накарах да обиколим с колелата 3 близки сладоледаджийници, та да си го заслужи; в същото време часовникът ми нещо не се е доразбрал със GPS-а и според него съм поплувала 373.44км) Grinning
Скрит текст:
Реалният маршрут:

Отчетения по часовника:

Едно разбрах - наистина трябва да се състезаваме със себе си, а не с модела от снимката!
A баш! Чудесно казано!

Последна редакция: чт, 01 авг 2019, 20:36 от Agent Provocateur

# 607
Plyometric Cardio Circuit правих преди малко. Нямах сили за доста неща, но колкото, толкова. От днес съм на ново работно място и най-накрая се чувствам на мястото си. Дано с колегите се разберем и работата върви по мед и масло 😁.

# 608
Аманда, радвам се, че нещата стоят по по-различен начин вече. Най-хубавото е, че ти се усвоила, че такъв стрес никому не трябва. За възелчето може да проучиш как стоят нещата с внимателен прием на йод, например под формата на келп.
Нямам отчет днес, не стигна времето от стягане на багаж. В следващите две седмици ще бъде нещо лежерно.

# 609
Днес спонтанно се въвлякох в планинско приключение. Добре беше, хубаво е  и че свърши добре. Simple Smile Току що разтегнах 40 мин с това видео на Касандра, имах нужда. След малко вана с евкалиптови соли и заспивам!

Някой питаше по колко време на ден тренираме- като цяло се стремя да е между 40 и 50 минути. С разгряване и разтягане. Понякога залагам и на по- дълъг стретчинг, според ситуацията, настроението, кондицията, времето, с което разполагам.

Ако (както е през лятото) съм във "възстановителен" период гледам да имам по нещичко почти всеки ден. Но не се втелясвам във минути или интензитет на тренировката - гледам да имам разнообразие и движение, но целта ми е да си осигуря активна почивка и тонус, за разлика от есенно-зимния период, когато гоня покачване на сила и мускулна маса (през пролетта целта ми е чистене). Разбира се, когато имаш конкретни фитнес цели ако търсиш резултат се налага да съобразиш менюто си с тези цели и като калории и като макроси.
Ще си позволя за се закача за болднатото, както и последното изречение от цитата. Ще ми е интересно, а вярвам и полезно ако споделиш повече подробности относно промените, които търпят заложените калории и макроси през различните периоди/цели.

# 610
Днес ми е ден за почивка, така че направих само 2 кратки тренировки за долна част.
Първо беше това като загрявка
https://www.youtube.com/watch?v=vH02iNhsIz0&list=LLa7LbIRAPA … ij5w&index=37
След него - 10-минутна тренировка  с Линда. Не видях котката, може би са я присъдили на мъжа й при развода.
https://www.youtube.com/watch?v=uPsHRulM8tk&list=LLa7LbIRAPA … 2ij5w&index=1
Тренирам между 4 и 6 часа седмично в зависимост от програмата, работното натоварване, общото ми състояние и сезона /март и донякъде април съм по-уморена и обикновено намалявам темпото/.
Спринкълс, можеш ли да ми пратиш режима, ако ти е в удобен формат? Аз също трябва да почна нещо, а имам само един френски, който е ефикасен, но страховит/ако РИ се окаже по-страшна обаче, ще го почна него/.

# 611
  • Варна
Аманда, радвам се, че всичко е добре. Разбирам те много добре, приличаме си сякаш в някои отношения.
Днес
https://www.youtube.com/watch?v=1iMn9L6SIsw

Доста странна "тренировка". Леко ми е. Аз обичам железа.
В момента тренирам около час /сумарно/ на седмица.

# 612
Вчера започнах една тренировка на Джил, обаче не можах да я довърша. Не знам какво ми става, едва се движа тая седмица, спя достатъчно, а нямам енергия за нищо.

# 613
  • 1st floor
Отчитам БР12 за последен път, вода се лееше от мен от тази жега. Утре заминаваме към морето, не го дават много хубаво времето, но аз и такова го харесвам. Heart Eyes Ще се пробвам там да отчета едно тичане по плажа вместо последното кардио, та да се знае, че съм завършила БР. Като се върна мисля да метна поне една седмица пилатес + кростренажор и ако ми хареса, ще продължа. Ако не, ще мисля друго.

# 614
За днес поредна тренировка по план от ФБ.
Присъединявам се към питането на So selfishАгент, и на мен би ми била полезна тази информация.
Моите тренировки са по около 50 мин. на ден, 6 дни в седмицата.
Непокорна, приятна почивка Grinning
Хубав ден, момичета!

Общи условия

Активация на акаунт