Случи ми се нещо странно XX

• 63 660
  • 703
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
Ох, тука един да каже "СЪН" и юрууууууууш останалите сомнамбули веднага скачат. Айде, стига де, моля ви се, ама от цяло сърце, стига с тия сънища. Има си специална тема, там си сънуваме, колкото искаме.
Не разказваме кой какво сънувал, а говорим за части от отминали животи, видени на сън. Ако ви се е случвало, щяхте да знаете, че това не е някакъв нормален сън. Всеки минал през това, усеща, че това не е нормално сънуване, а след събуждането си знае какво е видял. Много странно усещане е, повярвайте.

Вие пък как знаете на кой какво му се случва, просто нямам никаква идея. Сигурно имате медиумски способности. Случва ни се. И осъзнато сънуване ми се случва. И ОИТ също. Ама, вие пък ако следяхте темата от началото щяхте да знаете, че насочеността и е съвсем различна,  и че на тея неща не им е тук мястото, но нейсе - сънувайте си и тук, дано пък се събудите по някое време Wink

# 151
И на мен ми е много объркано с тези прераждания , моля за извинение ако не е по темата. Чуденето ми е следното: в християнството се вярва,че душата се пренася на друго място, няма прераждане,връщане на земята , а живот на друго място, в другите религии има прераждания и уроци. Обърквам се наистина, иначе като вярвания всички религии в общи линии си приличат, само това е различно, така мисля

# 152
Християнството отхвърля доктрината за прераждането преди около 1000+г. на техен събор. Иначе тя си е съществувала и в него, но понеже им е било по-изгодно в стремежът им към власт и контрол над масите, затова я премахват от ученията си. Ще се върнат пак към нея и ще я приемат отново официално след може би около 100-на години, и пак ще стане на църковен събор на вече сериозно реформираната християнска църква.

# 153
Ох, тука един да каже "СЪН" и юрууууууууш останалите сомнамбули веднага скачат. Айде, стига де, моля ви се, ама от цяло сърце, стига с тия сънища. Има си специална тема, там си сънуваме, колкото искаме.
Не разказваме кой какво сънувал, а говорим за части от отминали животи, видени на сън. Ако ви се е случвало, щяхте да знаете, че това не е някакъв нормален сън. Всеки минал през това, усеща, че това не е нормално сънуване, а след събуждането си знае какво е видял. Много странно усещане е, повярвайте.

Вие пък как знаете на кой какво му се случва, просто нямам никаква идея. Сигурно имате медиумски способности. Случва ни се. И осъзнато сънуване ми се случва. И ОИТ също. Ама, вие пък ако следяхте темата от началото щяхте да знаете, че насочеността и е съвсем различна,  и че на тея неща не им е тук мястото, но нейсе - сънувайте си и тук, дано пък се събудите по някое време Wink
Не зная защо така зле реагирате. Тук хората си споделят , говорят си най- нормално. Не всеки ден се случват странни неща. На никого не му се случват странни неща все ден.  А и никой тук не иска да му се случват странни и плашещи неща. Ако чакаме нещо такова да се случи някому, че да го разискваме, темата ще замре съвсем. Това ли искате? В такъв случай всички е добре да спрем да пишем и да чакакаме странни случки, но случващи се на някой друг.
Аз съм разказвала свои, сега нека чуем и вашите. Така ще сме в темата. Разкажете моля, на всички ни ще бъде интересно Simple Smile

# 154
sunrise_67 отговарям ти на въпроса, което е офтопик за темата:
Евангелие на Иоан глава 9:
1. И като минаваше, видя един човек, сляп от рождение.
2. Учениците Му Го попитаха и казваха: Рави, кой е съгрешил, тоя или родителите му, за да се роди сляп?

# 155
  • България
Господ какво отговаря?

# 156
Айде и проповедите почнаха....тази тема плаче за ключ.

# 157
Тази година март  месец, почина любимата ми баба.Беше доста стара, но не беше болна,почина внезапно за 1 ден Disappointed Relieved
Живееше при нас,последните 3 години!
2 дни,след погребението влизам в банята.Водата намаля ,а при нас много рядко спират водата изобщо!!! Водата спря  изцяло....Flushed Излязох и след доста суетене, ходих и при комшиите,  разбрахме,че е спряна водата от спирателния кран на апартамента...и досега нямаме логично обяснение!!! В апартамента бяхме само аз и майка !Сигурна съм,че бабка си направи шега с мен!!! Бях любимата и внучка! Обичам те, бабче, където и да си!!!

# 158
  • Варна
Не виждам проповеди, а цитат, който подсказва, че идеята за прераждането я е имало в християнската религия.

# 159
Извинявам се, че не съм по темата, но искам да кажа следното. Прераждането и християнството нямат нищо общо. И никога не са имали, нито ще имат. Едното напълно отрича другото.

В християнството за спасението се разчита на Спасител - Исус Христос. В индо религийте нямат нужда от спасител, там човека си е самодостатъчен, разчита се на това сам да се усъвършенства и достигне някакво по-висше ниво.
Бог обаче казва, че човек никога не може сам да достигне до усъвършенстване, поради повредената си природа. И за да се издигне до по-висше ниво му трябва божествена помощ и сила от Святия Дух.

Т.е. това са два коренно противоположни принципа за спасение и издигане на човека. Едните разчитат на себе си и на преражданията ( които не съществуват),  а другите разчитат на свръхестествените сили, дадени им от Бога, за да победят злото в себе си и да достигнат до богоподобие.

Така, че в Библията никога и дума не е ставало за прераждане, нито за минали животи, нито съществува концепцията за самоусъвършенстване.

Всички тези религии, които карат човек да разчита на себе си, а не на Бог са фалшиви. Те не са случайни. Те са създадени с цел, за да накарат човека да уповава на себе си, и да не се сеща въобще, че всъщност зависи от по -висша Сила, пред която е отговорен. Докато човек вярва в прераждането и вярва, че сам може да се усъвършенства, то той стои далеч от истинската Сила, която единствена е способна да му донесе промяна.

# 160
Така е. Даденият цитат за слепеца няма предвид прераждане, а проклятие и изкупуване на стари грехове. Както са казали хората "Всичко се връща". Просто не знаеш дали на теб, на децата ти или на внуците и т.н.
А от научна гледна точка, може да се има предвид унаследяването чрез ДНК.

# 161
  • Варна
Така е. Даденият цитат за слепеца няма предвид прераждане, а проклятие и изкупуване на стари грехове. Както са казали хората "Всичко се връща". Просто не знаеш дали на теб, на децата ти или на внуците и т.н.
"Дали е сгрешил ТОЙ или родителите му"... Това "той" ми звучи точно като намек за прераждане лично на мен. За родителите вече да, означава това, което казваш ти.

# 162
Може да се има предвид, че му се е "върнало" на него заради някакво деяние, което е извършил в живота си, а не в минал живот. Лично за мен точно прераждането няма смисъл, защото това е един вечен кръговрат, който ако има за цел самоусъвършенстване... все някога трябва да го постигнеш, нали? И тогава какво?

# 163
  • Варна
Е нали се е родил сляп, как ще му се е върнало за нещо, което е направил в този си живот?

# 164
Не разбрах, че така се е родил.

Общи условия

Активация на акаунт