ВИЕНА тема 11

• 34 877
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
  • СОФИЯ
Каквато и да ме възприемате тук, АЗ само съм работеща майка и пазя детето и себе си. Държа на някои особености.

# 211
  • Вестерос
Тя Виена и сега си е по-спокойна в сравнение с Париж, Москва и пр., но "туристическата безопасност" е различна. Не знам, просто не са за пренебрегване някои леки мерки, които зависят от нас лично и може лесно да ги направим.
Иначе доколкото ми е известно в тази държава просията е забранена. На Кертнерчето съм виждала служители с униформи, които много тихо изнасят опитващите се боси. В същото време на Марияхилфер може да видиш и трима такива. Явно не успяват навсякъде.
В Градския парк до златистата статуя на Щраус /съвсем до Вин Митте, просто срещу Хилтън/ вечер необозпокоявано продават лека дрога. Е, няма да се разходя там след 17 ч.
В Австрия и в Германия е забранена просията Simple Smile
Аз винаги пътувам с чанта през рано и си я държа все отпред.

# 212
  • СОФИЯ
Тормози ме обаче въпросът къде е уредено това?
Не е в законодателството на ЕС.
Явно е някъде във вътрешното за държавата.
Къде?
Юрист съм, при това с дългогодишна практика. ММ също е юрист. Имаме и много приятели юристи. Скоро ще навършим 50 г.
Детето ни иска да учи право във Виена. На мен ме ми допадат практическите шуле. Май ще дойде причина и време да се занимая по-сериозно с такова проучване.

# 213
  • Вестерос
Във вътрешното сигурно.
Скрит текст:
Била съм на стаж в правния отдел на община Гелзенкирхен, както и при общинската им полиция и точно с полицаите "гонихме" едни просяци от паркинга на една магазин.

# 214
  • EU
Здравейте! Интересувам се дали някой е пътувал много рано сутринта. Има ли хотел на летището или с такси ще е по-удобно? Полетите на райън ер са в 6,20 сутринта от Виена. Как е най-добре да се планира?

# 215
  • София
Здравейте. Моля за информация за цените на атракционите в Пратера?
Никъде не намирам тази информация.
Благодаря Simple Smile

# 216
  • София
Благодаря Simple Smile

Повечето атракциони са около 5 евро, от местата, които видяхме. Старото виенско колело е 12 евро. Новото, което е и по-високо и по-бързо е 5 евро, за него няма и опашки.

# 217
Благодаря Simple Smile
Ние сме ползвали такси за подобен случай. Струва доста по-малко ако се резервира предватително. С влак е невъзможно да се стигне...Друг вариант вероятно е да спите съвсем близо до летището. Защо не проверите дали не може на връщане да летите с Уиз?

# 218
Може ли посещавалите Къщата на морето да споделят колко време е необходимо за спокойно  разглеждане.
Направила съм програмата, но времето налага промени, тъй като първия ден ще вали и Пратера ще отпадне за друг ден. Така смятам в дъждовния ден да посетим Къщата на морето и нещо друго, което не изисква ходене навън.

# 219
  • София
С две деца, които спираха на всяка рибка, и кафе на терасата: около 4-5 часа.

# 220
  • Viena
Time Travel е страхотно място.

# 221
  • София (Възраждане)
Здравейте, някой пътувал ли е с Фликсбус от Виена до летище Братислава в 19.30 с пристигане в 21.00, гонейки полета до София в 21.55? Достатъчно ли е времето?

# 222
  • Пловдив
Не съм, но го мислех. Твърде рисково е според мен. Хванете предния, както направихме и ние.  Ако има задръстване или нещо необичайно се случи и се забавите само малко сте изтървали самолета.
Ние пристигнахме с 10 минути закъснение.

Последна редакция: пт, 06 сеп 2019, 08:06 от jul

# 223
Mога ли да купя Виена Пасс директно от летището или от там само се взимат онлайн купените пропуски?

# 224
  • Вестерос
Назад май видях, че са писали, че може от летището, разгледай.

Общи условия

Активация на акаунт