ВИЕНА тема 11

• 34 880
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте на всички!
Предстои ми пътуване до Виена с автобус. Искам да ви питам има ли ограничение за лекарствата, които мога да взема със себе си? Лекарствата са за високо кръвно и срещу повръщане. Видях, че без да плащам такси мога да взема 800 броя цигари това вярно ли е? Благодаря предварително bouquet

# 226
  • София
С автобус не знам какви са проверките, но в самолета винаги носим много лекарства. И за диабет, високо кръвно, и т. н. Никога не сме имали проблем. И за цигарите също, но сме имали по 4 кутии в куфар най-много.

# 227
Привет! Бихте ли ми предложили изпробван хотел/хостел или апартамент във Виена, за 2 възрастни и 2 деца, за декември месец, да има прилично отопление и да не е много далече от центъра, а също ако може да е по-бюджетно решение.   

# 228
Здравейте, ще ми се наложи сама да пътувам от Залцбург до Виена с влак (двупосочно) и ще остана във Виена 4 нощи. Та къде да избера хотел, хем да е близо до гарата и да не сменям транспорт, хем да е сигурно и да няма съмнителни обекти... Ако някой предложи сравнително спокоен хотел, ще съм благодарна.
Евентуално може да не е до гарата, но да има удобна връзка гара-хотел с едно превозно средство.. Понеже ще пътувам сама и малко ми е притеснено. Иначе съм обиколила Европа, хотели сме вземали всякакви, но сега е малко по-различно, а и Виена не е от най-сигурните градове (поне което съм чувала)... Smile
Къде въобще е спокойно и денем и надвечер, понеже ще е декември и ще се стъмва рано... Моля за съвет... Rolling Eyes

# 229
  • Viena
Вие да не сте объркали Виена с Виетнам? https://financebg.com/%D0%B2%D0%B8%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B … 0%B5%D0%BD%D0%B5/

# 230

Разсмя ме... Не съм объркала, за съжаление... Живея извън БГ, в центъра на Европа и знам какво е в големите градове в някои квартали, около гарите и т.н.
Особено в туристическите градове където има събиране на много хора... Вечер въобще не е спокойно за сам човек, когато навсякъде се навъртат едни мургави съмнителни субекти.... Надали Виена е по-различна в това отношение, за това попитах....
Когато човек е за кратко и с група, не ги забелязва чак толкова тези неща, но разходете се сами по тъмно из някой голям град в Европа и ще видите за какво иде реч....Satisfied

# 231
  • Viena
Точно затова го споделих,тук живея от години.

# 232

Разсмя ме... Не съм объркала, за съжаление... Живея извън БГ, в центъра на Европа и знам какво е в големите градове в някои квартали, около гарите и т.н.
Особено в туристическите градове където има събиране на много хора... Вечер въобще не е спокойно за сам човек, когато навсякъде се навъртат едни мургави съмнителни субекти.... Надали Виена е по-различна в това отношение, за това попитах....
Когато човек е за кратко и с група, не ги забелязва чак толкова тези неща, но разходете се сами по тъмно из някой голям град в Европа и ще видите за какво иде реч....Satisfied
Виена и изключително спокойна вечер по тъмно. Аз съм много страхлива и там е от малкото места, които хич не ме тревожи нощно прибиране сама с градски транспорт. Коя гара имате предвид? И цените на хотелите важни ли са? Ако е тази, на която казват централна- там има станция на U1. С метрото лесно се ходи до много хотели. Сега се сещам за един Новотел на Форгартенщрасе( това е спирка точно на U1. Новотелът е на 50 метра от спирката буквално. Евтин е, приличен( не е луксозен, но приятен) и лично съм отсядала няколко пъти.

# 233
  • Варна
lunna pateka,
бих ви дала следните насоки:

Вземете си място по-близо до това ,което ще правите тези 4 дена. Декември е студен и ще оцените, това ,че може бързо да се върнете в хотела и не трябва да пътувате дълго. Транспорта е добре уреден в град като Виена и даже и да имате прекачване не би било толкова затрудняващо. Т.е. - това не е причина да се придържате към района на гарата.
По-добре да вземете малко по-скъп хотел. Обикновено това означава , че са на по-хубави и по-сигурни места.

Бих препоръчала района около Ратхаус - близо е до центъра и коледните базари, Хофбург, Операта и т.н.
За мен близо означава - до 30-40 минути ходене пеша : )

Ето ви един хотел в района , който имам предвид. В обратната посока на центъра има парк и там също правят Коледен базар- доста голям.

Около хотела има заведения , които предлагат закуска ( 8, 11 , 15 евро). Много е приятно.

До хотела от централната част се стига по оживени улици, което също би ви осигурило повече комфорт , за да се чувствате безопасно. Има движение на доста хора - пробвала съм го до 21-22 часа си има пешеходен трафик, точно декември месец.

През Букинг може да огледате и други места за настаняване в района.
А през Гугъл самия район, за да видите дали ще ви хареса.

Била съм в хотела и съм много доволна.
Мястото е доста предпочитано и бързо свършват местата, особено пък декември месец. Така ,че трябва от сега да резервирате.

# 234
Благодаря за насоките, ще разгледам довечера от нас по-подробно. А къде точно са Коледните базари, разбрах, че не са на едно място..Така ли е? За кои забележителности е хубаво да се вземат билети предварително онлайн, в предвид празниците и многото туристи?

# 235
Благодаря за насоките, ще разгледам довечера от нас по-подробно. А къде точно са Коледните базари, разбрах, че не са на едно място..Така ли е? За кои забележителности е хубаво да се вземат билети предварително онлайн, в предвид празниците и многото туристи?
Аз съм ходила на няколко големи базара-пред Радхауса и на Шьонбрун. Ратхаус харесвам много, защото има голяма пързалка там да се пързаляш, повече сергийки за сувенирчета и боклучки, много избор на дреболии за хапване. Освен това, ако замръзнеш порядъчно, може да влезеш в кметството да се постоплиш. Има и вътре малко кафене на прилични цени.На Шьонбрун предната ( 2018 година) беше като полукръг базара в двора и ядене имаше само в средата без много избор. Пред Щефанкирхе е по- малък базара( то там правят сергийки и по други празници с колачета, супа в питка и глювайн по Коледа). Базарче с коледни хапвания имаше и срещу операта в един пасаж. Мисля и по "по- кварталните" места също има регионални струпвания на сергийки.

# 236
  • Варна
За мен интересното беше ,че наистина имат организирани почти на всяко площадче коледни базари и са украсени различно. Бях се засилила за този, който ви писах в района на хотела,  който е на 5 минути от него. После като се разхождахме из централната част и буквално налетях на другите ; )))))
Много е практично, защото не стават задръствания и хората се разпределят. Май всеки район си организира такива.

За забележителностите не мога да кажа, защото аз имах за цел Коледните базари по това време и бяхме и за кратко.

В интернет има информация като се напише Коледен базар - те си имат и сайт и си дават информация.

https://www.europeanbestdestinations.com/christmas-markets/vienna/

https://myvacationitineraries.com/vienna-christmas-markets/

Последна редакция: пн, 09 сеп 2019, 17:01 от BVAR

# 237
  • Варна
Приятелка ще пътува до Виена със семейството след 3 седмици. Пристигат в неделя, апартаментът в който ще отседнат е на Паркгасе.  Надвечер ще се разходят пеша до Щефансдом.
Скрит текст:
https://www.google.bg/maps/dir/%D0%A1%D1%82%D0%B5%D1%84%D0%B0%D0 … 3773704,15z/data=!4m9!4m8!1m5!1m1!1s0x476d079f7175de6b:0xe07936082ee4ec40!2m2!1d16.3767451!2d48.2083206!1m0!3e2?hl=bg&authuser=0
Помогнете с информация откъде могат да напазаруват хранителни продукти в района или по маршрута. По възможност Хофер, Лидл, Била, Spar! За препочитане е от хранене навън защото са с малки деца.
p.p Намерих Интершпар Пронто съвсем по маршрута Simple Smile Там ще има хляб, колбаси, мляко замразени пици, нали?

Последна редакция: сб, 21 сеп 2019, 19:02 от stenly

# 238
  • София
Billa Corso - Neuer Markt 17 / Herrnhuterhaus 17 Herrnhuterhaus, 1010 Wien, Австрия

# 239
  • Варна
Billa Corso - Neuer Markt 17 / Herrnhuterhaus 17 Herrnhuterhaus, 1010 Wien, Австрия
Благодаря! И този магазин е много удобен.
Много пъти съм ходила до Виена, но с кола  или ме посрещат на летище, та не съм наясно с транспорта оттам:
- Ако възрастен има Виена Сити Кард и към нея безплатно пътува дете, от летище допълнителен билет за детето трябва ли да се купува?
-И срам не срам ще питам.Flushed Как се валидират билети във Виена? Машините за валидиране къде се намират?(винги досега съм била със седмична карта)
-На летище Сити кард от машина ли се купуват или от билетния център?
-Ако закупиш онлайн Сити кард - какво следва? Как се валидира?
Благодаря предварително! Искам да помогна на приятелите, но не знам всичко.

По темата с Коледните базари - за мен тогава Виена е магическа, вълшебна. Трябва да се избягва обаче датата 8 декември. Тогава е голям католически празник и съответно почивен ден за съседна Италия и други. Тълпите са страшни. И в Прага и във Виена.
Любими коледни базари са ми:
-На Мария-Терезиенплац
-На Ратхаус
-Шьонбрун
-Карлскирхе
-Altwiener Christkindlmark
-Белведере
-K.u.K на Михаелерплац
в този ред, но всъщност всички са ми любими Simple Smile
И според мен и мои приятели, които се пробваха, да посетиш Виена между Коледа и Нова година, си е чисто пропиляване на време.
-

Общи условия

Активация на акаунт