ВИЕНА тема 11

• 34 864
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
https://shop.wienerlinien.at/index.php/product/7/show/0/0/0/0/buy
Тези карти нямат нужда  от валидиране никъде , нали? Носим си разпечатките в джоба и сме ок.  За детето на 13 също трябва да взема..
Мислех да взема 72 часова карта, но са на една цена, така в понеделник сутринта ще можем да избираме с хоп-хоп или с ГТ да се предвижим до Шонбрун

# 241
  • Вестерос
Как е времето сега? Simple Smile Ние сме октомври, нямам притеснение от студ, а от дъжд, дано да не вали като сме там. Ясно ми е, че няма как да знаем, но ми е любопитно в момента как е.

# 242
  • София
https://shop.wienerlinien.at/index.php/product/7/show/0/0/0/0/buy
Тези карти нямат нужда  от валидиране никъде , нали? 
Не, седмичната карта не се валидира.

# 243
Как е времето сега? Simple Smile Ние сме октомври, нямам притеснение от студ, а от дъжд, дано да не вали като сме там. Ясно ми е, че няма как да знаем, но ми е любопитно в момента как е.
Един път преди години, като бях във Виена, телефонът ми си хареса района и " остана" там. Близо година аз не направих опит да го оправя. В резултат получавах подробна виенска прогноза и актуарна температура на дисплея постоянно. Ами заключението ми е- времето е почти като България( говоря за моя морски район).  Виена си има и влага, и вятър също като по морето. Динамиката за една години е достатъчно " представителна извадка" поне за мен.

# 244
  • Вестерос
Супер мерси и аз съм от морски район, значи мога да преценя горе-долу Grinning

# 245
  • София
Цитат
-И срам не срам ще питам.Flushed Как се валидират билети във Виена? Машините за валидиране къде се намират?(винги досега съм била със седмична карта)
В Youtube има клипчета. Вижте ги. Hands V

# 246
Във Виена е страшно ветровито (поне есента), определено повече отколкото във Варна. Оттам идва и името на града.

Относно дъжда няма гаранции. Когато бях там първия път, като почна да вали още от Сф и така цял септември не се  показа слънце... и само като си помислех, че по това време във Вн още на плаж се ходи. През октомври пък беше слънчево и приятно, така че е въпрос на късмет 🙂

# 247
Последните 2-3 дни е слънчево е и ветровито, но е напълно поносимо, с бебе сме. Примерно 15 градуса сутрин и вечер, през деня до 23, нещо такова.

# 248
  • Бургас
Планираме посещение на Виена от 19 ноември за 3 нощувки, но се чудя дали по това време ще е вече с коледна украса. Видях, че коледните базари са от 15 ноември, но кога украсяват самия град? Коледна Виена ми е мечта и искам да съм сигурна, че вече ще е коледно, когато отида

# 249
Здравейте, може ли някой, който е ползвал приложението Uber за таксита във Виена да "подскаже" как изглежда Simple Smile. Черна иконка с текст : Uber ли е? Препоръчаха ми го.

# 250
Здравейте, може ли някой, който е ползвал приложението Uber за таксита във Виена да "подскаже" как изглежда Simple Smile. Черна иконка с текст : Uber ли е? Препоръчаха ми го.
Не съм го използвала обаче, защото при опцията да платя кеш, ми даваше грешка, съответно се ядосах и не му дадох шанс.

# 251
Amphibia, благодаря. Аз си го инсталирах на телефона, но понеже съм в БГ и не ми дава нищо още, за да се ориентирам как се работи с него.

# 252
  • Пловдив
Юбер не, но ползвахме Taxify/Bolt и съм доволна.

# 253
jul, а може ли малко инфо за тези Taxify/Bolt, как се поръчва, с приложение са май и те като гледам в Google. Как се плаща в брой или с карта?

# 254
  • Пловдив
Приложение, да. Поръчва се, дава прогнозна цена и заявяваш. Не помня дали може да се плаща в брой, аз сложих карта (имам такава, която зареждам на момента с малко пари и ползвам за онлайн плащания). После получих фактура на имейла. Ползвахме ги първо в Братислава, после във Виена.

Общи условия

Активация на акаунт