ВИЕНА тема 11

• 34 763
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
  • Русе
И аз да попитам като човек, който не е пътувал много, но му се пътува. Чета за автобуси, влакчета, метро, S, U. Кое се отбелязва с S, кое с U? Тези влакчета са нещо като нашите трамваи ли? Моля ви не ми се смейте.

# 466
Благодаря, Тифче Simple Smile
И на останалите, които намират време и сили да отговарят Simple Smile
Аз да си призная май повече се притеснявам от метрото, отколкото от самолета Satisfied Качвала съм се веднъж в Барселона, но с братовчедите и си спомням как ми обясняваха, че трябва да внимаваш от коя стана се качваш и от коя слизаш, защото можело да се озовеш не там, където очакваш Simple Smile Затова казах, че Виена ми се струва неподходяща за първо пътуване, щом трябва да се ползва и автобус, и метро. Ако не се лъжа има летища в други градове, от които придвижването до центъра става само с автобус до центъра. Приемам препоръки, може и на лични, защото темата все пак е за Виена Kissing Face
Другото, което се сещам е, че е много хубаво за новобранци, каквито ясно няма много като мен Simple Smile, да снимате точно тези машинки за валидиране, или пък за купуване на билети и други такива специфични неща. Така по-лесно се ориентирахме във Венеция, ставаше въпрос за плащане на паркинг тогава, но добре че бях видяха машината преди това в един форум. Не че пак не се объркахме, докато платим, но човека на паркинга дойде и сложи картата, където трябва, че стана задръстване Simple Smile Между другото и в Италия попаднах на хора, които не говорят английски. Казвам им аз каква пица искам, а те седят и ми се хилят насреща и викат - чакай да дойде колежката, а бях все млади хора Simple Smile Но пък има и такива, които идват и ти обясяват. Пак така на един автомат се чудим в неделя да плащаме ли престой или не и едно момиче дойде до мен и ми казва, че е фрии, а после да се увери пак пита дали разбрах Simple Smile

# 467
  • Viena
S-Bahn са влаковете,U-Bahn е метрото, а Strassenbahn са трамвайте.

Джина, транспорта във Виена е просто супер. Навсякъде има табели и табелчици и е обяснено наистина страхотно, няма как да се объркал. От летището има много удобен бърз влак за 18 мин. си в центъра на Виена, малко по-скъп е, но си заслужава всяко едно Евро.

Последна редакция: ср, 20 ное 2019, 13:32 от AnMary

# 468
На мен метрото във Виена ми се стори песен в сравнение с метрото в Милано Laughing
Джина, , всичко е обозначено, не се притеснявай. И говорят английски дори възрастните хора. Любезни и съдействат.
И аз много питах з а тези машинки за валидиране и тук в темата ги имаше качени, а и в YouTube има клипчета с закупуването на билети и валидирането им. Аз купувах билет винаги за детето, защото не ми се рискуваше, нищо че за ученици имаше нещо безплатно или намаление.

# 469
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
На мен метрото във Виена ми се стори песен в сравнение с метрото в Милано Laughing
Джина, , всичко е обозначено, не се притеснявай. И говорят английски дори възрастните хора. Любезни и съдействат.
И аз много питах з а тези машинки за валидиране и тук в темата ги имаше качени, а и в YouTube има клипчета с закупуването на билети и валидирането им. Аз купувах билет винаги за детето, защото не ми се рискуваше, нищо че за ученици имаше нещо безплатно или намаление.

О, боже, аз явно съм идиот...Аз изучавам сега транспорта на Виена за другата седмица и ми се вижда супер объркано, спрямо това в Милано.В Милано ми беше идеално.
Сега хотелът ни е до спирка Traisengasse и явно трябва да ползваме тези S-bahn, които аз също не мога да разбера как изглеждат точно.Ще разглеждам осново центъра, та ако някои има препоръки за придвижване, ще съм благодарна.

# 470
  • Viena
S-Bahn са влакове,те са само надземни и вървят по в периферията на града. Свалете си приложението Moovit, много е удобно и лесно.

# 471
О, щом в Милано си се справила и във Виена няма да ти е проблем!

# 472
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
S-Bahn са влакове,те са само надземни и вървят по в периферията на града. Свалете си приложението Moovit, много е удобно и лесно.

Благодаря!Прочетох за него в предходната тема и вече го свалих.

Направо от летището смятам да купим седмични карти за транспорт.Те заверяват ли се някъде или не, защото не разбрах?А ми стана ясно колко е важна заверката.

# 473
  • Viena
Седмичните са с фиксирани дати, поне така мисля.

# 474
Аз пък не виждам разлика в схемата на метростанциите в който и да е град.
Единствено в Барселона има много дълги преходи.

# 475
  • Вестерос
Виенското е много по-лесно от Миланското. Във Виенското има много повече свръзки и даже не е нужно и да ходиш с ескалатори нагоре- надолу,  излизаш от мотрисата на едната линия 5 метра напред и си чакаш вече на другата линия. Е не всички свръзки са така, но и те са много лесни! Във Виенското има повече табели от Миланското и Римското.

# 476
Метрото в цял свят е на един и същи принцип. Представяш си линия с два края- гледаш спирките в двата края как се казват. Примерно линия u6 - Зибенхиртен( Siebenhirten) и Флорисдорф( Florisdorf). Гледаш къде си ти( име на станция), примерно Вестбанхоф( Westbanhof). Гледаш къде искаш да отидеш- примерно Бурггассе(Burggasse). После проверяваш в посока Зибенхиртен или посока Флорисдорф на линията е твоята търсена спирка, спрямо тази, на която си. Бурггассе е в посока Флорисдорф спрямо Вестбанхоф. Значи следиш направление Флорисдорф на линия u 6. И там, където пише Флорисдорф стоиш и чакаш.
Florisdorf___Burggasse_Westbanhof___Arterlaa__Siebenhirten
На екраните електронни на перона също пише направлението( крайната гара). Има една особеност. Има понякога влакове, които стигат само до по - предна  гара( а не последната) и на елтаблото стои името на тази по- предна гара и минутите до влака. А следващия влак се обявява до последната и съответно минутите. Примирно Alterlaa 3 min
                                         Siebenhirten 6 min

# 477
  • Варна
О, щом в Милано си се справила и във Виена няма да ти е проблем!
Напълно съм съгласна.  По-объркано метро от Миланското няма Simple Smile

# 478
Един прозаичен въпрос - градусите, обявени в Синоптик, реални ли са или виенският вятър си казва думата? Пътуващи утре през Братислава да се намират?

# 479
Здравейте, а влакчето в Шьонбрун дали работи или е до 1-ви Ноември?

Общи условия

Активация на акаунт