ВИЕНА тема 11

• 34 725
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
Нищо объркващо не видях в Милано, а не съм от най-ориентираните, нито пътувам често.

Вятър или влага винаги правят усещането за студ по-интензивно (с разлика до 2-3°) от действителната температура. А двете в комбинация 🥶

# 481
  • Бургас
Много е лесно за ползване метрото. Одеве го ползвах 😁 Има си стрелки коя линия къде се намира. После като слезеш си пише от коя страна трябва да се качиш - изброени са следващите спирки и гледаш дали твоята е в тази посока.
Времето в момента е много приятно. Няма почти никакъв вятър. Днес валя, но не силен дъжд.
Малко съм разочарована заради постната коледна украса. Само на коледния базар пред Ратхаус е хубава и пищна. Освен по базарите май няма никаква украса.

И да ви питам - ползвали ли сте Юбер за Виена? Чудя се дали да не ползваме, че трябва да тръгнем към 3 сутринта за летището в събота

# 482
На мен човек, живеещ във Виена ми препоръча Uber. В trip adviser или някъде другаде бях чела, че има и други добри фирми - Bolt примерно, които също са ок. Аз съм си свалила приложенията и на двете споменати компании, ще видим коя ще изпробвам.

# 483
  • Бургас
В Шьонбрун сме и по-конкретно зоологическата. Кое заведение тук препоръчвате?

# 484
Единия ден мислим да отидем до Братислава. Сутринта в 8:30 и 14:30 да хванем на обратно. Малко е времето, но се надявам да ни стигне, за да разгледаме центъра. Искаме да се върнем по-рано, за да остане малко време за шопинг. Гледах за магазин Примарк - SCS, SCS-Straße, 2331 Vösendorf, Австрия. Това си е малко отдалечено. Трябва ли да се купува допълнителен билет към седмичните карти за транспорт и струва ли си да ходим до там. Препоръчайте място за шопинг.

# 485
В Шьонбрун сме и по-конкретно зоологическата. Кое заведение тук препоръчвате?

Ние останахме доволни от едно заведение точно до Музея на каляските. Поне на мен ми беше много вкусно там.
Но заведение в зоологическата градина не мога да препоръчам, там само се разхождахме.

# 486
Единия ден мислим да отидем до Братислава. Сутринта в 8:30 и 14:30 да хванем на обратно. Малко е времето, но се надявам да ни стигне, за да разгледаме центъра. Искаме да се върнем по-рано, за да остане малко време за шопинг. Гледах за магазин Примарк - SCS, SCS-Straße, 2331 Vösendorf, Австрия. Това си е малко отдалечено. Трябва ли да се купува допълнителен билет към седмичните карти за транспорт и струва ли си да ходим до там. Препоръчайте място за шопинг.
За scs трябва да купите допълнителен билет. Има една- две спирки извън основните билети. Има и втопи вариант за ходене. U6до Зибенхиртен и от там тръгва шатъл на всеки половин час. Клиенти с карти от Икеа и клиентска карта на scs пътуват безплатно( децата също), а за останалите е май 1 евро билета. Аз имам клиентска карта и тя важи за двама. Клиентска карта може да си направите в самия мол( и връщането ще е без пари), но ако не сте редовни за 1 евро не си струва.

# 487
За scs трябва да купите допълнителен билет. Има една- две спирки извън основните билети. Има и втопи вариант за ходене. U6до Зибенхиртен и от там тръгва шатъл на всеки половин час. Клиенти с карти от Икеа и клиентска карта на scs пътуват безплатно( децата също), а за останалите е май 1 евро билета. Аз имам клиентска карта и тя важи за двама. Клиентска карта може да си направите в самия мол( и връщането ще е без пари), но ако не сте редовни за 1 евро не си струва.
Благодаря! А от къде се купува билет? Някое друго място да препотъчаш за шопинг?

# 488
  • Viena
Auhof, сравнително нов мол е. Има Tkmax там и е приятно.

# 489
Благодаря! А от къде се купува билет? Някое друго място да препотъчаш за шопинг?
Билет за градски транспорт от всеки автомат( където и другите билети), а за шатъла- от шофьора му. Да ходиш чак до scs, ако имаш само няколко часа следобед- не си струва. Праймарк само ще ти отнеме два часа.
Аз харесвам TK maxx за шопинг- на Мариа Хилфе е, ходи се лесно, пълно е с дизайнерски парцалки, както и не толкова дизайнерски, но всичко е на уникални цени. Имам рокля на Патриция Пепе за 15 евро, блуза Майкъл Корс( ама истински, не ментацити от бг битак) за 12 и т.н. Голямо ровене си трябва и този виенският е сравнително малък. Аз ще отскоча другата седмица да нагледам какво има😎. Другото, което е евтино и хубаво по моите стандарти е C&A. Има и на центъра( доста голям) и на мола на станция Кагран( Донауцентрум с u 1 се ходи). В Братислава също има приличен мол и там съм пазарувала, но във Виена по- добре.
Auhof, сравнително нов мол е. Има Tkmax там и е приятно.
Този ТК махх по- голям ли е от на Мария Хилфе?

# 490
  • Viena
Еднакви са, най-добър и на два етажа е на Vosendorf. Доста често ходя, зареждат в четвъртък.

# 491
Реших да купя билетите за Братислава с Фликсбус и нали сме с бебе ми пише, че трябва да имаме столче. Май няма да можем да отидем с автобус. Някой ходил ли е с малко дете и как става придвижването?

# 492
  • Viena
С влак е много удобно, може и с корабче също. https://www.twincityliner.com/

# 493
С влак е много удобно, може и с корабче също. https://www.twincityliner.com/
А по автобусите дали не предлагат столчета, като допълнителна услуга?

# 494
  • Viena
Не съм чувала за тази екстра.

Общи условия

Активация на акаунт