ВИЕНА тема 11

• 34 712
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
  • СОФИЯ
Имам въпрос, след като си закупя карта 48 часа чекира ли се някъде или важи от момента на закупуване и 48 часа ?
Ако купуваш от сайта те пита за час за започване на валидност=не чекваш на апаратчетата при влизане в метро, автобус и т.н. Тук изискването е само да разпечаташ на А4 и да не изрязваш. Тя е с размер на момичешка шепа и човек се изкушава /причините са други де/.
От машинките ти дава опции, или ти да посочиш час на започване на валидност, или отлагане при първо чекване. В избрана втора възможност, тр да чекнеш при първото влизане в нещото гр. транспорт.

# 586
Къде ще препоръчате да обядваме - в Ribs of Vienna или във Filgmueller? Сантиметрите ни остават доста далеч от маршрута и се чудя кое да избера?

# 587
# 588
Здравейте! Краят на февруари планирам пътуване до Виена и понеже полетът обратно към София е рано сутринта в 6ч..има ли такива, които вече са пътували с този полет и какъв е подходящият транспорт до летището тогава?
Другият вариант е да се отиде до Братислава и от там самолет до София, защото полетът е късно вечер.Ако някой вече е пътувал от Братислава, моля за съвети.
И друг вариант е с директен полет до Братислава, но ако може за съвет за отсядане вечерта, защото полетът пристига късно, за да се пътува до Виена.
Благодаря предварително.

# 589
  • Вестерос
Прочети назад. Точно няколко поста преди твоя се е говорилоза това!

# 590
Здравейте! Краят на февруари планирам пътуване до Виена и понеже полетът обратно към София е рано сутринта в 6ч..има ли такива, които вече са пътували с този полет и какъв е подходящият транспорт до летището тогава?
Другият вариант е да се отиде до Братислава и от там самолет до София, защото полетът е късно вечер.Ако някой вече е пътувал от Братислава, моля за съвети.
И друг вариант е с директен полет до Братислава, но ако може за съвет за отсядане вечерта, защото полетът пристига късно, за да се пътува до Виена.
Благодаря предварително.
    Да, за Братислава е перфектно. Сама жена с куфар 20 кила. Проблеми йок. Питай смело!

# 591
Здравейте, градският транспорт във Виена работи ли през нощта през уикенда?

# 592
  • София
Здравейте, миналата седмица бяхме на кратка служебна командировка с мъжа ми във Виена и останахме очаровани. Спонтанно решихме да потърсим възможност да прекараме там Нова година с дъщерите ни, но естествено, като се сещаме в последния момент, във всички букинг сайтове цените летят нагоре, а и повечето места разбираемо са вече заети. Затова потърсих тук в темата информация за локални сайтове с апартаменти под наем и попаднах на apartment.at, където останах приятно изненадана от предложенията. Изпратила съм вече две запитвания, но тъй като за първи път ползвам сайта, леко се притеснявам и ще съм благодарна да споделите впечатления, ако сте го ползвали. Благодаря предварително!

# 593
Класация на дай-добрите коледни базари - на първо място Будапеща Heart, следвана от Виена.

# 594
Здравейте, миналата седмица бяхме на кратка служебна командировка с мъжа ми във Виена и останахме очаровани. Спонтанно решихме да потърсим възможност да прекараме там Нова година с дъщерите ни, но естествено, като се сещаме в последния момент, във всички букинг сайтове цените летят нагоре, а и повечето места разбираемо са вече заети. Затова потърсих тук в темата информация за локални сайтове с апартаменти под наем и попаднах на apartment.at, където останах приятно изненадана от предложенията. Изпратила съм вече две запитвания, но тъй като за първи път ползвам сайта, леко се притеснявам и ще съм благодарна да споделите впечатления, ако сте го ползвали. Благодаря предварително!
Не съм ги чувала. За колко дни ще сте във Виена?

# 595
  • СОФИЯ
Ако решите да сложите 02-05.01.2020 г. ще получите идеални цени от добри хотели. На 05.01 в БГ е последният ден от ученическата ваканция.
Иначе и на мен сайтът не ми е познат.

# 596
  • Варна
Здравейте, обикновено като се върнем отнякъде споделям как сме прекарали като жест към хората от темата, които са ми помагали. Накратко ще ви разкажа за нашето семейно пътуване до Виена с две деца 16г и 8г, без голямо желание за ходене по музеи. Пресметнах, че ще е най-изгодно да купя https://www.wien.info/en/travel-info/vienna-city-card , но господинът в офиса беше разсеян и ми връчи карти на https://www.easycitypass.com/en/, та имахме такива за 72ч. Предварително купих он лайн дневни карти, а там на място от автоматите купих билетите за зоната до летището. Коледни базари - посетихме два - пред Ратхаус е голям, украсата е много внушителна, но на мен повече ми хареса този на Карлсплатц. Заведения - сантиметрите са страхотни, задължително с резервация, бяхме също в Хард Рок Кафе и в една италианска пицария Pizzeria Il Mare със страхотна храна, в известното арт кафе Хавелка.
Шопинг - бяхме с Шопинг Сити, в Tk Maxx - оттам не съм впечатлена, но просто е необходимо повече време, за да се намерят ценни находки поне според мен. Забележителности - Time travel, Къщата на музиката, Детския музей в Шонбрун много ни харесаха. Доста сме разочаровани от Виенското колело, очаквахме поне да се завърти един два пъти по подобие на българските. Квартал - бяхме в 10ти Фаворитен в много хубав апартамент до спирка на метроо, но все пак следващия път ще избера по-централен.

# 597
  • София
Ако решите да сложите 02-05.01.2020 г. ще получите идеални цени от добри хотели. На 05.01 в БГ е последният ден от ученическата ваканция.
Иначе и на мен сайтът не ми е познат.

Да, наистина след Нова година цените са наполовина, да не кажа и повече, но меракът ни е да сме там за новогодишните празненства, а и сме си отделили малко повече дни (5 нощувки).

Сайта го видях в първия пост към темата и предположих, че някой тук може да го е ползвал. Получих много любезен отговор оттам на запитването ми за няколко апартамента. Предлагат ми два варианта - единият е в Лизинг (23 район), другият в Пенцинг (14 район). И двата са далеч от центъра, затова и цената е доста по-прилична. Едното е бунгало (Ferienhaus) и се чудя доколко е пригодено за ползване през зимата.

През Booking.com ми е по-спокойно заради отзивите и рейтинга, и защото всички плащания минават през тях. В apartment.at още не съм наясно как точно става резервацията. Все пак наемодателите изглеждат сериозни, ще видим как ще продължи комуникацията ни.

# 598
  • Viena
Вижте във фейсбук, по групите "Българите във Виена" и тнт., може там да се намери нещо.

# 599
Там евентуално може да се намери някой, който си отдава апартамента, докато е в България за празниците, но не знам доколко е разпространено, аз съм го обмисляла. 23 и 14 са си доста отдалечени, особено ако са в районите  далеч от метро. Ще имате около час пътуване до центъра.

Общи условия

Активация на акаунт