ВИЕНА тема 11

• 34 665
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте,

При престой във Виена няколко дни, реалистично ли е в един от дните да направим екскурзия до Халщат и връщане вечерта до Виена. Има ли директен транспорт Виена-Халщат, колко време се пътува, възможно ли е да се разгледат забележителностите в рамките на един ден ?

Моля да споделите, ако някой е пътувал, какво друго е хубаво да се види около Виена.

Според мен а абсолютно непостижимо. Плюс това, в момента там е толкова претъпкано с азиатски туристи, че даже не знам дали въобще може да се води нещо. Аз съм ходила два пъти, все зимата и наистина е много красиво. Около Виена има достатъчно приятни места , ако толкова държите да видите австрийска селска идилия. Гринциг и Вьозендорф не препоръчвам- по-скоро Мьодлинг, Перхтолсдорф, Баден....но все пак е въпрос на вкус, де. Зависи и дали сте с кола, тогава предприемане на подобна екскурзия е за окуражаване.

Благодаря Simple Smile

# 76
Здравейте, предложете ми нормално и евтино местенце за нощувки във Виена, става въпрос за месец септември. Благодаря!

# 77
Какво означава за вас евтино и нормално? За колко души? Апартамент или хотел? В центъра или сте склонни да обикаляте с градски транспорт. Ако давате повече информация, шансът някой да ви препоръча нещо със сигурност е по-голям.

Аз довчера търсих хотел за родителите на съпруга ми и установих, че четиризвезден хотел струва колкото апартамент, та се спрях на този вариант.

# 78
Здравейте, чета картите за пътуване и се обърках. Вие пишете за 17,10E  за карта  за 72h. А какви са Viena city card и Easy city pass? Разбрах, че последните дават различни отстъпки. За Шонбрун съм избрала семеен билет, който не видях да се намаля с Viena city card, а втория ден планираме само разходки в центъра. Към кой билет ще ме насочите?

# 79
Здравейте, чета картите за пътуване и се обърках. Вие пишете за 17,10E  за карта  за 72h. А какви са Viena city card и Easy city pass? Разбрах, че последните дават различни отстъпки. За Шонбрун съм избрала семеен билет, който не видях да се намаля с Viena city card, а втория ден планираме само разходки в центъра. Към кой билет ще ме насочите?
С Виена Сити пасс, дворецът е безплатен
https://www.viennapass.com/?aid=242&utm_medium=search&ut … -_prd-{productid}

# 80
С Виена Сити пасс, дворецът е безплатен
https://www.viennapass.com/?aid=242&utm_medium=search&ut … -_prd-{productid}
Viena city card и Viena pass не са ли коренно различни неща???

# 81
# 82
Какво означава за вас евтино и нормално? За колко души? Апартамент или хотел? В центъра или сте склонни да обикаляте с градски транспорт. Ако давате повече информация, шансът някой да ви препоръча нещо със сигурност е по-голям.

Аз довчера търсих хотел за родителите на съпруга ми и установих, че четиризвезден хотел струва колкото апартамент, та се спрях на този вариант.

Здравейте, склонна съм на средно положение. Става въпрос за 3ма души и не повече от 3 дни.

# 83
  • Somewhere in between
Здравейте! Simple Smile
С приятеля ми пътуваме с Wizzair в края на месеца до Братислава, като не планираме да спим в града, а направо да си хванем Flixbus до Виена. Тъй като ще пристигнем доста късно (мислим да хванем последния- в 23.45) ми изглежда най-добрият вариант да си купим онлайн билети. Та въпросът ми е дали се разпечатват на хартия и така да се валидират? И друго- вече почвам да се притеснявам,че ще трябва да чакаме близо 2 часа и половина на летището в Братислава, докато се качим в автобуса, и после да се лашкаме не знам си колко време из нощните градски автобуси до хотела, някой знае ли със сигурност, та дори и от опит, че по-ранния автобус от летището до Виена,този с 21.45, не тръгвал преди да кацне полета на Wizz, т.е. дори и да закъснее полета няма да изгърмим с билетите?

# 84
Здравейте, планувам кратко пътуване до Виена между празниците декември - 27-30.12.
Някой пътувал с Австрийките авиокомпании - икономичната класа (лайт, а не плюс) нали си включва безплатен ръчен тип малко куфарче в цената? 
Също така видях, че почти всички коледни базари логично затварят на 24-ти, но все пак надявам се украсата стои и след това? Някой има ли лични впечатления от този период? Simple Smile
И тази така известна и фотографирана огромна панделка на сградата на Kärntner Straße 51 до кога стои?

# 85
И след 24 има Коледни базари.

# 86
  • Варна
Здравейте, предложете ми нормално и евтино местенце за нощувки във Виена, става въпрос за месец септември. Благодаря!

Аз резервирах тук - Waldmüller Apartments Vienna. Цена приблизително 100лв на вечер за Ноември. Изглежда добре, пък ще видим. Има и метроcтанции в близоcт.

# 87
  • Варна
https://www.oekotel.com
https://www.booking.com/hotel/at/oekotel-korneuburg.bg.html#map_ … idebar_static_map
далече е от центъра , но до метростанция
има и от веригите Етап , Формула , Ибис и още 1 - 2 подобни  с ориентировъчни цени 45 - 55 евро - скромно , стандартно , чисто Simple Smile
понякога с много добри цени

Последна редакция: пт, 05 юли 2019, 08:35 от peterky2002

# 88
Автобусът от Братислава до Виена си тръгва по разписание и не чака никакви закъснели полети.
Коледните базари наистина затварят на 24. 12. Само този на Шонбрун е до 31.12. Украсата стои поне до 7.01, но не съм обръщала внимание кога точно я свалят. Последният показан хотел е извън Виена. Пътят с градски транспорт до центъра.е страшно дълъг.

# 89
  • Sofia
Моля за помощ от някой разбиращ! Току-що купих три 72-часови карти за транспорт във Виена. При разпечатването забелязвам надпис "Only valid together with photo ID". Никъде в процеса на купуването не се наложи да прилагам снимка. Въпроса ми е аз ли съм объркала нещо и валидна ли е такава карта? И правилно ли разбирам, че този тип билети се валидират при първото пътуване и това е всичко?

Последна редакция: пт, 05 юли 2019, 16:52 от Nevdi

Общи условия

Активация на акаунт