ВИЕНА тема 11

• 34 836
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
Аз за това отговорих да пробваш, всеки си знае за себе си. Като ви спрат за проверка, обяснете им това. За няколко Евро да спестите, ще си направите стрес. А, като някой ви каже, веднага нападате и се обиждате.
Аз не съм нападала никого, а и вие не обяснихте нищо, а написахте само "пробвайте". Все пак го чета в официалния сайт за градски транспорт, а не в кой да е сайт.
https://shop.wienerlinien.at/index.php/product/508/show/0/0/0/0/buy

# 451
Доколкото разбирам от прочетеното, Vienna City Card е различно от Time cards.
Ако се закупи такaвa Time card за 24,48,72 билет, тогава трябва и за дете също да се закупи билет.
Ако се вземе Vienna City Card, тогава тъй като тя е по-скъпа може да се включи дете до 15г., което да пътува с възрастен, който го придружава.
Цената за 72 hours Vienna ticket е 17,10 евро, а за Vienna City Card за 72 часа е 29 евро.

# 452
  • Варна
Аз за това отговорих да пробваш, всеки си знае за себе си. Като ви спрат за проверка, обяснете им това. За няколко Евро да спестите, ще си направите стрес. А, като някой ви каже, веднага нападате и се обиждате.
Аз не съм нападала никого, а и вие не обяснихте нищо, а написахте само "пробвайте". Все пак го чета в официалния сайт за градски транспорт, а не в кой да е сайт.
https://shop.wienerlinien.at/index.php/product/508/show/0/0/0/0/buy
Според мен ясно е написано, че с тази карта за възрастен пътува безплатно едно дете до 15г. Това няма нищо общо с това, че в неделя и на официални празници деца до 15г пътуват безплатно. Ако се купува просто седмичен билет, трябва да се купи за всеки член на семейството. Тоест всичко е въпрос на сметки. В моя случай двама възрастни + 15г + 8г купуват 3 карти на стойност78,30 евро с безплатен транспорт и отстъпки или 4 карти по 17 евро  т.е. 68 евро за безплатен транспорт /вече го писах, извинявайте , че пак го давам за пример/

# 453
  • Viena
Аз говоря конкретно само за градският транспорт. Нямам идея за комбинациите с пасове и други карти, защото тук живея и не са ми необходими.

# 454
  • Вестерос
Може ли и малко помощ за трансфера от летището.Какъв билет трябва да вземем от летището, тъй като няма да имаме карта за зона 100 и той важи ли за няколко прикачвания или след влака за метрото трябва нов билет. Четох доста, но малко се обърках.
Ние нямахме карта никаква.

Отидохме на гише, може и от машините. Гишето се намира в летището. В дясно от мястото, откъдето излезете в чакалнята. Вземаш билет за 4,20 евро. Той ти е за влака S7 + метро. Точно пред продажбата има подлез. Слизаш в него и там чакаш S7 да дойде. Имат електронни табла кога ще дойде влака. Влязохме и седнахме. След около 20,25 минути, може и 30 да са били, слязохме на Wien Mitte. Във влака има електронни табла и се изписват спирките. От Wien Mitte влязохме в метрото. Тъй като билета го взехме от гише, не сме го валидирали никъде и реално за 5 човека ни дадоха един голям билет. Питах и казаха, че не се валидира. Ако вземате по отделно за всеки от гишето или от машина, трябва да го валидирате. НО не помня да видях на перона на гарата, нито във влака, за в метрото са едни машинки преди стълбите за линията на метрото.

# 455
Може ли и малко помощ за трансфера от летището.Какъв билет трябва да вземем от летището, тъй като няма да имаме карта за зона 100 и той важи ли за няколко прикачвания или след влака за метрото трябва нов билет. Четох доста, но малко се обърках.
Ние нямахме карта никаква.

Отидохме на гише, може и от машините. Гишето се намира в летището. В дясно от мястото, откъдето излезете в чакалнята. Вземаш билет за 4,20 евро. Той ти е за влака S7 + метро. Точно пред продажбата има подлез. Слизаш в него и там чакаш S7 да дойде. Имат електронни табла кога ще дойде влака. Влязохме и седнахме. След около 20,25 минути, може и 30 да са били, слязохме на Wien Mitte. Във влака има електронни табла и се изписват спирките. От Wien Mitte влязохме в метрото. Тъй като билета го взехме от гише, не сме го валидирали никъде и реално за 5 човека ни дадоха един голям билет. Питах и казаха, че не се валидира. Ако вземате по отделно за всеки от гишето или от машина, трябва да го валидирате. НО не помня да видях на перона на гарата, нито във влака, за в метрото са едни машинки преди стълбите за линията на метрото.
  Много благодаря!

# 456

Ето това е машинка за валидиране на билети. Може да стои до автомата, пред перона, до ескалатора- все някъде стои, оглеждайте се! Невалидиран билет е все едно си гратисчия. Децата, според моя опит Не пътуват безплатно, освен официални празници. Щерката е на 15 и досега винаги са ми проверявали и нейния билет, а на апаратите има опция " редуцирана тарифа, демек детски  "( защо ли, ако са безплатни). Пенсионерите над 65 също са на редуцираната тарифа.

# 457
  • Вестерос
Така е да, но нашият билет беше голям и един за 5 човека и няма как да се валидира, беше с баркод и сива лента като парите

# 458
  • Пловдив
А колко струва единичен билет за транспорта? Не можах да видя цена

# 459
  • Вестерос
2,40 евро е билетът за метрото.

Щях да пиша нещо за Джина специално онзи ден и забравих, та, ако случайно някой се притеснява като нея от предвижването.
При закупуване на билети, предпочитам винаги да дам малко повече за самолетен билет, но полетът да е след поне 10 часа. Обичам да съм 2 часа по-рано на летището. Слагам си 1 час за предвижване до летището. Много зависи, ако има и метро преди шатъла, включвам и него. В случая ако приемем, че полетът от Виена е в 11 часа, за да съм в 9 на летището, ще тръгна от апартамента към 8 часа. Въпрос на сметки и това не трябва да ви притеснява и спира от пътуване.

# 460
  • Бургас
Автобусите, които тръгват от летището, къде спират? Апартаментът ни е до тази спирка
Margaretengürtel Underground Stop (line U4) - светло синята точка.

Въпросният S7 къде спира? А автобусите-шатъли (май САТ се водиха) къде спират?
И още един въпрос - има опция за такси от 32 евро. Предварително ли се плаща с карта или се плаща на шофьора. Чудя се дали да не вземе такси, че трябва да тръгнем в 2.30 сутринта към летището. Казаха ми, че от Шведенплац тръгва толкова рано автобус. Някой ползвал ли го е?

# 461
  • Вестерос
Може ли да пуснеш линк за апартамента ти , за да го видя на голяма карта и ще ти напиша кое как със S7

п.п. оправих се,
С S7 до Wien Mitte, там е и  U4 Landstrasse се казва спирката за метрото , не се излиза от гарата, на едно място са, директно гледаш коя е последната спирка на линията- Hutteldorf в твоя случай с U4 до вашата спирка

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 22:00 от Tiffany А

# 462
  • Бургас
Може ли да пуснеш линк за апартамента ти , за да го видя на голяма карта и ще ти напиша кое как със S7

п.п. оправих се,
С S7 до Wien Mitte, там е и  U4 Landstrasse се казва спирката за метрото , не се излиза от гарата, на едно място са, директно гледаш коя е последната спирка на линията- Hutteldorf в твоя случай с U4 до вашата спирка
Huttleldorf е линията, а спирката, на която трябва да слезем не е ли Margeretengurtel

A Vienna city card важи за S7,  нали?

# 463
  • Вестерос
Дам нали това казвам, гледаш последната спирка и натам поемаш и после си слизаш на твоята

# 464
  • Бургас
Дам нали това казвам, гледаш последната спирка и натам поемаш и после си слизаш на твоята
Мерси, златна си 😘

Общи условия

Активация на акаунт