Моля, помогнете да спася детето си!

• 443 462
  • 2 951
  •   1
Отговори
# 2 130
  • София
Шуги, късно прочитам ... Да е здрав и щастлив баткото ! Да се сбъднат мечтите му! Flowers Four Leaf Clover
А сладкият целувчо Джони да го нацелуваш от мен! Blue Heart

# 2 131
Утре е рожденият ден на Джони и искам да ви кажа какво му подарихте.
Стволови клетки.
(Тук отварям една скоба да обясня нещо - когато се консултирах с различни клиники по света за специфичният случай на Джони, се опитах след обратната връзка да подредя по възможен най-благоприятен ефект и възможно по-малко пари. И по-малко болка за Джони, защото това все пак е пряко свързано с протоколът, който следват. Трудна задача, защото твърде малко изобщо се съгласиха да приемат Джони за пациент, поради предишните операции.
Клиниката, която бе моят топ избор и на която преведохме депозит, е европейска. Уви, не успяхме да съберем достатъчно досега, а аз не исках да чакам повече за да не загубим постигнатото, а да надграждаме по възможност. Затова минах на избор номер две, турска клиника. Надявам се, че ще ме разберете.)
Простете ми, че не споделих предварително. Нямах сили. А и знам, че палците ви са винаги стиснати за Джони.
Пътуването беше кошмарно.
Пет дена инжекции, кислородни терапии, изследвания и какво ли не. Един ден извличане на стволови клетки, обработка, връщане обратно.
Много плака Джони.
И аз с него.
Моментите на добро настроение, прекарвахме на детската площадка.

Процедурата бе на 2 март. Сега ще ви напиша какво стана досега (с напомнянето, че е рано за радост, всичко трябва да се случи поне 10 пъти, за да се брои придобито умение вече):

В един от полетите наобратно, Джони си откопчава колана, а наближава кацането. Аз все обяснявам разни неща, ама колко ме разбира... Хванах му лицето и го накарах да гледа към бутона, дето свети и гасне за коланите и обяснявам аз, като свети така, като не свети инак. Докато обяснявам и светна. Джони светкавично закопча колана. Сам.

Снощи се радва на една детска песничка и баща му го пита "Джони, коя е тази песен?", той се обърна, погледна го и изстреля заглавието. Никога, абсолютно никога не е отговарял на такива въпроси.

Вчера ходих до един мол с децата, бях поръчала лекарства на една приятелка и трябваше да си ги взема. Спирам на паркинга, вървим към вратата и Джони вика "стоп"...Ами да, на земята пишеше с огромни букви стоп!

Бяхме на гости и на тръгване Джони се заглежда в чантата на домакинята и вика "pink". Чантата е черна, с надпис с големи бели букви и пише...PINK

Никой никога не го е учил да чете.

Докато пиша, точно в този момент, Джони извади тава от шкафа, подходящата, направи си кръгчета от пластелин, нареди ги в тавата и ги метна във фурната. След две минути извади тавата и констатира: курабийки готови.

Дори и сред родителите на деца в спектъра има ужасно много, които отричат какъвто и да било биохимичен подход. Има го и страхът, естествено. Повечето трудно преценяват и на коя от всички терапии се дължи напредъкът на детето им, защото правят много неща паралелно. Моето дете не е такъв случай, вероятно и аз бих правила сто неща, ако имах финансова възможност. Сега съм принудена да избирам, Слава Богу, благодарение на вас поне нещо мога да направя, а защото е едно по едно, не е атомна физика изводът на какво дължим добър или не толкова ефект.

Скрит текст:

Депозитът в другата клиника ще го оставя засега, ако нямате против, защото и в тази казаха, че вероятно Джони ще има нужда от повече от една процедура и ако имаме шанс, много бих искала следващата процедура да е там.
Ще направя отчет скоро, моля изчакайте ме няколко дена, просто няма кой, аз трябва, а към момента ми е много натоварено и напрегнато. Ще гледам да успея до седмица. 

Иска ми да мога да кажа нещо, което да предаде по уайфая цялата ми признателност към вас, възхищението ми, че макар и в някакви експериментални терапии, нито за миг не спряхте подкрепата си за Джони, но не мога, не успявам да намеря подходящите думи, затова само снимки:

Поклон и здраве за всички ви ❤️

# 2 132
  • над кукувичето гнездо
Прегръдки! Много. Kissing Heart

Ще наредя скромен превод малко по-късно.

# 2 133
Деси, знам, че е трудно,  но ориентировъчно колко трябва да съберем,  за да може да направите процедурата в европейската клиника?

# 2 134
Не бива да се налага Деси да прави компромиси - дори и с малко, от всеки е доста добър вариант, за да се посъживи платформата и да има възможност следващата процедура да е в клиниката - топ избор за Джони.

# 2 135
Sugarfree, не съм ревла и отдавна не ми се беше случвало, но разказа ти ме просълзи. Сърцето на майката не се лъже, щом ти чувстваш, че има напредък, наистина е така. Пазете се много  в този период  и се надявам да ни зарадваш с още хубави новини. Ще помогна с малко.

# 2 136
Chimaera, няма да ревеш, това го успявам без чужда помощ Heart От друга страна, по-добре да плачеш за нас, отколкото да разбираш от първо лице какво е, не дай Боже Heart

Благодаря ви 🤗

Съни, ще пиша скоро по въпроса. За съжаление, точно както с всички останали цени и тези се качват. Чакам коментар от клиниката с препоръки и цени и ще пиша, то...аз на вас разчитам. Колкото и каквото успеем, а дано си струва. След малко ни е онлайн терапията, утре ще гледам да ви пиша мнението на терапевтката. Все пак нейното е безпристрастно и няма никакъв финансов интерес, т.е. би трябвало да дава реална оценка на ситуацията.

# 2 137
  • София
шугърчеHeart
Най-реалната оценка е твоята, терапевтката просто ще подсили надеждата!

# 2 138
  • Бургас
Шугърче,радвам се с цялото си сърце за вас с Джони! ❤️

# 2 139
Шугър, да са здрави и щастливи децата ти. Късно прочетох за рождения ден на баткото. Да е здрав, да е все такъв и да се гордееш с него, както досега. Малкият Джони е нашият герой. Това, което описваш е това, за което всички се молим. Да върви напред, да успява, да е здрав, а ти с всяко свое включване да ни радваш и да знаем, че всичко, което прави всеки от нас ти дава надежда и има смисъл. Публикувай всичко, снимки, информация, баланс по  сметки, платформи. Животът е много динамичен и всеки от нас се отнася в собствената си посока, но напредъка на Джони е катализатор. Капка по капка, вир става. Включвам се скромно днес и ви желая всеки нов ден да носи по едно чудо за вас.

Последна редакция: вт, 07 мар 2023, 15:41 от Herz

# 2 140
Права е Съни. Дай сума и срок и така нещата се организират много по бързо.

# 2 141
И аз ревнах ,Деси, за успеха , за чудото, да бъде!

# 2 142
Браво, Джони! Деси, тези новини са добри, следващите да са още по- добри!

# 2 143
Честит рожден ден на слънчевия и прекрасен Джони! Да е жив и здрав и толкова бърборив, че майка му да я заболят ушите!
Да катери нови върхове и радва цялото семейство!
Весел празник!

# 2 144
Честит да е Джони. Все по-добре да се справя с предизвикателствата.

Общи условия

Активация на акаунт