ДЕКЕМВРИйската дружина измина първата третина! Тема 4

• 19 685
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
Момичета, много сте нетърпеливи с покупките, аз се опитвам да се въздържам Smile

Да ви кажа с дъщеря ми не ми се наложи да ползвам нито едно шише въпреки, че имах ОГРОМНО, АМА ОГРОМНО желание...Много трудно започнах да я кърмя, нямах и никакво желание, тъй като напарвих много болезнен мастит още в началото и т.н., исках да се приключи цялата драма за няколко месеца и бях сигурна, че няма да ми се получи затова взех няколко шишета, с които реших да я дохранвам още отначало....Да, ама не...То не е каквото аз реша....Не можехме по никакъв начин да я накараме да лапне биберона и да яде/пие от шише..Повръщаше в момента, в който успявах да й го навра в устата. Така с много мъки (кърмата ми спира на няколко пъти и тн) продължих да я кърмя до 6 месец, когато  реших да я захранвам.... (бях си купила самолетни билети до Барселона и исках да отпразнувам факта, че вече ще си имам самостоятелно хранещо се бебе с поне един литър сангрия, че яко ми беше писнало Laughing ) Да, ама отново не стана.... По никакъв начин не можех дори вода да й дам, нито пък да я захраня. Държах я гладна и след това пробвах с шишето и пак не става и не става. Пръдължих да бъда кърмилница, въпреки че вече страшно се измъчвах, защото не можех да мръдна никъде без нея, тъй като и вода не пиеше(логично, пътуването ми отпадна) Eдва в 8 месец за пръв път успях да дам някаква вода и то с лъжичка и чашка и тогава ни започна и захранването и то мноого бавно...Та, така ....никога не ми се наложи да използвам НИТО ЕДНО ШИШЕ ...Не казвам, че на вас ще ви се случи същото, но си  мисля- непредвидими са нещата, може би няма смисъл да се бърза, а да се действа според ситуацията и да купуваме на момента....То, колко му е - ако знаеш какво искаш винаги може да изпратиш някой да напазарува вместо теб.

Относно стриите и аз не знам вече... Neutral Face Четох, че всъщност много от мазилата са на петролна основа и всъщност дори и да попият в кожата не могат да порникнат през клетъчната мембрана и стоят като отпадъчен продукт там, тоест правят по-голяма беля. Не знам до колко е вярно, разбира се. Препоръчвала се употребата на натурални масла. Аз до сега ползвах кокосово, но доколкото разбирам то е едно от най-трудно абсорбируемите масла също...Ето в това клипче тази мацка е показала нагледно какво се случва при мазани с различни продукти. https://www.youtube.com/watch?v=ffODArtWHZU Тя препоръчва шипково масло

Последна редакция: пн, 24 юни 2019, 12:21 от Kalisi

# 421
Втората фетална се прави 16 - 23 г.с. Но най - добре било в 20 г.с.

# 422
Използвам шишета и биби на Nuk силиконови. Доскоро ги миех с Бочко, а сега с Pur. Между другото много съм доволна от козметиката на Бочко, наскоро купих цял кашон мокри кърпи слънцезащитен крем и спрей против комари. Иначе за пелени ползвам Pampers и Sudocrem които купувам от английски доставчик.
Стерилизатор използвах този до 6 м

# 423
ВАВА при мен PAPP-A е 0,39. Чакам резултати от неинвазивен тест, на конституцията ме успокоиха, че резултатите ще са добри, но се притеснявам и то много, надявам се да излязат по- скоро.
Хубав ден на всички

# 424
Здравейте момичета,
НТ не е ностната костица , а Нухалната транслуценция  и при мен също беше 1-ца, което си е перфектна. И други момичета писаха че име толкова, тя трябва да е под 3.
За сушито да ви кажа че аз се натрових много като бях в 8-9 седмица и бях цялата в обрив. Според лекаря ми  не било опасно за плода, а и нямах други неразположения като повръщане и диария, само обрива, но здравата се уплаших. Не беше със сурова риба,а маринована , обаче то много зависи и как е съхранявана, особено сега топлите месеци. Та ако е поседяла малко повече на топло на плота и може да създаде проблем. А и странното беше че ядохме двете с голямата ми дъщеря, но тя хапна само 1 парченце с риба и едно без и нищо и нямаше, и по-добре де. Но наистина внимавайте.
Аз още не съм усетила бебка ,а вече съм в 15 седмица и вече честно казано малко взех да се притеснявам. На преглед съм чак на 03.07 и много се надявам че всичко  е наред с нея. Тези дни не се чувствам никак добре, гади ми се пак много, някак осилно ми е и много изнервена се усещам. И една адска умора ме мъчи. Мога по цял ден да не стана от леглото,ама трябва и на работа да ходя , и децата да гледам. Дано премине тази умора вече,че наистина  не съм на себе си.
Моите и двете не можах да ги науча с биба, плюеха ги и това е,не ги искаха. Бях взела от всички възможни марки. Ами минахме без биби. Шишета бих ви посъветвала също да не бързате да купувате, защото ако се кърмите няма да ви и трябват. Моите пропиха вода чак след 6-8 месец,та тогава даже направо минахме на такиза за тази възраст с накрайник,а не биба.А пък ако и вие не ползвате шишета и стерилизатора ви е напълно излишен.  Аз така с първото дете се бях заринала с един шкаф неща,които не използвах и накрая ги подарих, а и само ми пречиха. А и днес всичко е толкова достъпно ,че при нужда се купуват точно за 5 мин.

Последна редакция: пн, 24 юни 2019, 14:04 от babybu

# 425
Здравейте и от мен момичета Simple Smile В моята клиника втората ФМ се прави между 19 и 23-та седмица. Иначе аз също съм към края на 15 г.с и изобщо не съм усетила нищо до сега. На преглед съм в петък, но не съм ходила от 1 месец и нямам никакво търпение вече.

# 426
Втората фетална със сигурност е между 19 и 23 седмица, като за по-пълни жени се препоръчва да е по-късно (към 23-24 някъде), за да може да се вижда всичко по-ясно.

Чудя се само дали задължително се  прави този късен БХС или е по желание.

# 427
Втората фетална със сигурност е между 19 и 23 седмица, като за по-пълни жени се препоръчва да е по-късно (към 23-24 някъде), за да може да се вижда всичко по-ясно.

Чудя се само дали задължително се  прави този късен БХС или е по желание.
Lana мен ме питаха дали искам да го правя или не, значи е пожелание, така си мисля

# 428

Чудя се само дали задължително се  прави този късен БХС или е по желание.
Това за пълните жени не го знаех, аз определено съм от тях, но ми казаха 20-та седмица. А и то в по-горните седмици,плода е по-голям и всъщност това затруднява да се огледа добре доколкото знам аз

# 429
       доктора каза че всичко е наред. Но немога да разбера какво означава ductus venous  PI 1,60. И останалите неща за преклампсия. Някой може ли да ми ги разясни.

# 430
Алиса, много се радвам, че всичко е наред! Щях да те издирвам на лични тия дни, че нещо се загуби. Simple Smile И честита ти девойка.😉💖

Ланче, и на мен АГ ми каза това, че при по-пълни жени е по-добре втората фетална да е към 21-22 г.с. Първата бременност не го знаех. И и моята ФМ се очертава да е някъде тогава. Надали ще е кой знае каква разликата да се направи и по-рано сигурно, всеки лекар най-добре си познава клиентите (така казва моята лекарка- че сме ѝ клиенти и приятели, а не пациенти, защото бременността не е болест😊) и преценява кога ще е най-добре да се направи.

Като прочетох суши и направо устата ми се напълни със слюнка😁 Ние много обичаме да си правим домашно, усъвършенствахме го скоро и ни се получава мнооого много вкусно, а и ни излиза доста по-евтино. Явно тия дни пак ще правим!🤪

# 431
Ами аз съм на преглед след 2 дни, но за записване в ЖК и съм вече в 17 седмица, та ако ходя след 1 месец пак на преглед ще е точно 21, така че ще става за втора фетална и късен БХС. Ще го обсъдя с лекаря де, да си каже какво иска да правим точно и дали ще го правя с него или в друга клиника.

Суши правя вкъщи понякога, но си е пипкаво и нямам нерви толкова. Аз си ям суши, но без риба/морски дарове. И по принцип не държа на рибата, та не ми пречи.

Днес много ми се пуши обаче Sad направо едвам се сдържам, много гадно..

# 432
Ами аз съм на преглед след 2 дни, но за записване в ЖК и съм вече в 17 седмица, та ако ходя след 1 месец пак на преглед ще е точно 21, така че ще става за втора фетална и късен БХС. Ще го обсъдя с лекаря де, да си каже какво иска да правим точно и дали ще го правя с него или в друга клиника.

Суши правя вкъщи понякога, но си е пипкаво и нямам нерви толкова. Аз си ям суши, но без риба/морски дарове. И по принцип не държа на рибата, та не ми пречи.

Днес много ми се пуши обаче Sad направо едвам се сдържам, много гадно..

Позволяваш ли си да пушиш? На мои познати са им казвали, че ако много ти се пуши по-добре запали и си дръпни няколко пъти. Аз ги отказах още като почнахме с опитите и сега чак ме дразни, ако някой друг пуши около мен. Понякога ми се връща спомена за блаженство от първата дръпка с кафето, но бързо го гоня от съзнанието си Laughing

# 433
Не съм запалила от теста насам, няма и да го направя. Просто една приятелка ми беше на гости и като я видях как си пуши с кафето изпитах някаква нужда, но ще се удържа Grinning 1 година лишения за здравето на детето за цял живот - ще успея някакси

Това с нервите и колко вредяло на бебето да ти се пуши, пък ти да не го правиш са оправдания на хора, които нямат воля/мотивация/не им пука, според мен и няма да си измислям подобни оправдания по никакъв повод. Абсолютно същото е и с алкохола.

# 434
Лана, много добре го обясни. И аз съм на това мнение относно пушенето при бременност. Като видях двете чертички когато забременях с дъщеря ми, спрях цигарите от раз. И всъщност си мислех че като вече спра да кърмя, ще се върна към цигарите, но не- така и не ми се пропуши отново. Вече 8 години не съм палила. 😊
А мъжа ми доста си пуши, обаче сега доста ги и намали, старае се като сме вкъщи да не пали даже, а ако случайно му се прииска е инструктиран да е на терасата. 😃

Общи условия

Активация на акаунт