ДЕКЕМВРИйската дружина измина първата третина! Тема 4

• 19 681
  • 754
  •   1
Отговори
# 435
Малее, чета и се замислям , че ние след няколко седмици ще преполивим бременноста. Кога си говорехме за тестове, а вече сме на вълна втора ФМ. Ама какво се чудя, то все едно вчера с мъжа ми си говорехме , че щерката е 300гр , а сега вече ходи и играе.

Момичета, ако много ви се пуши нямаше ли някакви лепенки. Аз не съм пушачка и не съм запозната, но все пак да дам идея ако е критично положението. Въпреки всичко вярвам , че ще се справите , вече сте издържали толкова дълго.

# 436
Lana съгласна съм с теб, какъвто и пушач да си, само мисълта, че в теб се формира едно малко човече би трябвало да изгони всички мисли за цигари от главата ти. Не обичам да съдя обаче, ако на някоя мама и се пуши, да го направи и не е нужно да се обяснява на никого.

# 437
Алексче, пушех по малко по-малко от кутия на ден, всеки ден. Обичам да пуша просто и ми е приятно да го правя. Тези лепенки според мен имат само плацебо ефект.

И все пак, мисълта да тровя едно неродено бебе заради лично удоволствие ме убива просто. Все едно да запаля до леглото на новороденото си бебе, докато то спи. Същото, че даже и по-лошо ми се вижда.

И все пак, както каза Алиска, който иска да си пуши, просто споделих днес, но не е за мен тая работа. После цял живот да ме гризе съвестта, не, благодаря.

Изядох обаче един гирос и ми мина всичко.  Grinning нямам търпение да се прибера и да си хапна рибка за вечеря. Преди хич не обичах, но откакто опитах сьомга на фурна не мога да се сдържа, много ми хареса.

Вие колко често ядете риба? Аз гледам веднъж седмично горе-долу да хапвам, нали уж е много полезно и за мен, пък и за бебчето.

# 438
Вие колко често ядете риба? Аз гледам веднъж седмично горе-долу да хапвам, нали уж е много полезно и за мен, пък и за бебчето.
Аз до скоро се стараех веднъж в седмицата много обичам, а и е полезно, но от както съм бременна нещо не ми се яде-много странно.
От къде черпите идеи за по-балансирано и здравословно меню, иска ми се да имам някъв по-организиран режим на ядене?

# 439
  • Варна

РАРР-А ми е 0.44 идея нямам дали е добре или не, но не мисля, че е нещо лошо, защото при мен е описан заедно с други показатели при рисковете от тризомии, а моите са много по-добри от тези за възрастта. Примерно за Даун за възрастта ми 1:200, коригирания спрямо изследванията и измерванията е 1:2092. Аз имам изписан Акард до 36 г.с., което също като Аспирин Протект-та е аспирин с по-ниска доза. На мен ми е изписан заради много висок риск от прееклампсия. Според проучвания намалявал развитието на прееклампсия. На мен поне за това ми е изписан.
PAPP-A трябва да е около 1, нашия е нисък. Ниския може да доведе до еклампсия, затова е и аспирин протекта Simple Smile

# 440
Здравейте и от мен Днес пуснах пренатеста и сега се почва великото чакане. Стискайте палци.
Аз пък от шишета и помпата на Авент съм супер доволна. Но пък е било преди 7 год. Сега ми е да са други. Помпата ми е ръчна и след моето дете отгледа още най малко 5,дори и в момента я ползва една приятелка.

# 441
Вили, стискаме и на краката даже!! Дано всичко е наред! Heart

Алиска, ям каквото ми се прияде на момента. Последните няколко дни домати със сирене на корем Grinning

# 442
Ох аз ям нездравословни неща (пример от тази вечер кюфтета и пържени картофи) обаче ям салати и плодове на корем. Последния път като ядох риба после ми беше зле цяла нощ и не смея от тогава.

# 443
Вили, всичко ще бъде наред! 💖 И от мен имаш стиснати палци! 😘

Аз пак започнах да наблягам на череши, толкова съм ги заобичала, че мога само на тях да си карам. 🍒😍 Преди малко отидохме да си напазаруваме докато не ни е запраскал пак дъжда, върнахме се с 3 кг череши и една диня! Ама динята ще почака утре, че сега ако я изядем презнощта няма да можем да излезнем от тоалетната.😁 За първи път взимаме диня тази година, май е ранко още за сезона им, но дано да е сладка.

# 444
Ааа беърче, как ще е рано 😁😁😁, у нас се ядат дини от Гергьовден. Моето дете целогодишно търси дини. Имаме един човек в града който докарва супер хубава стока, а дините винаги ми ги реже и аз вземам половинка. То хубавата диня е голяма.

# 445
Здравейте и от мен! Отдавна ви чета, ама все не смея да пиша, на всеки преглед все някакъв проблем. Е, вече съм по-спокойна (смених и лекаря) .
В 14 г. с. съм, първа бременност, а терминът ми е за 23.12.
Пожелавам на всички нас пухкави коледни подаръци 😀😀😀

# 446
Вили, всичко ще бъде наред! 💖 И от мен имаш стиснати палци! 😘

Аз пак започнах да наблягам на череши, толкова съм ги заобичала, че мога само на тях да си карам. 🍒😍 Преди малко отидохме да си напазаруваме докато не ни е запраскал пак дъжда, върнахме се с 3 кг череши и една диня! Ама динята ще почака утре, че сега ако я изядем презнощта няма да можем да излезнем от тоалетната.😁 За първи път взимаме диня тази година, май е ранко още за сезона им, но дано да е сладка.
Беърче, и аз като теб мога да карам на много череши, но ще добавя таратор или домати с нещо.
Дините са хубави, или ние попаднахме на такава , но си имах доста проблеми после и не смея вече. Принципно си имам непоносимост към диня , но като я видях една червена, сочна и без семки....направо само където не я захапах на щанда😂😂😂. Позволих си няколко парченца и после си имахме среща в спешното🙄
Е, поне ми беше вкусно, но ще се въздържам. Не знам защо така ми подейства, но знам и за други хора , на които не им понася.

Аз да ви се оплача с моите обзавеждащи неволи. Поръчах диван с модули , лежанка и фотьойли. Днес ми звъннаха , че са ги доставили и са ги вкарали в антрето , после да си ги видим. Идваме преди малко в къщата , след сто часово задръстване и какво да видя- всичко е в грешен цвят. Толкова пък късмет да нямам, всичко ми объркаха . Лежанката е един цвят, фотьойлите в друг, а за дивана не ми се коментира. Не знам какво са правили , но дори модулите са различни. Имам чувството , че все делтонисти ми приготвят поръчките. Плотове, врати, гарнитура....няма да се изненадам и още нещо да ми донесат сгрешено.
Добре дошла на новата мама!

# 447
От три дена ям слънчогледова тахан халва накупила съм от всички видове от щанда. И на мен ми се ядат пържени картофи дюнери пици, но се опитвам да се въздържам. Когато отида на преглед, ако всичко е наред го отпразнувам винаги с дюнер май ми стана навик от предишната бременност. Yum

Последна редакция: пн, 24 юни 2019, 21:48 от kikair

# 448
Добре дошла на новата мама!
Ох и на мен ми се яде диня, ама не знам хубави ли са Thinking ще взема утре, да видим.
Аз имам страшен глад за пържени картофи. По принцип не обичам чааак толкова.

# 449
Аз доста често си хапвам диня и нямам проблеми, ще ви кажа една хитринка - като си избирате им гледайте точка от към дупето Grinning тоест не където е дръжката , а точно от другата страна, колкото по-голяма е, толкова по-сладка ще е динята. Hug Надявам се, че сте ме разбрали.

Общи условия

Активация на акаунт