Юнско слънце и море, носи ни чертички две !!! - Бебеправим тема 354

• 25 179
  • 716
  •   1
Отговори
# 255
1000 милиграма е  = 1 грам. Ако разбирам правилно какво е писала докторката.

# 256
Йоана, този Аугментин за Уреаплазма е малко под въпрос.
Дано да помогне ,въпреки че  е направо като бонбон пред Авелокс/Молоксин  които са добри за У.
Имаш антибиограма нали?

Black, не е задължително да се случи. Само споделям , за да имаш едно на ум.
Успех ти желая Simple Smile

# 257
Йоанка, много кофти ситуация. Ако нямаш антибиограма, наистина се посъветвай да ти изпишат нещо по-силно.
Блеки 💜

Сори за офф-а, ама бях обещала да покажа котарачетата. Вече правят бели и се катерят навсякъде. 😂. По цял ден се закачат помежду си.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 21 юни 2019, 19:46 от BornToBeHappy

# 258
Purple HeartКакви пухкавелкиии

# 259
Не , нямам антибиограма за уреаплазмата. В която и лаборатория да звънях ми казаха, че не правят. Имам за ешерихията. Където ешерихията е чувствителна на Аугментина. И доктора реши да ги мори с 1 АБ.
Каза, че много харесва доксициклин, но ешерихията е резистентна точно на него. И за да не се пият толкова хапове за различни неща,изписа 1.

Ох напрово се отчайвам вече, колко доктори трябва да сменя, за да попадна на съвестен.

Предишният ми изписа вагинални глобули за уреаплазмата!!! 😤😤😤
Този слав АБ.
До кога???

# 260
Аз без да съм супер запозната с антибиотиците и като рядко взимала такива знам, че аугментина 1000мг не е никак слаб антибиотик...

# 261
Нямам никаква представа от АБ, макар че съм пила много. Поне 2 пъти в годината съм с бронхит. Но винаги пия различни. Личната винаги е с най - новото на пазара, с най - скъпото.
За сега се доверявам на док и почвам с приема.
10 дена през 12 часа. Ще видим как ще се чувствам мога да удължа приема с още 1 2 дена, за по сигурно.
Другият месец след цикъл ще пуснем котрола.

# 262
BornToBeHappy, аз пусках Прогестерон на 8 ден след положителен тест за О и резултатът ми беше над горната граница даже, но със сигурност не съм бременна де. Според Денис това е показател, че е имало О, защото каза, че няма нужда да правя фоликометрия при тези резултати. Моята логика е също, че би трябвало да съм имала О, защото жълтото тялото се формира след отделената яйцеклетка, а то е, което произвежда прогестерона или: има овулация, има жълто тяло, има и прогестерон. Нека някой ме поправи, ако греша.

Последна редакция: пт, 21 юни 2019, 19:34 от calinista

# 263
Calinista, мерси. Точно това исках да знам. Значи, ще имам представа, без да ходя при АГ-то (стига да няма фрапиращи резултати)...Че едно ходене за един хормон ще ми излезе майка си и баща си Simple Smile
Точно 8-ми ден, след + ще ми е в понеделник. Ще питам Денис, ако нещо ми изглежда, не както трябва. Благодаря, още веднъж.

# 264
Calinista, мерси. Точно това исках да знам. Значи, ще имам представа, без да ходя при АГ-то (стига да няма фрапиращи резултати)...Че едно ходене за един хормон ще ми излезе майка си и баща си Simple Smile
Точно 8-ми ден, след + ще ми е в понеделник. Ще питам Денис, ако нещо ми изглежда, не както трябва. Благодаря, още веднъж.
Няма нищо 🙂 Надявам се да имаш категорично добри резултати, за да нямаш съмнения дали да правиш фоликометрия. И още нещо - аз съм изследвала Прогестерон и Е2 както виждаш, с идеята да проверя и за ЛУФ синдром. Ако можеш пусни и двете, за да разбереш и за ЛУФ. Успех!!

# 265
Казвам го от позицията на човек който е пил и двата АБ.
Когато ми откриха У , лекарката каза " виж какво , няма смисъл.да те мотая с каквото и да е , направо ти изписвам Авелокс/Молоксин "(една и съща съставка , различни фирми и цени )
Пиех ли го ставаше страшно . Никой да не ме търси поне 3 часа. Давах заето!

Аугментин пих сега през Б , заради стрептококи....не разбрах че съм на АБ

Надявам се , да ти е чиста контролата и искай ДНК тест на У
И знаеш , че и ТМ трябва да пие.

# 266
Леле Аугментин по време на Б, признавам, че съм в шок. Разбира се ясно след като лекар го е назначил и тн, но и аз искам да застана от другата страна с опита си на нищо не пила освен фолиева и витамини за бременни преди забременяване и по време на Б. Просто за баланс. Blush
Опитът ти е много полезен Росе, но е доста хард кор за мен, а и момичетата гледам се шашкат. Искам да напомня, че не е това нормата, а изключение.
Сега да кажа добро утро Coffee
Момичета споко, каквото се налага за да се случи бебето, но ще стане. Може пък и по лесния начин да е, що не!

# 267
Здравейтее, минавам да ви ръсна малко с розово почти в началото на 9тия ми месец прашец... и да ви почерпя за рождения ми ден днес.. следя си ви,чета си ви, честито на всички видели 2те чертички, а на останалите нека това лято е вълнуващо за вас! Heart
Ивиед, аз до момента 3 пъти през Б пих Аугментин, заради бактерии в урината, започнах още в 8ма седмица със зверска бъбречна криза...  но всичко към момента с мен и бебето е добре.. в някои случаи е по-добре да пиеш А, а не да стоиш с бактерията.. тя може да е по-опасна..
Хайде момичета, пожелавам ви хубав ден и много усмивки!

# 268
Честит Рожден ден Кики! Мисля, че тази година ще получиш най-хубавият подарък!

В никакъв случай не казвам да не се лекуват проблеми!!! Само казвам, че не е норма да се пие антибиотик по време на Б, то затова и тука някои момичета не бебеправят ако са на АБ. Честно казано просто исках да дам и друга гледна точка, че не винаги се забременява трудно и че една Б може да е лека, без усложнения и лекарства. Хубаво е и това да го има черно на бяло. Форума влияе доста негативно, защото основно перипетии се споделят. Лично мнение. Simple Smile

# 269
Честит Рожден Ден, Кики 🌺

Ivied, като махнем всички гадости през които минах , то нещо не остава 🙄
Ако погледнеш тук там в темите за Б ще видиш, че почти всяка 5та е на АБ 😣

Започнах с пробиотик (доста скъп към 100лв).и едни вагинални апликаторчета...е нищо!  Стрептококи си седят  (не четох много по темата , но имало опасност да изтекат околоплодните) това в малка седмица. След 13ти или 14та назначават смелоо АБ 💩

Общи условия

Активация на акаунт